DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospodine Savo, Dioki je vec privatiziran. Ili mislite da je ova struktura samo paravan?

Ježić je neki dan kada se spomenula privatizacija NL-a izjavio da….naš Dioki ima stabilnu i nedvojbenu vlasničku strukturu…. To navodi da ima više vlasnika i da je vlasništvo nedvojbeno tj stečeno zakonito!
Orkla finance koja je bila aranžer posla s Dinamarinom i KIjcem i Sepenom u prospektu navodi na 19 stranici slijedeće….DINA-Petrokemilja d.d.

DINA-Petrokemilja d.d. is a production company with a large petrochemical facility in Omisalj at the
KrK Island. This facility is the second of Dioki’s two production sites, and is producing
low density polyethylene (DINALEN) (70.000 t/g), starting back in 1984 with a license
from Dow Chemical. It employs approximately 350 people and operated
under the name of API before 2005. Dina has established a company in relation to the
planned LNG terminal facility at KrK Island, expected to be in operation from 2014 and
established by 8 foreign and Croatian partners in the energy sector, including INA.

http://www.orkfin.no/dav/b8c7ffd981.pdf

Po ovome ispada da je Dioki Holding AG zrcalna Adria LNG-a plus Dina Petrokemija.
Druga varijanta je da je Dioki Holding AG zrcalna Adria LNG-a bez Dina Petrokemija jer Dina ima udio u Ćuf doo skupa s Dioki Holding AG – a na Ćuf doo se planira LNG terminal.

Ispada po ovome gore da je Dioki Holding samo prijelazno riješenje do rješenja pitanja LNG terminala. Zaštita od neželjenih investitora.
[/quote]

Interesantna je još činjenica da se nakon povlačenja RWE-a iz Adria LNG-a u Ćuf doo pojavila Dina s 18,57%!
RWE je imao 16,69% – dakle preuzela Dina i dokapitalizirala s nešto malo zemljišta.
To se vidi iz financijskog izvješča za 2010.

…..U 2010. godini podružnica DINA Petrokemija unijela je zemljište knjigovodstve evrijednosti 3.754
tisuće kuna u temeljni kapital Ćuf d.o.o. i stekla 18,57% udjela u navedenom društvu. Preostalih
81,43% udjela drži matica Dioki AG Zug, Švicarska….

Inače RWE je svoju CONDEA Group prodao Sasolu – sjedište kemijske divizije Sasola je u Njemačkoj.
Condea je skraćenica od CONOCO – RWE-DEA.

a jos je zanimljiva usporedba, ako je istinito sto je gđa vidonija rekla, a ne sumnjam u to, da je dioki platio ina-i od samostalnosti hrvatske oko 4,5 milijarde kuna za razne sirovine. Hm….e to je bila vrijednost udjela RH u Ina-i kad je cijena dionice Ina-e bila 1 tis kn.

Alles ist relativische.

Halo cone, je li im Dioki platio za maglu ili za sirovine? Pa ako im je INA isporučivala, valjda se to mora i platiti! Nemojte stalno raditi žrtvu od Diokija.
Ako je INA isporučivala manje etana od ugovorene vrijednosti, lijepo tužba i na sud! Netko je i potpisivao ugovore sa strane Diokija.
Nemojte baljezgati gluposti. Već nekoliko strana pišu samo cone i sava. Sve je divno i krasno. Grozno za čitati.

gospodine didulica, dali ste emotivni predznak mojem komentaru a to niste mogli iscitati iz mojeg pisanja. ja sam samo iznio cinjenicu. tko je spominjao zrtvu? ja sam to iznio kao cinjenicu koliko je dioki sposoban placati jer ima proizvod kojim pokriva visoku cijenu sirovina i svega sto financira. ja sam totalni outsider, ali citam izvjestaj (ili kako bi moderno hrvatstvo zahtjevalo: izviješće) te sam vidio da dioki plaća godisnje sirovine i materijale koliko vrijedi trenutno 100% podravke. kao sto mozete primjetiti, stavio sam komentar da je sve relativno. jeste se uzrujali? malo mi vrijeđa inteligenciju da ste pomislili da sam htio napisati da je netko pokrao dioki tj da su morali placati maglu. zar je moguce da pokusate nekog izvrijedjati samo zato sto pise realativno neutralno.

Još u rujnu starta VCM dorada za Ravennu.

Jesi li siguran da je za Ravennu?
Polimerica je objavila da je za Porto Margheru zainteresirana neimenovana njemačja kompanija.
…la prima, riguarderebbe un gruppo tedesco, disposto a rilevare il sito per proseguire l’attività di produzione di PVC….
http://www.polimerica.it/index.php?option=com_content&view=article&id=9284:vinyls-francesi-a-porto-torres&catid=14:pvc&Itemid=71

To može biti Sasol Germany – kompanija koja je i izgradila kemijski kompleks u Assaluyehu – Arya Sasol – odakle sada Dioki nabavlja etilen.

Stalno se vraćam na Sasol – puno je tu indicija – možda se radi samo o indicijama a moguće je i da je to novi većinski dioničar.

Da ti pamet stane kada im vidiš portfelj i RDG!

jesmo li danas ispod 50 k po dionici?

Kune nisu problem, kuna nema

I ovo što nude banke, HEP i INA višestruko premašuje sadašnju cijenu!
http://limun.hr/main.aspx?ID=729571
Minimalno 3x!

Ježić smatra da on može naći nekoga tko će dati još više – ako on ne bude sudjelovao u drugom krugu traži zagarantiranih 5 milja eura.

Očigledno odugovlači i čeka izbore. da je mislio riješiti stvar, mogao je već odavno…

I ovo što nude banke, HEP i INA višestruko premašuje sadašnju cijenu!
http://limun.hr/main.aspx?ID=729571
Minimalno 3x!

Ježić smatra da on može naći nekoga tko će dati još više – ako on ne bude sudjelovao u drugom krugu traži zagarantiranih 5 milja eura.

aj sad vi meni recite, sto taj jezic ne proda sve sto ima i uziva u zivotu. da li biste vi lijepo prodali za par desetaka milijuna kn, sto to nije dovoljno da osigurate i unuke…sto ljude koji imaju desetke miljuuna uopce motivira da imaju 100ine milijuna? nije da smatram da se mora odreci imovine po niskoj cijeni, nego…ja da imam priliku odrzati radna mjesta a dobiti 10ak mil eura npr…sto me briga, osim ako nije mnogo ljudi u igri koji nisu spremni na isto. eto, takodjer sto ce ministru placa od 17 tis kn kad bi mogao bolje razumijeti narod kad bi imao 10 tis kn placu jel da.

nego jos jedno pitanje: jel ina vlasnik tog polja etana ili samo koncesionar? drzava bi morala uvesti disciplinu u placanju kako se ne bi stvarale situacije da netko ne placa sirovinu (dakle packa diokiju) a s druge strane ono sto je nacionalno bogatstvo, treba prodavati bez profita onima koji mogu od toga napraviti dodanu vrijednost. No, buduci da smo sve privatizirali, onda trebamo ocekivati i da ina zaradi na etanu a ne da bude na nuli u tom businessu. Uglavnom, sve mi se cini da obje navedene firme nikada nisu trebale biti privatizirane. Aj sad zatvorite oci i pomislite sto bi sinergija drzavne (zdrave) banke, HEP, INA i Dioki mogli napraviti na svjetskom trzistu. Bili bismo respektabilan igrac. No eto, nek se Ježićev Švicarski holding, evropske banke, mađarska Ina i Hrvatski Hep dogovore.

Očigledno odugovlači i čeka izbore. da je mislio riješiti stvar, mogao je već odavno…

Ma i dječarcima je jasno o čem se tu radi!

Damir Polančec: Ratko Maček i Davor Štern nagovarali su me da Inu predamo Rusima
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Damir-Polancec-Ratko-Macek-i-Davor-Stern-nagovarali-su-me-da-Inu-predamo-Rusima

Vlada nudila Rusima 50% Ine, a MOL Hrvatima milijardu eura za većinsko vlasništvo
http://limun.hr/main.aspx?id=729494

Dioki= LNG terminal!!!!

Iza svega stoji plin i plinski business u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
Vidiš kako Mađari pokušavaju privatizirati plinski business u Mađarskoj.
Tu se radi o milijardama eura budućih prihoda.
Strateški položaj Omišlja – neprocjenjiv!!!
A E.ON je ušao i u HR.
Dakle Dioki već sada rj od 1.10. može uživati neke benefite.
Nema to veze s izborima.

kroz koje kvalifikacije su ratko macek, ivo sanader, damir polancec prosli da bi usli u glavni turnir? Oni su predstavnici RH? kroz demokratske izbore gdje se ne biraju najbolji nego oni koji se sami predlazu tj imaju ambiciju ici u vlast? ha ha ha ha. Sigurno su usli u stranke da svima bude bolje. Bolesna li je ta "čoban" demokracija. Zoran, Jadranka, Ratko, Joža, Radimir, andrija, Ivić..tko god….nego hoće netko proci kakve testove. Cekajte, mi biramo nasu reprezentaciju na izborima ha ha ha ha. Zamislite da biramo tko ce poucavati djecu elektronici na fakultetima, a prepustimo to izborima, pa se prijavi recimo Ratko Maček da ce drzati katedru za automatizaciju na FER-u, mi ga podrzimo i onda ratko prima plaću kao prof. Ha ha ha…kakav porozan sustav. demokracija ovog tipa je toliko lijepo osmisljen sustav tako da se cijeli svijet moze fino manipulirati. Jel berlusconi najbolji i najpametniji talijan? ha ha.

Ma i dječarcima je jasno o čem se tu radi!

Damir Polančec: Ratko Maček i Davor Štern nagovarali su me da Inu predamo Rusima
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Damir-Polancec-Ratko-Macek-i-Davor-Stern-nagovarali-su-me-da-Inu-predamo-Rusima

Vlada nudila Rusima 50% Ine, a MOL Hrvatima milijardu eura za većinsko vlasništvo
http://limun.hr/main.aspx?id=729494

Dioki= LNG terminal!!!!

Iza svega stoji plin i plinski business u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
Vidiš kako Mađari pokušavaju privatizirati plinski business u Mađarskoj.
Tu se radi o milijardama eura budućih prihoda.
Strateški položaj Omišlja – neprocjenjiv!!!
A E.ON je ušao i u HR.
Dakle Dioki već sada rj od 1.10. može uživati neke benefite.
Nema to veze s izborima.

[/quote]

A sad mi daj opet jedinicu.

Davno sam rekao da će se klupko početi rasplitati kada dr Ivo dođe u Remetinec.

Vjerojatno su europska veleposlanstvo u Zagrebu na sličan način odaslali vijest o kogeneraciji.
Čisto sumnjam da će manjkati zainteresiranih.

Panorama Internazionale

29 LUGLIO 2011
09:18 – Croazia

DIOKI CERCA CO-INVESTITORE PER UN IMPIANTO DI COGENERAZIONE A ZAGABRIA

(ICE) – ROMA, 29 LUG – L’azienda Dioki (importante azienda del settore petrolchimico) ha annunciato di aver ottenuto la locazione di ubicazione per la costruzione di un impianto di cogenerazione a Zagabria. Trattasi di un investimento di un valore pari a 25 milioni di euro per il quale l’azienda DIOKI intende trovare un co-investitore. La costruzione, una volta trovato il co-investitore, durerebbe due anni. L’impianto di cogenerazione, con la turbina a gas di potenza di 35 MW produrrebbe il vapore per il processo produttivo petrolchimico nonché l’energia elettrica. La produzione annua totale ammonterebbe a 250.000 mWh di cui 160.000mWh potrebbero venir destinati alla rete elettrica pubblica.

New Report

Close