Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link
http://www.index.hr/sport/clanak/malaga-ce-iskrcati-35-milijuna-eura-za-sneijdera/560157.aspx
da li su u nogometu cisti racuni? evo, samo jedan transfer tezak je kao dioki d.d. na zse.
dakle wesley sneijder vrijedi koliko i dioki d.d., mislim kao nogometas koji donosi dobit poslodavcu.
Što je pisac htio reći?
Čemu ovakve usporedbe?
Ovo je stvarno nečuveno – 1,5 godina slunto priča kako se ništa ne radi i kako je sve pred zatvaranjem.
I šta se dogodilo – ništa od toga!
Dogodilo se da se radi, prvi kvartal povećanje prodaje, i da se čak i u krizi dižu plaće novim kolektivnim ugovorom.
Sada kada većina smanjuje proizvodnju i gasi postrojenja zbog godišnjih odmora Dina iskrcava 5.000 tona etilena – i to očito za poznatog kupca polietilena.
I ne samo to – etilen je dopremljen s Bliskog istoka a to znači da je minimalno 20% jeftiniji od etilena u Europi – razlog poznat – u Europi je etilen indeksiran na naftu a u Americi i Bliskom istoku na plin.
To znači da se može na jednoj ovakoj pošiljci dodatno ZARADITI oko 5 milijuna kuna!
Još ako je to neki TERMINSKI UGOVOR!!!!
I šta znači treba platiti? Odakle ti uopče ideja da će netko nakrcati 20 milijuna kuna etilena i poslati u Omišalj a da nije riješeno osnovno pitanje – plaćanje!
Sava, nečuveno je kako ti lažeš sebe, a pokušavaš i druge. Slunto je iznio činjenice.
Ljudi, ne dajte se navući na savu. Da nije riječ o forumu, bilo bi kažnjivo kako zavlačiš ljude.
vezano na INDEX
MOL gazi sve pred sobom a naša draga vlada skida gače jer su NEČISTE
vlada nagazi mol ,mol prijeti gašenjem rafinerije
danas prijeti isporukom plina DIOKI ju ,sali itko ima snage pitati MOL ili INU zašto NEISPORUČUJU
veči postota etana nego isporučuju minimum minimuma po ugovoru
odgovor :NEMA
ježurku su nabili u kut da kleči na koruzi ,zaštitnik isto tako kleči u salzburgu a lešinari cjepaju
eto zato nečemo dočekati 2014!
SAVO DA SE RAZUMIJEMO _ NITKO SRETNIJI OD MENE ali želje su jedno a realnost sasma nešto drugo
činjenica je da je dioki dužan i bogu i vragu i da sa njime više nitko neželi surađivati a kamoli poslovati
Teoretski da uvezemo samo 1m3 plina u HR kompletan plin proizveden u HR bi se trebao obračunati po cijeni tog jedinog m3!
To je nečuveno – i sistem obračuna treba mijenjati.
Prošle godine je uvezena 1 milijarda n3 a u HR proizvedeno 1,912 milijardi m3 a cijenu je diktirao uvozni plin.
Ove godine je raskorak još veći u HR će se proizvesti oko 2,2 milijarde a uvesti oko 700 milijuna m3 a cijenu će i dalje diktirati uvozni plin!
Ako je stigao etilen, moze se pokrenuti samo polietilen a ne VCM, za VCM treba EDC kao sirovina, zar ne?
Dva broda iz Perziskog zaljeva – 7,5k tona u tri tjedna!
Osnovna činjenica je da to platiti – dakle ima se love za sirovinu ali i kupca za polietilen.
Oko 45 milja kuna.
I sirovina iz Zaljeva nas ZASIGURNO dođe jeftinije – moja računica je završila na 1.000,00 kuna po toni!
http://www.cmaiglobal.com/Marketing/Samples/EMRO_Summary.pdf
Druga činjenica je da je to puno više no što može progutati polietilen pa se pitam je li to starta EDC/VCM postrojenje – 150k tona?
http://www.cmaiglobal.com/Marketing/Samples/PVC_StreamReport.pdf
I – čini mi se s velikom vjerojatnosti – još DVA broda su na putu iz Zaljeva.
Terminski ugovor?
VCN/EDC?
ITALIJA?
Generalno – što se to događa?
ovdje uvijek ista priča, sava priča bajke, a stanje sve gore [yawn]
http://www.index.hr/sport/clanak/malaga-ce-iskrcati-35-milijuna-eura-za-sneijdera/560157.aspx
da li su u nogometu cisti racuni? evo, samo jedan transfer tezak je kao dioki d.d. na zse.
dakle wesley sneijder vrijedi koliko i dioki d.d., mislim kao nogometas koji donosi dobit poslodavcu.
Što je pisac htio reći?
Čemu ovakve usporedbe?
[/quote]
hoce li dioki opet biti respektabilna firma kao sto je oki bio u onim vremenima "mraka"? sto se treba tocno napraviti za oporavak? ako je istina da se sve proda sto se proizvede, da li je moguce sklopiti ugovor s kupcima, da odmah uplate novac s nekim popustom, a da dioki radi punim kapacitetima ako se radi o problemu trennutnne likvidnosti.bolje i tako raditi godinu dana. sammo je pitannje imaju li stranni kupci povjerennje platiti unaprijed sirovinnu plus razliku do punog prizvoda uz mali popust ako jos nisu dobbili proizvod…itd…koliko realno vrijedi novi list? sto je s NK rijeka, kako su tamo definirani vlasnicki odnosi, jel to gradski klub, sto je to i koji je smisao bivanja u tom klubu, kad jezic tu sigurno nije mogao ocekivatii dobit. meni se cini da je nogometni klub u HNL cisti trosak, osim ako se ne ostvari neki megatransfer pa od igraca kojeg si kupio za 100 tis eura, obavis prodajju milijun eura i vise…nije lose, faktor 10 u par godina…nogometni manageri jako lijepo znaju zaradjivatii. zasto se itko uopce bavi icim umjesto da svi gledamo nogomet i prodajjemo proizvode zvane igraci? zasto RH ne osnuje jedan drzavni nogometni klub npr u zagrebu gdje ce pozivati najtalentiraniju djecu i zaista ih strucno pratiti u skoli itd..i u svemu? koliko bi tu tek korupcije bilo? zasto ne bismo kao njemacka imali kamp u kojem je izrastao jedan od najboljih na svijetu "muller") pa nek onda taj drzavni klub posrami barcelonu, united itd? ili da prodajemo igrace s velikim ucescem drzave…? ah to se ne smije? bolje da ih prodaju levy i ostali…real kraljevski klub? jel to znaci da de facto drzava spanjolska ulupava novac u real djelomicno a ostalo sponzori, navijaci, karte, rekviziti, reklame? sjecam se da je rijeka bubnula real u rijeci 80 i neke 3-1,a real naravno pobjedio u uzvratu 3-0, neki kazu u jednoj od vecih blamaza uefe ikada. da li je sto navaca iz diokia islo u NK rijjeka i na kojoj osnovi?
ovdje uvijek ista priča, sava priča bajke, a stanje sve gore [yawn]
Dva broda iz Perziskog zaljeva – 7,5k tona u tri tjedna!
Osnovna činjenica je da to platiti – dakle ima se love za sirovinu ali i kupca za polietilen.
Oko 45 milja kuna.
I sirovina iz Zaljeva nas ZASIGURNO dođe jeftinije – moja računica je završila na 1.000,00 kuna po toni!
http://www.cmaiglobal.com…/Samples/EMRO_Summary.pdf
Druga činjenica je da je to puno više no što može progutati polietilen pa se pitam je li to starta EDC/VCM postrojenje – 150k tona?
http://www.cmaiglobal.com…ples/PVC_StreamReport.pdf
I – čini mi se s velikom vjerojatnosti – još DVA broda su na putu iz Zaljeva.
Terminski ugovor?
VCN/EDC?
ITALIJA?
Generalno – što se to događa?
Šta to je posebice pogodilo – ova dva koja su iskrcala sirovine za cca 45 milja kuna ili ova dva koja su na putu iz Zaljeva. Ako sve ide na Krk to je još 60-tak milja kuna.
I slažem se – To je sve PLAĆENO!
BIT ĆE VELIKE GUŽVE U SEPENU – uskoro!
Sada je jasno zašto je Rijekatank vlasnik cca 50.000m2 zemljišta na Žitnjaku!
Radili su dodatne spremnike na Krku!
Klor – etilen!
hoce li dioki opet biti respektabilna firma kao sto je oki bio u onim vremenima "mraka"? sto se treba tocno napraviti za oporavak? ako je istina da se sve proda sto se proizvede, da li je moguce sklopiti ugovor s kupcima, da odmah uplate novac s nekim popustom, a da dioki radi punim kapacitetima ako se radi o problemu trennutnne likvidnosti.bolje i tako raditi godinu dana.
Diokijev problem je što on proizvodi s gubitkom. Proizvodna cijena je manja od prodajne.
To se moglo lijepo vidjeti prošle godine kada je rast prihoda pratio i porast gubitaka.
Kako ja vidim problem je u cijenama plina i struje, koje su u zadnjih par godina višestruko porasle. Negdje sam čuo da je plin za industriju zadnjih par godina rastao 400%.
Ako se cijene plina i struje ne snize ništa ne može spasiti Dioki….
hvala na trezvenom i bistrom komentaru. neki ljudi iznose mnogo mogucnosti i hvala na tome takodjer, ali mislim da se brodovi ne iskrcavaju bas cijeli u jednoj luci, jer zar nije smijesno da u par dana dioki plati sirovinu u vrijednosti 20% poduzeca? vjeroajtno je struja preskupa kod nas, ne znam kako je u EU i da li kao sto cobankovic tvrdi seljacima da trziste formira cijenu, da li se struja moze cijelo vrijeme uvoziti bez obzira na zelej hep-a, nego da samo naplati prolaz kroz mrezu? Plin takodjer, mora RH tu poraditi na konkurentnosti, bas kao sto je i HT zlatna koka deutche telekoma…(a sto je s ovom idejom, zasto dioki ili vlada ili grad rijeka ne sagrade neki bioloski procistac otpadnih voda, pa moze to sam dioki za sebe napraviti, a iz anaerobnog dijela procesa se dobiva metan, on moze biti gorivo i sirovina. u stockholmu npr planiraju javni prijevoz na to gorivo, niskotlacni cjevovod pa i sigurnost nije ugrozena). Malo se motori vozila dorade i eto..radnici dioki se voze na metan na posao? uglavnom, ima li u hepu mnogo zaposlenih onako, kao npr rade buljubasic, vjerojatno to ima veze s viskom novca u tom sustavu? Hm…umjesto da rade na 0 sa stalnim ulaganjima i da pomazu industriji.