DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sava @ … kolega tih 34 mil eura koliko ja znam je kredit za izgradnju PVC-a a ne pokrivanje gubitaka …. RITV u vijestima 20.50 neslužbeno dioki-u je ponuda na stolu a iz diokia demantiraju ….koja bi bila fer ponuda … pozz

Diokiju je ponuda na stolu?????
Zar je Dioki vlasnik Dioki Holding AG-a?

@Vinyls

„Dogovorili smo zakup dviju tvornica PVC-a u sklopu Vinylsa, koji se plaća po toni proizvedenog PVC-a. Međutim, kako država želi izaći iz Vinylsa, postavilo se pitanje bi li mi preuzeli vlasništvo. I mi u tome vidimo interes jer bismo mogli utjecati na cijenu proizvodnje PVC-a. No, odmah smo rekli da za to nemamo novca i da bi preuzimanje ovisilo o uspjehu dorade“, tumači Sablić.

Kako drugi krug podnošenja ponuda za preuzimanje Vinylsa istječe u petak, Sablić kaže da će dotad poslati ponudu koja će sadržavati opisani poslovni model.

„Mi dajemo svoju sirovinu i znanje. Ako se za četiri do šest mjeseci model pokaže uspješnim, tražili bismo financijsku potporu banaka i određenih talijanskih fondova za vlasničko preuzimanje pogona“, kaže Sablić.

broju jedan koliko ja znam Dioki već ima PVC postrojenje!

[/quote]

ima ga di? u projektima…!!??
koliko ja znam na parceli za pogon pvc-a još uvijek raste trava
ili mislite da je već sve riješeno sa talijanima?

ma kakav cash-r-a, 100% in

konzorcij Adria LNG koji je trebao graditi LNG terminal je zamrznu gradnju a zbog navodnih viškova plina na tržištu… tako da od novog plinovoda Južni tok nema ništa a i turci su ih blokirali … adris će preuzeti dioki i oformit će novi konzorcij za gradnju LNG a vlada ih mora max. podržati … nadajmo se tom scenariju …. pozz

Mislim da je to sada samo pitanje kada će naši objaviti početak radova.
Poljaci su položili kamen temeljac, Pal Schmitt je koncem 4. mjeseca u Qataru, vjerojatno će potpisati kupovinu LNG-a, North – South koridor s LNG terminalom u Omišlju je ušao neđu prioritetne peojekte EU….E.ON u završnoj fazi glede kupovine LNG-a od Qatara…

Adria LNG Project

Nije na odmet da malo bacimo pogled na plac!
To je lova koja nas oslobađa svih briga – i sporost HR administracije je tu problem a ne Diokijev dug.
Dug ne bi postojao da se da lokacijska jer onda slijedi i kupovina zemljišta.

Glede PVC-a postrojenja su na Krku, kupljena su od Adriavinila i čekaju montažu, a za montažu i osuvremenjivanje vinilnog lanca EIB je dao 34 milje eura. VCM postrojenje je Dioki rekonstruirao ali sada treba ići dalje, dakle osigurati tj NAPOKON DOBITI već osigurana sredstva.

Glede Vinylsa Italia – do sada nam nije ništa išlo na ruku, pojavio se Fond koji je obećavao brda i doline a imamo najgoru soluciju – postrojenja i dalje ne rade.
Jer da su postrojenja pokrenuta u Ravenni mi bi već dobrim dijelom sanirali dug za VCM postrojenje.
Diokijeva ponuda je ponovno aktualna – možda su kontakti već uspostavljeni.
U slučaju da se Dioki izabere onda saniramo dug za 6 mjeseci i dajemo ponudu za kupnju postrojenja u Italiji.
Ako ne tj ako Gita ipak bude ta koja će pokrenuti PVC u Italiji onda ćemo prodavati VCM njima i na taj način otplatiti obveze.

Glede Adrisa – pa tko ih ne bi poželio kao partnere.
Oni imaju lovu – mi imamo projekte.
Iako bi za početak bilo najbolje da kupe NL!

@ Savo,
koliko je meni poznato lokacijska dozvola je dobivena ali ishodovana je sa strane konzorcija Adria LNG. Vjerojatno je DIOKI dao suglasnost za ishodovanje dozvole na njihovom terenu iako nisam siguran!
Problem je i hipoteka!
Sve što postate o Italiji i poslovnim odnosima DIOKIja je samo djelomično točno. Drugi dio je u domeni naučne fantastike! Konačno bojim se da su takvi megalomanski planovi i doveli DIOKI u situaciju "pola plaće radnicima" što je uvijek prvi korak do …!!

MZOPU je obećalo Lokacijsku do konca prošle godine – zahtjev za lokacijsku je podnesen još u 5. mjesecu prošle godine a odgovora još nema. To je ta naša 5. brzina koju obećavamo a onda povučemo ručnu.
Da se nismo tako ponašali sada bi imalo vrlo lagodnu gospodarsku poziciju u HR.
No da nevolja nikada ne dolazi samo pokazuje i ovaj potres i katastrofa u Japanu. Zbog gašenja nuklearki došlo je do snažnog porasta cijena ostalih energenata.

I sada jedan biser – dok nas novinari zabavljajus ispadom nuklearke Krško najvjerojatnije se radi o self testiranju sigurnosnih sustava. NAIME 21.03.2011. na Extraordinary Council meeting
Transport, Telecommunications and Energy Energy items održanom u Brussels, 21 March 2011 doneseno je izmeđuostalog slijedeće:

• as far as nuclear safety is concerned, the priority is to ensure that the highest standards are in
force; improving safety is a continuing process;
• the Council welcomed voluntary steps taken by national authorities and industry operators
regarding the review of the safety of nuclear facilities;
• there is a shared willingness to launch a process for defining a comprehensive risk and safety
assessment ("stress test") of nuclear plants in Europe;

Sačuvao nas Bog od glada, rata ali tko će nas sačuvati od naših gluposti koje očito ponavljamo.

Daklem kao što rekoh – STRES TEST za nuklearke. Još jedna prijetnja hrvatskoj krhkoj energetici – naime HR oko 20% energije dobiva iz Krškog. Vrlo rigorozni uvjeti rada zasigurno će smanjiti raspoloživost električne energije iz Krškog.
Ugalj – nula bodova!
Nafta – nula bodova!
Nuklearke – nula bodova!

Ostaje samo PLIN.
A Dioki sutra može pokrenuti izgradnju 2 kogeneracije od 30 do 200 MW.
Velike greške u energetici se rade a računi na naplatu kad – tad dođu.

Predraže

L’UNIONE SARDA – Economia: Il fondo Gita dice addio alla Vinyls
25.03.2011
Disattesa anche l’ultima scadenza: nessun versamento
http://www.regione.sardegna.it/j/v/491?s=162734&v=2&c=1489&t=1

Kolike su Diokijeve šanse – osobno mislim da je to naše i ničije više.
Bilo kroz najam bilo kroz kupovinu.

Prema informacijama iz Adria LNG-a, članice konzorcija na ishodovanje lokacijske dozvole potrošile su oko 15 milijuna eura!
Konzorcij Adria LNG nije odustao, samo je zbog smanjene potrošnje plina uzrokovane gospodarskom krizom za par godina prolongirao početak izgradnje.
Takozvani mali LNG, ili bolje rečeno regasifikacijski LNG (vrijednosti 50 mil. eura) samo je "navlakuša" koja je trebala ubrzati projekt velikog.

Slažem se da je državna administracija uzrok mnogih problema, a na projektu Adria LNG je totalno zakazala.

Ipak po pitanju DIOKI-a je potpuno obrnuta slika …
Imali smo podršku politike, a zahvaljujući vlastitim pogreškama i krivim procjenama došli smo gdje jesmo …
Već smo se složili još uvijek nije kasno, potencijal je ogroman, perspektiva također, …

Budemo li i dalje tražili "vanjske neprijatelje" bojm se da ćemo ostati samo na perspektivi.

Treba hitno preispitati vlastite redove …upitajte se da li je sve moglo bolje da npr. projekt VCM-a i PVC-a terminski nisu kasnili koju godinicu?

treba preispitat vlastite redove…….,slažem se,nesposobnu i podaničku upravu treba pod hitno smijenit….JOŠ MALO……inspektorat i uskok sa policijom na vratima je DIOKIJA I DINE!!!!!!!!!

Treba hitno preispitati vlastite redove …upitajte se da li je sve moglo bolje da npr. projekt VCM-a i PVC-a terminski nisu kasnili koju godinicu?

Sjeti se VESNE KUSIN i svega što je napisala u službenom glasniku Vlade Vjesniku i sjeti se prisilnih arheoloških iskapanja na lokaciji Dine. Je li to pogodovanje o kojem se piše?

Sjeti se da Dioki plaća jednu od najskupljih struja u Europi iako – na Žitnjaku – nalazi se na PRAGU ELEKTRANE TE – TO. Ipak plaća nakmadu za Prijenos i Distribuciju koji su oko 40% cijene električne energije. Je li to pogodovanje?

Sjeti se da ja Dioki plaća za pročistač 30% više količine vode nego što je ispuštao u odvodni sustav i to nakon što je PROČISTIO vodu u svom pročistaču. I plaća makmadu kao da se nalazi kilometrima daleko iako je uz pročistač. J eli i to pogodovanje?

Ovo što se sada događa nije ništa do već viđen pokušaj – ali žilav je Dioki!

Savo, Savo …
da bi jednu riječ rekao …opet si tako blizu istine a opet je virtuozno zaobilaziš gotovo kao doktor političar iz vladajuće stranke.

Prečistač?? Treba li komentirati sudske presude???

Vjerojatno vrlo dobro znaš zašto je postojala obveza arheoloških iskapanja, ali u svakom slučaju ne radi se o izdvojenom slučaju nego o zakonskoj regulativi.
Ipak naravno da se slažem se da bi Zakon i obveze prilikom ishodovanja lokacijske dozvole trebao biti puno fleksibilniji.

Ali Savo, postavio sam pitanje terminskog kašnjenja VCM-a!!!
Pa nisu se valjda ispod postojećeg postrojenja radila arheološka iskapanja???

Usput ja u svojim postovima nikada nisam spomenuo pogodovanje (bilo čije) pa neznam na koga se odnosi tolika ljutnja.
Ono što znam da su rjetko koju tvrtku u hrvatskoj u toliko navrata posjetili predsjednici Vlade i Države pa nije u redu tvrditi da nam je politika bila nesklona.

Dakle, prekomplicirana zakonska regulativa, slažem se!

Nisi me uvjerio da se nije moglo bolje, uostalom stalne promjene Uprava u DINI, čak i načina upravljanja (Upravni odbor) dokazuju da je i vlasniku bilo jasno da nešto ne štima.

Ponavljam, problem je bio unutar kuće, i na žalost još je uvijek!!!

Savo, Savo …
da bi jednu riječ rekao …opet si tako blizu istine a opet je virtuozno zaobilaziš gotovo kao doktor političar iz vladajuće stranke.

Ponavljam, problem je bio unutar kuće, i na žalost još je uvijek!!!

Povjest Diokija je povjest reketarenja ali na štetu firme.
Stalno se povlače neke kvaziafere – a izbjegava se govoriti da je većina toga na štetu Diokija.

1. Govori se o aferi s HEP-om cca 6 milja kuna ali se ne govori o tome kako je Ježić ili šta ja znam tko poklonio HEP-u 6.000,00kW SNAGE na TS-u DIOKI – cijena poklona je oko 12 milja kuna ali da se gradi mreža i sve ostalo HEP bi platio 3-4x više.
2. Prodaje zemljišta JANAF-u ispod tržišne cijene tj ponude koju je nudio Lukoil – šteta za Dioki od 15 milja eura.

Grad Zagreb ovog ljeta počinje akciju širenja na Istok – kreće rekonstrukcija Slavonske – pročitaj današnji Jutarnji i pogledaj planove širenja.
Ja te pitam koliko će vrijediti 750.000,00 m2 zemljišta uz Slavonsku kada se ovo završi za par godina?
DVOSTRUKO skuplje no sada.

Glede Italije – to je šansa stoljeća, ako Dioki uđe ponovno u igru za Vinyls nakon Plive imati ćemo ponovno jakog igrača na karti Europe u jednoj vrlo profitabilnoj branši.
A toj branši – PVC i EPS posebice – u leđa puše iznimno povoljan vjetar zvan redukcija CO2 i globalno zatopljenje.

u današnjoj slobodnoj dalmaciji dva komentara o posjetu putina sloveniji i srbiji a zaobilaženju Hrvatske …uglavnom razlog nalaze u našem odbijanju za naftni terminal u omišlju a južni tok nas zaobilazi kao hrvatska se okrenula budućem plinovodu nabuco ( dobava plina iz kaspijskog bazena ) a neće biti ništa ni iz jednog ni drugog jer su financijski neodrživi ( ne ide mi u glavu konstatacija konzorcija adria LNG koji su prolongirali gradnju … zbog trenutni viškova plina na tržištu ) …. pa kome putin misli prodavat plin ….. ovima iz adrisa bi bilo pametnije da pošalju ponudu koja se ne odbija jer šansa za preuzimanje ovakvog bisera pojavi se jedan put u desetak godina…pozz

Krivo sam naveo izvor – Večernji list piše o planovima Grada Zagreba.

E sada gospodo kupci ali i ostali koji pišete da je JANAF preplatio zemljište.
Kakkav užas i neetičnost – sada tih 180.000m2 vrijedi trostruko.

Zagreb će dobiti autocestu kroz grad, a stajat će 1,1 milijardu kuna
Zagrebački megaprojekt: Slavonska bez semafora!
Slavonska sa sedam trakova omogućit će prosječnu brzinu 80 kilometara na sat, a broj vozila porast će na 130 tisuća dnevno

http://www.vecernji.hr/zagreb/zagrebacki-megaprojekt-slavonska-bez-semafora-clanak-269476

Ovaj mehgakomad između pruge i Čulinečke – skoro pa sve DIOKI!

New Report

Close