DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zgradarstvo u HR u sadašnjosti koja u nas još kaska a posebice u bližoj budućnosti je nezamislivo bez Diokija!
Obzirom na svoje povjesno odlične odnose s Dowom Dioki bi mogao poslužiti kao platforma za transfer modernih tehnologija u zgradarstvu.
Nositelj projekta zero emision u HR ali i čitavoj Srednjoj i Jugositočnoj Europi.
Samo u HR imamo oko 2 milijuna nekretnina pa ako je prosječno ulaganje oko 50k kuna eto ciklusa od 100 milijardi kuna – idealno za pokrenuti građevinu u HR.
Kombinacijama niza poticajnih mjera i uvošenjem novih tehnologija HR bi vrlo brzo postala energetski neovisna.

Bravo Savo, samo tesko ce zgradarstvo krenuti s par tisuca neprodanih novogradnji (mislim na stanove).

ovdje mjesecima pa već i godinama ista laprdanja…. DIOK je prezaduženi gubitaš i treba ga hitno stjerati u stečaj pa neka novi gazda vodi biznis
naravno da će dioničari pri tome izgubiti gotovo sav ulog, ali barem bi se firma i radna mjesta spasili!

iza zareza u hrvatskom jeziku se ne stavlja veznik "i", a usput, vaš potpis nema smisla. zašto se ne bi moglo shvatiti kao savjet? bilo bi logički korektno da ste napisali, da ne pozivate da se vaše pisanje shvati kao poziv na kupnju ili prodaju dionica, a ne da se ne može shvatiti. Btw, obzirom da koristimo nickove, ne znam ima li smisla uopce takvo što pisati, jer ne znam da li itko na forumu odgovara za svoje pisanje. Zanimljivo je kako ljudi lako pisu da drugi laprdaju, a ne vide sebe. Jeste li dionicar "prezaduzenog gubitasa za kojeg bi bilo najbolje da ode u stečaj i da se sačuvaju radna mjesta a novi gazda bi onda vodio biznis"?

Zgradarstvo u HR u sadašnjosti koja u nas još kaska a posebice u bližoj budućnosti je nezamislivo bez Diokija!
Obzirom na svoje povjesno odlične odnose s Dowom Dioki bi mogao poslužiti kao platforma za transfer modernih tehnologija u zgradarstvu.
Nositelj projekta zero emision u HR ali i čitavoj Srednjoj i Jugositočnoj Europi.
Samo u HR imamo oko 2 milijuna nekretnina pa ako je prosječno ulaganje oko 50k kuna eto ciklusa od 100 milijardi kuna – idealno za pokrenuti građevinu u HR.
Kombinacijama niza poticajnih mjera i uvošenjem novih tehnologija HR bi vrlo brzo postala energetski neovisna.

Bravo Savo, samo tesko ce zgradarstvo krenuti s par tisuca neprodanih novogradnji (mislim na stanove).
[/quote]

Da u HR ima nekoliko tisuća niskoenergetskih objekata svi bi našli kupca.
Jer pretpostavljam da toliko ima dobro obavještenih kupaca.
I cijena ne bi bila upitna.
No mi i dalje zbog neobavještenosti i nedostatka čvraste regulative u zgradarstvu pripadamo bolesnom dijelu svjetske populacije koja zna u decilitar koliko mu troši auto ali i jne stan ili kuča koja je do 10x skuplja od auta!
I sve dok je takva svijest nema boljitka.

@Fletcher

E.ON radi zaokret a koji je dijelom posljedica EU regulative i odluke o zatvaranju nuklearki.
Angela Merkel je prije mjesec dana bila u Nigeriji a jedina tema je bio LNG.

—Germany and Nigeria plan to cooperate more closely in the field of liquefied gas (LNG) – given the planned withdrawal from the nuclear energy programme of Germany an important option. Nigeria, by the way, has also a nuclear programme and a Reactor Safety Commission….
http://www.kas.de/nigeria/en/pages/10458/
I E.ON je u zadnjih cca 2 godine podebljao ugovore o dobavi LNG-a.
Stoga ono što ti vidiš kao negativno je za nas vrlo pozitivno – E.ON -u je vrlo važan pristup preko Krka a i Merlekica je u HR za par dana.

i ja mislim da merkelica dolazi radi lng-a

ne mari za male stvari i ostat ce male

ovdje mjesecima pa već i godinama ista laprdanja…. DIOK je prezaduženi gubitaš i treba ga hitno stjerati u stečaj pa neka novi gazda vodi biznis
naravno da će dioničari pri tome izgubiti gotovo sav ulog, ali barem bi se firma i radna mjesta spasili!

novi gazda kroz stečaj? slično đakovštini? firma bi se spasila kroz stečaj? radna mjesta bi se spasila stečajem? jel radnici dioki-a primaju plaću trenutno? tko bi bio novi "gazda" (koja idiotska riječ btw) koji bio bolje poslovao u istim uvjetima? ako su iste cijene sirovina itd, kako bi novi gazda bolje poslovao bez rezanja broja zaposlenih? kako se to uklapa u vasu tvrdnju da bi se spasila radna mjesta? moram priznati da ste nevjerojatno zanimljiva osoba, kad ste uspjeli sve ovo napisati. ako uspijete ovo objasniti sto ste napisali, treba vam dati mjesto premijera RH. Ionako to moze biti svatko, zasto ne i vi.
[/quote]

Vi ste najhrabriji čovjek na ovom forumu. Ulažete novac u dionice, a ne znate ni što je poduzeće, ni što je upravljanje, ni što je vlasništvo. Ja vam se divim.

ako se ovo odnosi na mene, u pravu ste, sklon sam ici u nepoznato. pitanja su postavljena kako bi ih gdin "rotor" objasnio, jer meni to sto je napisao ne "drži vodu". aj i vi nesto napisite, pa da vam se mogu diviti, ne mora biti logicno, moze i pjesma, novela.

Da ne bude zabune, jako bih volio vidjeti LNG na Krku iz više razloga. Ali sam skeptičan.
Mislim da je i Sava ovo bio postao:

Fletcher, 17.08.2011. u 23:44
On LNG strategy, the company said, “We have successfully completed the development of our regasification portfolio. E.ON Ruhrgas is involved in regasification terminals across Europe. In all, the E.ON Group has 8.6bn cu m a year of capacity for supplying its markets in Europe.

“We have ensured LNG has access to all E.ON markets. We are now focusing more strongly on the supply side.

E.ON Ruhrgas Eyes Qatari LNG

Vezano uz današnji članak iz Nigerije ja to vidim ovako – povećavaju nabavu.
Nemojte zaboraviti da su zadnjih godina uletjeli kao dioničar u nekoliko dodatnih terminala. Gate je već u pogonu, Livorno offshore pred završetkom. Kapaciteti koje već imaju su puno veći od ugovorene dobavne strane. A na Krku bi imali još dodatnih cca. 6 mlrd. m3?
Zašto onda ne bi "odmrznuli" vlastiti projekt u Wilhelmshavenu?
http://www.globallnginfo.com/World%20LNG%20Plants%20&%20Terminals.pdf

Da ne bude zabune, jako bih volio vidjeti LNG na Krku iz više razloga. Ali sam skeptičan.
Mislim da je i Sava ovo bio postao:
sava, 18.08.2011. u 10:38
On LNG strategy, the company said, “We have successfully completed the development of our regasification portfolio. E.ON Ruhrgas is involved in regasification terminals across Europe. In all, the E.ON Group has 8.6bn cu m a year of capacity for supplying its markets in Europe.

“We have ensured LNG has access to all E.ON markets. We are now focusing more strongly on the supply side.

E.ON Ruhrgas Eyes Qatari LNG

Vezano uz današnji članak iz Nigerije ja to vidim ovako – povećavaju nabavu.
Nemojte zaboraviti da su zadnjih godina uletjeli kao dioničar u nekoliko dodatnih terminala. Gate je već u pogonu, Livorno offshore pred završetkom. Kapaciteti koje već imaju su puno veći od ugovorene dobavne strane. A na Krku bi imali još dodatnih cca. 6 mlrd. m3?
Zašto onda ne bi "odmrznuli" vlastiti projekt u Wilhelmshavenu?
http://www.globallnginfo.com/World%20LNG%20Plants%20&%20Terminals.pdf
[/quote]

Krk je najbliža EU lokacija Qataru.
Dakle sračunaj – za istu količinu plina treba ti duplo više LNG brodova – to je veliki udar na cijenu LNG-a! Krk je puno jeftinija opcija od svih drugih opcija!
To je vrlo skupo.
E,ON ima velika skladišta u Mađarskoj, najveći je opskrbljivač a Mađarska troši oko 11 milijardi m3 plina. I sve iz Rusije!

HR ne može ući ni u jedan ozbiljniji energetski projekt ako ne osigura LNG!

i ja mislim da merkelica dolazi radi lng-a

Vjerojatno je da će se i o tome razgovarati jer E.ON je može se reći nositelj posla.
Definitivno ovo je projekt od strateškog interesa za regiju.
I interes Njemačkih kompanija je vrlo veliki u regiji.
A i na Žitnjaku se planiraju velike investicije – to bi također dobro došlo Njemačkim kompanijama.

merkelica bi gradila plinske elektrane, mislim da nemisli kupovati plin iz ine, kolika je povrsina na zitnjaku, jel bi tu stala jedna, mislim 1/4 Hrvatske je tu po broju stanovnika tako da struja treba

ne mari za male stvari i ostat ce male

mislim da bismo ipak jos trebali pitati sarkozya kako se on osjeca, mozda i putina, obamu kako oni gledaju na to, mozda im platiti svima godisnji odmor da bolje razmisljaju, pa cemo im onda dati da rade sto hoce, samo da se oni dogovore. a za ozbać, jel mi imamo drzavu? hoce li napokon Vlada imati svoje ideje? to je HEP vec mogao napraviti. kad je mnogo toga trebalo biti napravljeno? jučer.

merkelica bi gradila plinske elektrane, mislim da nemisli kupovati plin iz ine, kolika je povrsina na zitnjaku, jel bi tu stala jedna, mislim 1/4 Hrvatske je tu po broju stanovnika tako da struja treba

Njemci bi ulagali u Energetiku a jedini projekti u HR vezani za Energetiku koji imaju visoki stupanj priporemljenosti su vezani za Dioki!
Kogeneracija – lokacijska dozvola!
LNG Terminal – čeka lokacijsku, a domaći konzorcij pomalo prčka po tom dok se veliki ne uključe.

A E.ON već uvozi plin iz Mađarske – no njemu je puno važniji smjer u Mađarsku!
Naročito nakon nuklearnog moratorija,

New Report

Close