DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

edit

ustvari odmah ću staviti, neda mi se raspravljati. Da stavimo to, kako bi neki rekli ad acta. svi računi ikad otvoreni i zatvoreni s podacima na današnji dan.

[URL=http://img849.imageshack.us/i/dioki2.jpg/][IMG]http://img849.imageshack.us/img849

edit

ustvari odmah ću staviti, neda mi se raspravljati. Da stavimo to, kako bi neki rekli ad acta. svi računi ikad otvoreni i zatvoreni s podacima na današnji dan.

[URL=http://img849.imageshack.us/i/dioki2.jpg/][IMG]http://img849.imageshack.us/img849

Nije mi cilj dovoditi u sumnju te činjenice – želja mi je samo istaći da su se donošenjem Zakona ostvarile svi preduvjeti za povlačenje kredita od 34 milijuna eura koji je odobren od EIB-a.
S tih 250 milijuna kuna Dioki može zatvoriti ta dugovanja npr prema HEP-u a onda kako je i bivši direktor izjavio, uz ovakve cijene i potražnju za Dioki nema straha – dakle posluje se pozitivno i sva plaćanja prema dobavljačima se isplaćuju u roku.

@ Mystical

Sinko očito robuješ birokraciji, dioki ima xx računa, u realnosti, dio plaće je isplaćen kako vele zaposlenici, znači te podatke možeš objesiti mačku o rep.

@ Mystical

Sinko očito robuješ birokraciji, dioki ima xx računa, u realnosti, dio plaće je isplaćen kako vele zaposlenici, znači te podatke možeš objesiti mačku o rep.

Najvažniji računi su vani – većinu uvozimo a izvozimo još i više. No čudi nestrpljenje posebice HEP-a, sve više sliči na neki pritisak da se nešto učini a ne znamo što. Jer novac zasigurno ne bi trebao biti ovdje primarni problem – 34 milje eura je sasvim dovoljno a garancija je Zakon o jamstvenom fondu,

Šta misliš o ovoj priči u Italiji. Sada su i sindikati za Dioki.
Ako porđe Dioki je treći PVC proizvođač u Italiji.
U svakom slučaju to je bolja solucija no da radi za Gitu.
Također sada odjednom Dioki želi i neka postrojenja u Margheri.
Je li to novi klor?
To je velika investicija – ali znam jednu firmu koja je najavljivala da traži u europi nešto sličnu.
Ime joj je čudno – kao neki index!

@ Mystical

Najvažniji računi su vani – većinu uvozimo a izvozimo još i više. No čudi nestrpljenje posebice HEP-a, sve više sliči na neki pritisak da se nešto učini a ne znamo što. Jer novac zasigurno ne bi trebao biti ovdje primarni problem – 34 milje eura je sasvim dovoljno a garancija je Zakon o jamstvenom fondu,

Je li to novi klor?
To je velika investicija – ali znam jednu firmu koja je najavljivala da traži u europi nešto sličnu.

[/quote]

kolega, zašto je radnicima isplaćeno samo pola plaće, a kako tvrdite kupujemo postrojenja po Italiji?

Je li to novi klor?

Sava kako ti zamišljaš poslovanje neke firme?

Prije par dana ste bili na rubu blokade, a sada već idete u akvizicije i investicije.
S kojim novcima, Dioki ne proizvodi eure.

Ta tvornica u Italiji da nešto vrijedi sigurno nebi bila u stečaju, malo mi je teško povjerovati da će je Dioki preporoditi kad ovdje kod kuće uništava sve što takne!

@ Mystical

Je li to novi klor?

[/quote]

kolega, zašto je radnicima isplaćeno samo pola plaće, a kako tvrdite kupujemo postrojenja po Italiji?
[/quote]

Daj se sredi – tu nikada nije bilo riječi o nekoj lovi.
Gita koja nema nikakvu proizvodnju ponudila je 100 milijuna eura kao polog za ozbiljnost ponude no sada je izgleda definitivno odustala. Stefano Sagli podsekretar u MInistarstvu ekonomskog razvoja je najavio razgovore s drugoplasiranim – a to je Dioki.
Dioki je najavio – po pisanju talijanskih medija – da bi preuzeo i dio postrojenja i Margeri.
I to je to – s tim kapacitetima bi bili treći proizvođač u Italiji.

sava @ … kolega tih 34 mil eura koliko ja znam je kredit za izgradnju PVC-a a ne pokrivanje gubitaka …. RITV u vijestima 20.50 neslužbeno dioki-u je ponuda na stolu a iz diokia demantiraju ….koja bi bila fer ponuda … pozz

sava @ … kolega tih 34 mil eura koliko ja znam je kredit za izgradnju PVC-a a ne pokrivanje gubitaka …. RITV u vijestima 20.50 neslužbeno dioki-u je ponuda na stolu a iz diokia demantiraju ….koja bi bila fer ponuda … pozz

Diokiju je ponuda na stolu?????
Zar je Dioki vlasnik Dioki Holding AG-a?

@Vinyls

„Dogovorili smo zakup dviju tvornica PVC-a u sklopu Vinylsa, koji se plaća po toni proizvedenog PVC-a. Međutim, kako država želi izaći iz Vinylsa, postavilo se pitanje bi li mi preuzeli vlasništvo. I mi u tome vidimo interes jer bismo mogli utjecati na cijenu proizvodnje PVC-a. No, odmah smo rekli da za to nemamo novca i da bi preuzimanje ovisilo o uspjehu dorade“, tumači Sablić.

Kako drugi krug podnošenja ponuda za preuzimanje Vinylsa istječe u petak, Sablić kaže da će dotad poslati ponudu koja će sadržavati opisani poslovni model.

„Mi dajemo svoju sirovinu i znanje. Ako se za četiri do šest mjeseci model pokaže uspješnim, tražili bismo financijsku potporu banaka i određenih talijanskih fondova za vlasničko preuzimanje pogona“, kaže Sablić.

broju jedan koliko ja znam Dioki već ima PVC postrojenje!

sve nesposobne direktore i rukovodice iz diokija i dine treba potjerat,možda i krivično gonit,pa oni su ti koji su nesposobni,oni su ti koji rukovode firmom,a nemaju pojma,,,savo i slični zapitajte se malo……..

Evo Poljaci startali s svojim LNG terminalom!

Poland broke ground Wednesday on a gas terminal on the Baltic Sea aimed at diversifying energy sources and lessening the country’s reliance on Russian gas.

“This is real diversification,” Prime Minister Donald Tusk said. “Behind this… lies security and real independence from what up until now has been the one source of gas.”

http://www.lngworldnews.com/poland-starts-construction-on-swinoujscie-lng-terminal/

Jesmo li mi na redu da krenemo – je li to razlog Putinovom bijesu – osim što više ne dobavljaju plin za RH nego to čini ENI:

konzorcij Adria LNG koji je trebao graditi LNG terminal je zamrznu gradnju a zbog navodnih viškova plina na tržištu… tako da od novog plinovoda Južni tok nema ništa a i turci su ih blokirali … adris će preuzeti dioki i oformit će novi konzorcij za gradnju LNG a vlada ih mora max. podržati … nadajmo se tom scenariju …. pozz

New Report

Close