DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako se pokrene VCM to znači da umjesto visokih troškova hladnog pogona VCM može imati i neku dobit.
A to znači da uz 36% nižu cijenu plina u Zagrebu možemo uvelike smanjiti gubitke Grupe!

I da ponovim – AOP 023 Sudjelujući interesi ( Dionice ? ) u oznosu od 149.838.129 kuna – ČIJE SU TO DIONICE I KOLIKA JE TRŽIŠNA VRIJEDNOST TIH DIONICA!

I da ponovim – AOP 023 Sudjelujući interesi ( Dionice ? ) u oznosu od 149.838.129 kuna – ČIJE SU TO DIONICE I KOLIKA JE TRŽIŠNA VRIJEDNOST TIH DIONICA!

Jedine dionice koje bi mogle biti u interesu Diokija su vlastite dionice ili dionice Ine kao glavnog Diokijeva dobavljača u HR.
Vlastite dionice su mogli steći preko Adriaoila i HAAB-a od PIF-ova i to odgovara nekoj nabavnoj cijeni.
A Inu također preko Adriaoila – je li zato frka s Inom?

održana glavna skupština

http://zse.hr/default.aspx?id=37162

odlučeno je da če biti odlučeno

Kad i iz kojih razloga bi Dioki mogao na 100 Kuna ?

kad se nesto od ovih 10 transfera prelije na zagrebacku burzu. kad budemo manje gledali nogomet, mozda manageri zakljuce da je bolje umjesto 1 igraca, kupiti cijeli dioki i to za cijenu nekog osrednjeg vrhunskog branica, jer ronaldo ili kaka, to je vec 2-3 diokia.

http://www.index.hr/sport/clanak/deset-najskupljih-transfera-ljetnog-prijelaznog-roka/569414.aspx

Kad i iz kojih razloga bi Dioki mogao na 100 Kuna ?

U tijeku je puno aktivnosti koji ga mogu lansirati i na više od 100 kuna.
Puno smo o tom pisali ali i Vidonija je u par intervjua pojasnika neke aktivnosti.
Naknadno je iznađeno i riješenje za lokaciju Zagreb, krenulo se u kogeneraciju, donesena Uredba a onda i Zakon o plinu…
http://www.vlada.hr/hr/content/download/175575/2563308/file/145_1.2.pdf

Pa jo ako smo se uključili u PVC u Italiji….

kako mislite, "ako smo se"??? pa zar pored svih informacija, vi to ne znate? imam dojam da ste u mogucnosti pitati direktno gdju vidoniju, pa javite. mislim, ako je to neka prosla radnja, onda tu nema ako, ili itd…ili jest ili nije.

kako mislite, "ako smo se"??? pa zar pored svih informacija, vi to ne znate? imam dojam da ste u mogucnosti pitati direktno gdju vidoniju, pa javite. mislim, ako je to neka prosla radnja, onda tu nema ako, ili itd…ili jest ili nije.

I da znam ne bih ti to objavio jer radi se o povlaštenoj informaciji i kako takvu Uprava ju je plasirala na ZSE. Dakle s partnerom se pokušava ući na talijansko PVC tržište što automatski povlači aktiviranje VCM/EDC postrojenja a kao posljedicu imalo bi profitabilnost tog postrojenja umjesto visokih troškova nedovršene investicije. Nedovršene jer bi Dina trebala pokrenuti vlastiti PVC koji je u izgradnji i očekuje se pokretanje u 2012.
Ima još niz informacija koje su objavljene – npr prodaja neoperativne imovine koja se procjenjuje na 100 milijuna eura, pokretanje projekta kogeneracije za koju je ishođena lokacijska dozvola, rekonstrukcija PJ Etilen na Žitnjaku.
U takve informacije treba ubrojati i činjenicu da se s bankama i HEP-om pregovara o zamjeni duga za dionice tvrtke.
Također u tom istom kontekstu treba gledati i Sudjelujuće interese u konsolidiranom 1H2011, dakle NEINDENTIFICIRANE dionice nabavne vrijednosti cca 146 milijuna kuna, čije su to dionice i kolika im je tržišna vrijednost trenutno, jesu li to možda vlastite dionice kupljene od PIF-ova preko HAAB….Možemo li te sudjelujuće interese povezati s željom HAAB-a da sva svoja potraživanja u iznosu od 64 milijuna eura zatvori dionicama Diokija…..

Ja sam siguran da će se trakavica završiti prije izbora, da je Vlada što odlukama i Zakonom postavila okvire profitabilnog poslovanja na Žitnjaku i da cijena po kojoj će se izvršiti transakcije je puno bliža nominali no sadašnjoj vrijednosti.
BV Diokija je 190 kuna po dionici – bez ikakve revalorizacije imovine – a ona je ogromna i samo u zemljištu na Krku i Zagrebu je preko 2,7 milijuna m2.

Ovdje upišite svoj komentar…Sava, samo se ti nemoj pačat u struju. To je ozbiljna nauka, a ne igra u pijesku. Koliko to olako shvaćaš pokazuje niz tvojih postova:

kada je Vlada donijela mjere gospodarskog oporavka negdje sam napisao da je samo LNG bitan – da je to pokrenuti sve ostalo će se samo po inerciji pokrenuti. Predviđao sam da bi cijeli posao mogao koštati 1,5 milijardi dolara – sada dižem na 4 milijarde dolara.

1. Lng terminal
2. kogeneracija cca 400MWel
3. Plinovod Omišalj Cassal Borgeti
4. VN podmorski kabel Omišalj – Italija
5. MTO proces u Dini – cca 800k tona godišnje etilena i propilena ( za to treba oko 6 milijuna m3 plina dnevno ) – isključivo za naše potrebe!
6. 4 LNG carriera – mogu li naša brodogradilišta?

Dina Petrokemija i LNG su motor gospodarskog razvoja Hrvatske.

Zašto 400 MW? Zašto ne 300 ili 500? Ljudi doktoriraju na izračunu optimalne veličine elektrane.

[/quote]

Ljudi doktoriraju a ja to onako odokativno plus minus par postotaka!
EIPH je nekim svojim analizama došai do 250MW a novim PP PGZ-a planira se izmještanje TE Rijeka na lokaciju Dine – vjerojatno zbog LNG terminala.
Snaga 400MW električno!
Stoga nema frke s HEP-om – veže ih jaki interes.
A i INA bi trebala dobro razmisliti kud će s UNPom i primarnim benzinom iz Siska.

Gledaš dosta usko na sve ovo.
Npr odlična vijest a koja ima veze i s Diokijem je da je ENI dobio zeleno svjetlo za rekonstrukciju rafinerije u Margheri!
http://minambiente.it/export/sites/default/archivio/allegati/Decreti_VIA/2011/decreto_29_07_11_431.pdf
U Margheri je etilen pa da nije bilo ove nove situacije pitanje je kako bi Dioki uoće funkcionirao bez etilena. Naravno funkcionirao bi ali uz kakve troškove?
Dina je jedan od većih kupaca etilena, etilen ima ENI, Syndial ima klor….Vidonija kaže da ima strateškog partnera za Italiju ma tko to bio…dakle to ne mora biti IGS – može biti i netko prethodno nabrojan ali za ostala postrojenja u PToresu ili Margheri.
I još nešto ti je tu vrlo važno a zove se TEPN – European Olefins Pipelines!
Zanemario si ili preskočio činjenicu da su JNAF i Rusi u pregovorima oko produktovoda – prvensveno ETILENA!
http://www.petrochemistry.net/ftp/articles/MAP-Europe%20Today.pdf
http://www.petrochemistry.net/ftp/articles/MAP-Europe%20Vision.pdf
The Association of Petrochemicals Producers in Europe imaju vrlo jasnu viziju glede produktovoda a cilj je smanjenje troškova transporta i emisije stakleničkih plinova.
Iz Ravenne ili Marghere produktovod direktno za Omišalj – to će zasigurno uskoro na papir jer je to riješenje kako smanjiti opasnosti, zagađenje, cijene…..

vidim ljepo ste do 50kn stisli dionicu, biti ce plakanja to je sigurno

ne mari za male stvari i ostat ce male

New Report

Close