DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

odjednom stotine radnika na forumu i dijele savjete kapom i šakom.

Zašto toliko napada – i to baš sada. Ajde dečki, tzv radnici, u kojem grmu leži zec?

Nije vas valjda zabolola istina kada sam dokumentirano prikazao uplovljavanja u Sepen, ime broda, vrijeme i mjesto kao i to da se etilen naručuje u lotovima od 2.200, tona.
Matemaika je jasna i nemate razloga sipati drvlje i kamenje na mene a čini mi se ni na Upravu.
Petrokemija je daleko kompleksnija od pali – gasi i kamo sreće da su jedini troškovi u tome.

Možda vam smeta to što će se uskoro – oko 20.05. se riješava Vinyls – pokrenuti VCM.
Možda vam smeta odluka Uprave o prodaji neoperativne imovine, a nje ima za minimalno 100 milijuna eura, pa kao rezultat odluke može se očistiti bilanca od gubitaka te regularno nastaviti financiranje nedovršenog PVC-a.
Možda vam smeta što je LNG terminal na Krku po mojoj procjeni 100% gotova stvar – a i ptice na gradni već znaju šta taj terminal znači za HR ali i za Dinu petrokemiju.
BTW – u svezi toga Kosorica je jučer u katowicam izjavila da HR u EU unosi izmeđuostalog svoj energetski geostrateški potencijal a danas je panelista GAZ-SYSTEM S.A.
http://www.gaz-system.pl/centrum-prasowe/aktualnosci/informacja/artykul/201197.html

Čini mi se da upravo svjedoćimo rađanju petrokemijskog giganta na Krku.

Također – je li Utkilen ( radi većinom za DOW ) ova dva kemikalca namjenio za Jadran – direktor Dinamarina je prije godinu dana navjestio tako nešto.

Znaci 20-og se rijesava Vinyls… ajde bilo bi lijepo da to uspije, da dodje i koja pozitivna vijest…

Znaci 20-og se rijesava Vinyls… ajde bilo bi lijepo da to uspije, da dodje i koja pozitivna vijest…

Nikad se ne zna šta mogu izmisliti……da su prihvatili ponudu u 10. mjesecu i oni i mi bi bili puno zadovoljniji…..ovako imamo troškove nedovršene investicije koju bibilo lakše dovršiti uz rad VCM postrojenja.

S druge strane Poljaci su puno konkretniji, zato valjda i nisu imali recesiju……na neki način guraju i naše vrlo vrijedne i važne projekte, npr LNG.

Projekt korytarza gazowego Północ-Południe

PAP | 17.05.2011 | 13:15

Jeszcze w tym roku projekt stworzenia korytarza gazowego Północ-Południe, z Polski w kierunku Chorwacji, zostanie formalnie złożony do Komisji Europejskiej; za trzy lata powinien być już realizowany – ocenia wiceminister skarbu państwa Mikołaj Budzanowski.
Projekt stworzenia korytarza, który ma połączyć budowany obecnie terminal LNG (skroplonego gazu) w Świnoujściu, przez południową Polskę, Czechy, Słowację i Węgry, z planowanym terminalem Adria LNG w Chorwacji, był we wtorek jednym z tematów Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach.
http://finanse.wp.pl/kat,9231,title,Projekt-korytarza-gazowego-Polnoc-Poludnie,wid,13415862,wiadomosc.html?ticaid=1c521

Ovakvim pristupom i HR bi mogla početi radove još ove godine – vrlo dobro za HR – ODLIČNO za Dioki!

Gospodine Savo, trebali bi se pokrit ušima! Mislim da nam je svima dosta tih mazanja očiju. ZAŠTO se sve ovo što ste naveli priča već mjesecima i godinama, da bi se iz mjeseca u mjesec ponovno razočarali? ZAŠTO je nas na VCM-u previše, pa nas šalju na druga postrojenja i na kojekakva čekanja? ZAŠTO iz mjeseca u mjesec strepim za plaću, a kada je i dobijem očekuje se kao da kažem hvala za ono što sam pošteno zaradio? ZAŠTO ja dajem svoj maksimum na poslu koji volim, a da mi poslodavac vraća na ovaj gnjusan način? ZAŠTO nam je tri mjeseca skinuta plaća za 30%, zbog neke neznatne uštede, a da obećanog povrata nema ni na vidiku? ZAŠTO LDPE stoji a "silni" brodovi nam dolaze, pa zar je neka pobuna na djelu? Molim vas, ne vrijeđajte ovo malo dostojanstva što nam je ostalo.

Eh, da i plaća mi je cca 5300 kn SA smjenskim dodatkom i dodatkom za marendu, bez toga 4000 ako sam sreće!

Ovakvim pristupom i HR bi mogla početi radove još ove godine – vrlo dobro za HR – ODLIČNO za Dioki!

Sava nema više prodavanja magle ,vidim da si mnoge naljutio.

Mislim da je ovo dobra reakcija na savina trabunjanja.

Šteta što se nismo svi tako složili kad nam je Ježić prošlog ljeta došao u pogone poput nekog kauboja ("kume, mlad si, što si ne nađeš još jedan posao?") i rekao da smanjuje plaću. "Vi ovim činom posuđujete Diokiju da se izvuče". Alo, pa nisam ti ja banka da ti posuđujem! I još ga čekamo godinu dana da nam vrati našu lovu. Sava, je li to fer?

kaobojski je počeo tako če i završiti
znači PAST ČE (dao bog što prije) vjerojatno če ta agonija biti onda riješena
još jedanput NEMA PARA NEMA SIROVINE a tako i gotovog proizvoda
Da se razumijemo nekome ova situacija odgovara a kome to čemo uskoro vidjeti!!!

Neodgovorna uprava,,,,,uprava koja nema pojma šta radi,uprava koja laže i manipulira radnicima,
uprava sa svim direktorčićima i potrčkalama su najviše KRIVI ZA OVU SITUACIJU,,,,SAVO i ti takodjer,,
UNIŠTILI STE FIRMU SA SVOJIM ZNANJEM odnosno NEZNANJEM,,,,,…itd,itd,…
vjerujem da će te za to ZNANJE;odnosno NEZNANJE i odgovarat!!!!!!!!!!

Ako ima tko šta pametno za reći neka kaže, ova prepucavanja nemaju veze s ničim. Sava barem kad iznosi neke stvari iznosi činjenice, premda pretjeruje u izjašnjavanju. U narednom periodu bi trebalo puno toga biti jasnije, živili

Svaka čast drugovi i drugarice – skunite se s teme i pridružite se štafeti!

Zamisli ovo – uništili su firmu, a kako su je to uništili.
Tako da su investirali 800 milijuna kuna u nova postrojenja i opremu!!!!!!
Sve najbolja tehnologija – BAT!!!!!

Svaki put kada se pojave naznake ostvarivanja najdugoročnijih strateških ciljeva – sesetci narikača nad tužnom sudbinom.
Valjda plaču zato što nije loše kako bi njima odgovaralo.

Pa evo ponovno nekoliko detalja o kojima se treba razmisliti.

1. Odluka Uprave o prodaji neoperativne imovine – kada radite u nekoj firmi valjda znate koliko ta imovina iznosi.
2. Natječaj za PVC industriju u Italiji – Dioki u prednosti pred ostalim takmacima – pa valjda znate što znači za Dioki 185k tona PVC postrojenja uz 200k tona VCM postrojenja na Krku. I odluka bi trebala pasti ovih slijedećih par dana. Pa znate li kolko je dobro da se pokrene VCM.
3. Poljcki ministar najavio LNG na KRKU kao gotovu stvar. Pa znate li vi šta znači to za Dioki.
17.05.2011 16:00

POLSKA PREZYDENCJA kolejnym ciosem w PUTINA.

Jak podaje portal interia.pl jeszcze w tym roku postanie projekt korytarza gazowego Północ – Południe.

„Jeszcze w tym roku projekt stworzenia korytarza gazowego Północ-Południe, z Polski w kierunku Chorwacji, zostanie formalnie złożony do Komisji Europejskiej; za trzy lata powinien być już realizowany – ocenia wiceminister skarbu państwa Mikołaj Budzanowski.

Projekt stworzenia korytarza, który ma połączyć budowany terminal LNG (skroplonego gazu) w Świnoujściu, przez południową Polskę, Czechy, Słowację i Węgry, z planowanym terminalem Adria LNG w Chorwacji, był we wtorek jednym z tematów Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach.
http://antypolitic.salon24.pl/307486,polska-prezydencja-kolejnym-ciosem-w-putina

Savo, ima šta novo u vezi kredita šta ga traži Dioki za završetak investicija, HBOR je kolko vidim prihvatio samo ponudu Erste po modelu B+ za davanje jamstva?

a mi radimo sa raifajzen pa ti je sve jasno

New Report

Close