DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E kakvog je Ina predsjednika Uprave dobila – obični lažljivac koji je zaboravio da su u jednom trenutku bili dužni 2 milijarde poreza i doprinosa državi.

I jos je Jaci lago da je plinski biznis neisplativ i stvara gubitke. Stvarno ga moze biti sram. [lol]
[/quote]

Evo kakve mi Hrvati stručnjake u Ini imamo!
http://www.poslovni.hr/vijesti/ina-ne-zeli-biti-vlasnik-diokija-184714.aspx

Oni u Ini ne znaju što će s plinskim businessom – pa neka pitaju svoje gospodare Mađare!
http://molenergytrade.com/en/our-history

S jedne strane nama sole pamet u HR a istovremeno s druge strane – čini mi se s Gazpromom – trguju plinom – mislim da i ova dobava od ENI se zavrtila preko MET-a i na taj naćin izvlače lovu iz HR!!!!
A Dioki je etan i metan – dakle plinski business!!!
Dioki je i LNG business pa se pitam kako će Ina uopće ući u business s LNG-om ako ne preko Diokija – ili preko 18,57% Ćuf doo.
Zar u Ini ne vidi da više NIKADA neće imati šansu za LNG ako ne uđu sada – možda se to i opstruira iz MOL-a da bi se otvorio put MET-u?

A glede rudnog bogatstva Želimiru bih poručio da vidi podatke svoje kompanije unatrag 10-ak godina – vidio bi ogroman pad u kontinentalnoj Hrvatskoj a razlog je jednostavan – ništa nisu ulagali i to je ciljano od kada su dio Mol-a.
Na Jadranu su sve ulagali Talijani – Agip i Edison!

Ina bi se j…., a da joj ne uđe.
Cijenim sva mišljenja, ali, zar zaista ne vidite, tko, i što, se koristi kao sredstvo?
Nismo mi, majke mi.
To je retorika.
Ko je onda?
Ko može?
I zašto?

Jako bi me veselilo,kad bi INA (koju ja poznajem) iznosila svoje stavove.
Ovo nije ta INA.
Nije ni INA.

"Laprda" kako mu je gazda naredio. Tekst vrvi neistinama, od investicija u plinska polja pa do nezainteresiranosti za preuzimanje diokija. Ako Ina "nije zainteresirana", Mol svakako jest i to za nekakav "sitniš". U međuvremenu dug je smanjen na 40-tak milijuna ili u prijevodu na 50 dana. Jeli to možda predugo razdoblje???

Ponađanje MOL-a je ravno državnom udaru – mješaju se u sve u HR i imaju takav negativan utjecaj na HR gospodarstvo da je to više neodrživo.
Evo i Samodol se ponovno morao oglasiti glede stavova MOL-a!
Pljačkaju i državu i gospodarstvo.
Ne treba im plinski business!
Ne treba im Dioki!
Ne treba im LNG!
S druge strane imaju skupa s rusima trading kompaniju!
http://molenergytrade.com/en/our-history
http://www.rosinvest.com/news/627942/

Dokle će se to tako rježavati u HR?

mislim da ce ipak RH pokazati malo i svoje zube, vidis da su vatikanu sada odbili dati nekretninu, mislim da smo vec poceli dobijati svijest o Hrvatskim interesima i zastiti istih

ne mari za male stvari i ostat ce male

mislim da ce ipak RH pokazati malo i svoje zube, vidis da su vatikanu sada odbili dati nekretninu, mislim da smo vec poceli dobijati svijest o Hrvatskim interesima i zastiti istih

ovo s Vataikanomje samo zato jer su izbori za 3 mjeseca, u bil koje koje drugo doba vlada ne bi poduzela ništa….

"Laprda" kako mu je gazda naredio. Tekst vrvi neistinama, od investicija u plinska polja pa do nezainteresiranosti za preuzimanje diokija. Ako Ina "nije zainteresirana", Mol svakako jest i to za nekakav "sitniš". U međuvremenu dug je smanjen na 40-tak milijuna ili u prijevodu na 50 dana. Jeli to možda predugo razdoblje???

Za pretpostaviti je da je dobar dio opstrukcija na Diokijevo poslovanje imao svoje izvorište upravo u MOL-u i njegovim interesima.
I ne samo u HR – sjetimo se Vinylsa gdje je Dioki bio jedini ozbiljan pretendent a onda se pojavila ruska Gita koja je nakon zavlačenja od 6 mjeseci netragom nestala.
Ako dodamo i sve što se ćinilo i čini u HR…..
Sve to ima jedan drugi obris i kontekst.

dragi moji, to se zove predizborna kampanja. MOL ce kad tad uzeti vise od 50% dionica ina-e na ovaj ili onaj način. Vatikan ionako nema prava na te nekretnine. Dakle, u uređenim zemljama ne bi bilo nikakvih prijepora i rasprava. nadam se da ce LNG zaista proraditi. BTW, tko bi to gradio, hm….to ce biti zanimljivi natjecaj. pa nesto bi morali dobiti nasi gradjevinari, makar 10% projekta pa je to nekih 800 mil kn posla.

eto i LINIĆ obilazi Dinu [lol] [lol]

Linić ??,,,još jedan stari LOPOV,brine se za svoj udio u kompaniji
MAFIJAŠ

E kakvog je Ina predsjednika Uprave dobila – obični lažljivac koji je zaboravio da su u jednom trenutku bili dužni 2 milijarde poreza i doprinosa državi.

I jos je Jaci lago da je plinski biznis neisplativ i stvara gubitke. Stvarno ga moze biti sram. [lol]
[/quote]

E zbilja mi na neku stvar idu te fore s plinskim biznisom. Oni bi prodali drzavi plinksi biznis, ma je, ali koji plinski biznis? Biznis sa uvoznim plinom, a biznis sa domaćim plinom? Pa to bi si normalno ostavili jer tu nenormalno zaradjuju. Samo sto se to rijetko gdje spomene. Ja ne znam tko je uopce s drzavne strane mogao razmatrati takve idiotarije.
[/quote]

U Ukrajini je to bila Julija Timošenko.
Sada je s druge strane brave i to upravo zbog plinskog businessa!

Linić ??,,,još jedan stari LOPOV,brine se za svoj udio u kompaniji
MAFIJAŠ

mislim da je prilicno neodgovorno nekog prozivati lopovom, no eto nek ide na vasu savjest. koji udio u kompaniji? bilo bi pozeljno da ako nesto doista znate o linicu, da ga prijavite uskoku, oliveru grbicu (ekonomistu na poziciji ravnatelja policije) ili kome god, samo da mi gradjani znamo s kime imamo posla. U protivnom, mislim da je vas komentar obiljezen negativnom emocijom baziranoj na tko zna kojim porivima. cudi me da netko tko vodi forum, omogucuje ovakve kategorizacije ljudi. ja ne bih ni one kojima se dokaze,, nazivao raznim imenima. samo bih ih nazvao okrivljenima i to je to, a drzava tj pravosudje bi trrebali dati primjerene kazne, pa bi toga bilo manje u drustvu. Jos jednom, barem objasnite ovu izjavu: "svoj udio u kompaniji"???

New Report

Close