Standalone ex-works cash margin za LDPE za prva dva mjeseca 2011. meni ispada oko 300,00 – 350,00EUR/toni.
To je velika lova ako se računa s 150.000,00tona godišnje.
Evo metodologija je ispod pa neka netko pokuša točnije odrediti koliko je to za Dioki?
Cijena etilena oko 1150 eura po toni.
350eura x150.000 jednako 52,5 milijuna eura!!!
Plus PS i EPS!
Kolega Savo, di nam je onda lova? Ovi tvoji menadžeri su od dobrog biznisa napravili gubitak … ili se opet varam?
Sorry, ali ja jedva čekam da se za mjesec dana vrati gazda i ulovi se metle …
gledam i čudim se sve stručnjak do stručnjaka
ako se zatvori etilen na žitnjaku onda može i polietilen
cisterna vozi 17t,vrijeme istovara minimalno 3sata jer dolazi do pothlađivanja
polietilenu treba 180t znači nekih 11 cisterni DNEVNO koje je nemoguče istovariti1!!!!
bila je opcija kontejnerski prevoz slovačkog etilena željeznicom no živi bili pa videli
NAJBOLJA OPCIJA JE DOGOVOR SA INOM DA pošale veči postotak etana i sve rešeno
ovako sam si i ja to zamišljao, prema tome znači prijevoz etilena auto cisternama sa Dine u Zagreb ne dolazi u obzir, čak i da se ubrza način prekrcaja (više istakališta ili sl) i dalje ostaje problem puno cisterni na cesti, a što ih je više veća je i šansa da im se nešto dogodi…
Plus PS i EPS!
Kolega Savo, di nam je onda lova? Ovi tvoji menadžeri su od dobrog biznisa napravili gubitak … ili se opet varam?
[/quote]
a cujte, obzirom da je partija dozvolila suradnju s dow chemicalom, vjerujem da bi managerski kadar iz mračnih vremena digao ovo na noge s ogromnim profitom obzirom da ih nisu ucili da je domoljublje jednako trpati u svoj dzep. Kako je bio gadan taj mrak kada su se manje vise izgradile sve tvornice koje imamo danas. Sram ih bilo, kako su zaposljavali ljude.
Plus PS i EPS!
[/quote]
Gazda… gazda je doveo firmu u ovo stanje gdje je, sta mislis da netko moze donositi neke odluke mimo njega? A i vidis da niko ziv u HR ne zeli imati posla sa Diokiem dok je gazda taj koji je.
Plus PS i EPS!
[/quote]
Gazda????
Pa od 31.12.2010. nije ni u Dioki Holding AG gazda.
Vlasnik je postavio novog člana Uprave Tatjanu Briški – inače je zaposlenica Sabora RH trenutno na radu u Europskom Parlamentu. Pa onda se nameće da je GAZDA ipak RH odnosno nekadašnji HFP odnosno sada AUDIO.
Letzte SHAB-Meldungen
SHAB: 256 / 2010 vom 31.12.2010
Dioki Holding AG, in Zug, CH-170.3.027.463-6, Aktiengesellschaft (SHAB Nr. 145 vom 30.07.2009, S. 29, Publ. 5169804).
Eingetragene Personen neu oder mutierend: Jezic Robert, kroatischer Staatsangehöriger, Zug, Präsident des Verwaltungsrates, mit Einzelunterschrift [bisher: Mitglied des Verwaltungsrates mit Einzelunterschrift];
Briski Tatjana, kroatische Staatsangehörige, Zagreb (HR), Mitglied des Verwaltungsrates, mit Einzelunterschrift.
http://www.moneyhouse.ch/u/dioki_holding_ag_CH-170.3.027.463-6.htm
I daj budi od koristi pa provjeri ovaj račun iznad – formule su ispod.
http://www.icis.com/methodology_PolyeEurope.htm
A sada da vidimo kakva je budućnost na LDPE.
Polyethylene – low density (LDPE) Prices and Pricing Information
Updated to mid-February 2011
European market review by Linda Naylor, ICIS pricing
LDPE availability has been tight globally during the past three months as old autoclave production has been cut and not replaced. LDPE pricing has moved away from the traditional deltas normally seen when compared with other polyethylene (PE) grades. The formerly traditional €50/tonne delta between LDPE and C4 LLDPE has risen to as much as €200/tonne in the spot market.
Coating LDPE grades have been particularly tight and buying sources fear a fundamental undersupply in this sector. Imports have been limited and European producers expect the strong market to continue throughout 2011 and beyond.
Prices rose by €110/tonne in January and February levels also look set to rise as the ethylene contract price rose again, this time by €25/tonne. However, producers expect to be able to lift LDPE prices by more than this amount due to tight supply.
http://www.icis.com/v2/chemicals/9076156/polyethylene-low-density/pricing.html
Dakle cijena LDPE samo UP!
DIOKI AG Švicarska je većinski vlasnik Dioki grupe a još niko ne zna da li je g. Ježić 100 % ili većinski vlasnik istoimene tvrtke … ako postoje neke sumnje oko kapitala iz Švicarske za očekivati je skoru prodaju Diokia ….. ova optužnica o namjeri da se ošteti Janaf kojemu je prodan terminal na Žitnjaku je smijurija…. janafu se je pogodovalo prilikom kupnje a veliko pitanje je.. zašto….. koja je ovo banana kad Vlada RH nije sposobna poslovnim subjektima osigurati cijenu energenata ka zemljama u okruženju ….. pričaju priče o novim ulaganjima i investicijama a postojeće tvrtke čini nekonkurentnima … dioki ima vrijednu imovinu i nema zime a cijena dionice je po meni na dnu i zato čuvajte svoje dionice.. pozz
@ sava kolega iz dopisa se vidi da je kapital AG DIOKI- a Švic. 3 600 000, 00 CHFR …. znam da sam pročitao članak kako je Hipo-Alpe Bank odobravala kredite Dioki-u u vrijeme preuzimanja jer kapitalom iz Švic. to nisu mogli učiniti.. scenarij da je HFP vlasnik DIOKI AG Švic. je nemoguća …a zašto je dotična gospođa članica uprave DIOKI AG Švic. je veliko pitanje….. meni izgleda da je Hipo tihi vlasnik ili je kredt kojim je kupljen Dioki otplaćen poslovanjem ili isisan iz Diokia…druga je stvar jeli cijena za koju je kupljen OK…a šta reći za naše banke prvo smo ih sanirali pa onda isporučili strancima ili HT za koliko je prodan a koliko je iz HT izvučeno na ime dividende … u najmanju ruku za trud koji ulažeš čista 100-ka …. pozz
Ima dvojbenih odluka….ali kako ući u suštinu – teško bez dioničke strukture Dioki Holding AG.
Ja i dalje tvrdim da iza Dioki Holding AG-a stoji i RH, barem u dijelu jer eto Tazjana Briški koja je profesionalni diplomat na službi u EU je članica Uprave.
Dalje – ništa nije pokradeno, uništeno – koliko vidim sve je na svom mjestu.
Samo puno skulje no prije 5 godina!
Dalje – i najvažnije a to je proizvodnja.
Naš LDPE – 140 – 150 tisuća ton agodišnje ima izvanrednu perspektivu ove i slijedeće godine.
Polyethylene – low density (LDPE) Prices and Pricing Information
Updated to mid-February 2011
European market review by Linda Naylor, ICIS pricing
LDPE availability has been tight globally during the past three months as old autoclave production has been cut and not replaced. LDPE pricing has moved away from the traditional deltas normally seen when compared with other polyethylene (PE) grades. The formerly traditional €50/tonne delta between LDPE and C4 LLDPE has risen to as much as €200/tonne in the spot market.
Coating LDPE grades have been particularly tight and buying sources fear a fundamental undersupply in this sector. Imports have been limited and European producers expect the strong market to continue throughout 2011 and beyond.
Prices rose by €110/tonne in January and February levels also look set to rise as the ethylene contract price rose again, this time by €25/tonne. However, producers expect to be able to lift LDPE prices by more than this amount due to tight supply.
http://www.icis.com/v2/ch…-low-density/pricing.html
Dakle cijena LDPE samo UP!
Koliko je ex-work zarada – 200 – 300 – 400 to pni?
Naravno eura.
Savo, tako je bilo i prošle godine!
UP cijene proizvoda, ali UP i gubitak!?
…ta tvoja matematika nas je dovela do ruba očaja …ili možda nije matematika nego sposobnost nabave, prodaje, proizvodnje, komercijale, kadrovske službe …unutrašnje organizacije?
Opisno je sve fenomenalno, a kada se uhvatimo matematike i ispod računa podvučemo crtu, debeli minus??!
Znam imamo perspektivu, potencijal, sigurno ćemo biti najprofitabilnija tvrtka u ovom djelu Europe, samo treba to dočekati i do tada preživiti.
Što se tiče vlasnika, nemam pojma tko je niti me to previše zanima. Puno je važnija Uprava, a energičnoj gospođi Vidoniji treba dati šansu..dobro je krenula…zatekla je blokiranu tvrtku koju je vrlo brzo uspjela oživiti.
Nadam se da će otkriti gdje lova curi i da će vrlo brzo ove minuse pretvoriti u pluseve.
Što se tiče "gazde" sve ove dosadašnje optužbe su, kako kaže broj 1, jedna velika smijurija.
U svakom slučaju i za samo poslovanje bi bilo jako dobro da što prije izađe.