ovdje je jdini spas stečaj pa neka novi kupci preuzmu vođenje kompanije, a ne da se na silu uvaljuje DIOKI javnim poduzećima na trošak poreznih obveznika! [angry]
ha ha ha ha ha….a 1000 radnika diokia nisu porezni obveznici? a 1000 radnika diokia nije do sada hranilo te porezne obveznike svojim radom? pa oni su ti koji stvaraju vrijednosti. nek monopolisti spuste cijene, pa cete vidjeti grabez za vlasnistvom nad diokiem. Kako to da se nitko ne buni sto smo imali hdz-ove radnike na placi u HEP-u i drugim firmama koje nisu bile u medijima a ima toga jos mnogo.
Evo, danas je utorak, sad bi bio red da objasnite ovu svoju tvrdnju od prije 4 dana.
[/quote]
Po neslužbenim informacijama, nakon niza neuspješnih dogovora, konačno je izgledno da utorak – četvrtak Ježić odstupi uz nekakvu otpremninu i zadržavanje do 10 % vlasništva. Ulazi HEP, INA i neke banke.
[/quote]
A po kojoj cijeni će novi vlasnici ući?
BV je oko 190 kuna po dionici.
[/quote]
BV 190 kn? Kako si došao do tog izračuna?
[/quote]
Pa valjda iz 1H2011.
Evo, danas je utorak, sad bi bio red da objasnite ovu svoju tvrdnju od prije 4 dana.
[/quote]
Po neslužbenim informacijama, nakon niza neuspješnih dogovora, konačno je izgledno da utorak – četvrtak Ježić odstupi uz nekakvu otpremninu i zadržavanje do 10 % vlasništva. Ulazi HEP, INA i neke banke.
[/quote]
A po kojoj cijeni će novi vlasnici ući?
BV je oko 190 kuna po dionici.
[/quote]
BV 190 kn? Kako si došao do tog izračuna?
[/quote]
Pa valjda iz 1H2011.
[/quote]
Nisam pratio ali me zaintrigirao ovaj današnji članak u Business hr.
Šta to piše?
Dioki d.d. – odgovor na upit Zagrebačke burze
3.8.2011 11:37:04
Društvo DIOKI d.d. dostavilo je slijedeći odogovr na upit Burze:
"nastavno na Vaš upit vezan uz intervju s Predsjednicom Uprave našeg društva gđom Vidonijom Miletić Plukavec, objavljen u današnjem izdanju Business.hr, očitujemo se kako slijedi:
Pregovori s ključnim vjerovnicima Dioki Grupe vezano na restrukturiranje Dioki Grupe, i to operativno, financijsko i vlasničko, u fazi su pregovora, a o konkretnim dogovorima u trenutku kada do njih dođe investicijska javnost će promptno biti obaviještena, sve sukladno dobroj praksi i zakonom propisanim obvezama društva Dioki d.d. "
dok sam pogledao svicarac kako napreduje netko mi pokupio sve do 65, tko je rekao da zeli prodat neka stavi ispod 65, mislim prodat ht i ulupat u dioki mislim da sljedi rast
Ode..
logicno bi bilo da su jezic i dioki d.d. prepustili vise od 75% zajedno bankama hepu i ina-i. banke se nisu odrekle vjerojatno dugorocnih obveza, jer ce rado kamatariti i dalje, a za kratkorocne obveze imaju udjele u firmi koja se ocistila dosta obveza, a postoji naznaka da ce vlasnici koji su dobavljaci naci interes u smanjenju cijene sirovina kako bi opet s druge strane imali profit kao vlasnici. kao sto je gdja vidonija rekla, dioki je 3. kupac plina u RH (nakon hep-a i petrokemije). ukoliko se radi o manje od 75%, bilo bi sjajno da kupe jos malo na burzi i dalju javnu ponudu. e onda bi brojka po kojoj su se dogovorili bila zanimljiva, eh da je po 240 kn to bi bilo sjajno.
Dobar i odriješit stav direktorice – a glede Ine ali i blokiranja 35 milijuna eura kredita mislim da bi mogla puno više reći ali…..treba malo ostaviti i za poslije.
I jedno i drugo izgleda ima veze s STRATEŠKIM PARTNEROM.
Strateški partner – moja procjena je da je to Sasol.
A od njega se gaće tresu i u Mađarskoj i šire – Ina je oružje u rukama Mola a cilj je sprijećiti jednu multinacionalku da uleti u regiju od Baltika do Jadrana i od Triglava do Đevđelije.
S strateškim partnerom se planira u Italiju a tamo je i dalje status quo – nema riješenja za Porto Torres i Ravennu pa bi mi to mogli i preuzeti.
Vlada ograničila max. cijenu plina diokiju na 2,13 kn/m3, to je vjerojatno razlog ovom uzletu. Međutim, ta uredba vrijedit će od 1. rujna do 31. prosinca, a pitanje je i kako će na nju gledati EU, a i ostali hrvatski "povlašteni" kupci plina.
a koliko je bilo do sada, 2.6-2.7 kn/m3? super, jer vec 31 prosinca cemo imati drugu Vladu RH, tako da se to nece vise mijenati. popijač radi ok posao izgleda. ovo je s 0,36 eura na 0,29 eura/m3? ako sam dobro pratio podatke koje je iznosila gđa Vidonija o 280 mil kn za plin Ina-i, onda je ovo na cijeni od 2,6 kn – 2,13 kn…hm 0,47kn po m3 *100 i nesto mil m3….uglavnom 50 mil kn usteda godisnje?
Vlada ograničila max. cijenu plina diokiju na 2,13 kn/m3, to je vjerojatno razlog ovom uzletu. Međutim, ta uredba vrijedit će od 1. rujna do 31. prosinca, a pitanje je i kako će na nju gledati EU, a i ostali hrvatski "povlašteni" kupci plina.
E moj prika!
I ovo je 20% skuplje no što plaćaju u EU za iste količine iako ni blizu ne proizvode plina koliko HR a za koji Ina plaća marginalan rojalitet od cca 5%. Proizvodna cijena plina u HR je cca 15 lipa po m3 pa te ja pitam je li to Mađari vode ekonomsku politiku u HR?
Polančec je to bio cijene zabetonirao na 240US$ za 1000m3 ali netko je to digao na preko 400US$ – taj bi sada trebao dati ostavku .
Dioki nikada nije tražio povlaštenu nego realnu cijenu kakvu imaju slični businessi u npr Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj…