DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[thumbsup]

I love the Smell of Profits in the Morning

Vidi se po broju komada na prodaji . Već mjesecima stagnira .

Jednostavno mislim da je ta priča iza nas. Gotovo je. Tko je mislio prodati prodao je, a sada ostaju dioničari.

[lol]
kolko sam puta već ovu priču slušao….informacija o privatizaciji DDJM je dobrodošla da se branitelji (oni koji su bili sada na prodaji) iskrcaju većom brzinom nego inače ali da je gotovo….ne vjerujem….time will tell

DOKUP!

1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 217.918 6,73 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. PBZ D.D. 30.386 0,94 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 15.926 0,49 Skrb. račun
Ukupno: 61,29

1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 216.422 6,69 Osnovni račun -1.496
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. PBZ D.D. 30.699 0,95 Skrb. račun +313
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HI-GROWTH OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 16.022 0,49 Skrb. novi u top 10račun
Ukupno: 61,25

Još dva branitelja dobila dionice

u pone protrgovano 10.199. Ovaj tjedan 56.547 komada

ako se ne varam ovaj na broj 10. se vec bio pojavio pa je ispao jer je na njegovo mjesto tada usao PBZ D.D. koji je trenutno na 8. mjestu (koji je u međuvremenu kupovao još normalno)….

DOKUP!

1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun 2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun 3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 216.422 6,69 Osnovni račun -1.496 4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun 5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun 6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun 7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun 8. PBZ D.D. 30.699 0,95 Skrb. račun +313 9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun 10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HI-GROWTH OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 16.022 0,49 Skrb. novi u top 10račun Ukupno: 61,25 Još dva branitelja dobila dionice u pone protrgovano 10.199. Ovaj tjedan 56.547 komada

Ovo je podatak od 03.01. Od onda branitelji više nisu dobivali dionice. A HYPO je dokupljivao i tako istisnuo Fimu Maximum koja ima ulaz negdje oko 231,00 kn.

Ovo je podatak od 03.01. Od onda branitelji više nisu dobivali dionice. A HYPO je dokupljivao i tako istisnuo Fimu Maximum koja ima ulaz negdje oko 231,00 kn.

[lol] [lol] [lol]
ma kakav 3.1.? to je podatak od ponedjeljka…..znaci 7.1.2008. ……odkud si izvadio 3.1.?????
Hypu je bilo dovoljno kupiti nekih 100-300 dionica za se pojaviti u top10, procitaj gore sta sam napisao……ako mi ne vjerujes vracaj se unazad neznam ni ja koliko stranica i gledaj stanje koje je bilo jos prije 3-4 mjeseca…

DOKUP!

Pozdrav svim kolegama za premijerni post na DDJH forumu.

Pratim raspravu na ovom forumu od početka i stvarno mogu reći da se ovakav scenarij kakav je bio za Đuru u 2007.g. mora zapisati u neke knjige kao obavezna literatura za svakog malog ulagača u Hrvatskoj, pogotovo za dioničare početnike.
Koliko samo igara i gluposti se ovdje napravilo to je jednostavno za ne povjerovati.

Da ne bi ponavljao već poznato, dati ću ispod jedan svoj poduži osvrt na cijelu situaciju uz neke korisne informacije koje još nisu iznesene od forumaša.
Inače, vlasnik sam manjeg broja dionica DDJH i vjerujem da je dobra budućnost pred njim.

Hypu je bilo dovoljno kupiti nekih 100-300 dionica za se pojaviti u top10, procitaj gore sta sam napisao……ako mi ne vjerujes vracaj se unazad neznam ni ja koliko stranica i gledaj stanje koje je bilo jos prije 3-4 mjeseca…

ja sam napisao da je Hypo dokupljivao i tako ušao u top 10 … nisam napisao koliko jer ne znam … to sam napisao iz razloga što je Fima znala izlaziti iz top 10 tako što je prodavala dionice …

za tvoju info taj Hypo je u 9. mjesecu prošle godine imao 11.548, znači da je dokupljiva malo više nego što si ti napisao … kada ? ne znam jer je bio izvan top 10 …

za datume ćeš dobiti posebno obrazloženje, to je i mene zbunilo …

Podaci od 08.01.2007. za trgovanje na 03.01.2007.
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. Zast.: HZMO 660.000 20,39
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 216.422 6,69 -1496
4. Skrb.: PBZ D.D. 210.430 6,5
5. Zast.: DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24
6. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46
8. Skrb.: PBZ D.D. 30.989 0,96 603
9. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,6
10. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 15.926 0,49
Ukupno: 61,26

Evo!

Za sve one koji govore da je Đuro loša firma, koju vode sami nesposobnjakovići, itd., itd., evo nekih stvari iz ne tako daleke prošlosti koje tu tezu poništavaju u samom njenom začetku.

Recimo, da je itko tko tvrdi negativno, došao u Đurin kompleks prije par godina vidio bi šta znači firma bez imalo perspektive:
1. Naime, od nekadašnjeg giganta početkom 90-tih godina koji je zapošljavao 50% radno aktivne populacije Slav.Broda i okolice, došlo se do općeg gubitka tržišta, proizvodnje, stečaja nekih poduzeća, masovnog odlaska u prijevremenu mirovinu i otpuštanja, da ne govorim o nelikvidnosti, gubicima i totalnoj depresiji cijelog Đure.
Trend koji je godinama bio užasan, danas je pozitivan i što je najvažnije, ima potencijal u potpisanim poslovima. Kako je počelo, neke će čak morati i odbiti zbog trenutnih kapaciteta i raspoložive stručne radne snage. Sada to izgleda kao totalni SF u odnosu na prijašnje godine.
2. Da stvar bude gora, u to neko prošlo vrijeme, pola hala u kojima se nekad radilo od tenkova do ostalih visoko-tehnoloških proizvoda, zjapilo je prazno i te hale su pokušavali prodati u stečajnim postupcima bilo kome po zaista smiješnim cijenama. I pri tome, natječaji su se ponavljali po više puta jer nije bilo zainteresiranih kupaca. Žalosno, ali istinito, najlikvidnija i najprofitabilnija firma tada je bilo poduzeće ARGUS JAJA kojoj je trebao veći prostor pa je zakupila halu i tamo uzgajala piliće. Da, ljudi moji, piliće!!!
Danas, nijedna hala više nije prazna i nijedna nije na prodaju, nego se u svima radi punom parom. Da sad hoćete kupit nešto unutar holdinga, bilo zemlja ili nekretnina, cijene su paprene.
3. Osim rata i nekih okolnosti koje definitivno nisu išle na ruku Đuri, dosta su cijelom raspadu sistema kumovali stari nabavni referenti koji su u kapitalizmu prepoznali brzi način zarade kroz svoj položaj u odjelu nabave. Takav oblik mita i korupcije koji se ovdje odigrao, rijetko je gdje viđen na prostorima Lijepe Naše. Npr., neki referenti su u tom ratnom metežu tražili od distributera alata da se za recimo nabavku vijčane robe koja po tržišnim cijenama košta 20.000,00 Kn, napravi faktura na 100.000,00 Kn, pri čemu referent traži minimalno 50.000,00 Kn u kešu za sebe! Oni trgovci koji su imali imalo morala, odbili su ovo bez razmišljanja, ali kako uvijek postoje pravi mešetari koji muljaju na svim stranama, napravilo se tu dosta takvih poslova i podijelile pinke. Dakle, Đuru su rešetali sa svih strana tko je kako stigao. Temeljni kapital se topio ko santa leda i nominala je pala za čak 4 puta.
Transparentnijim poslovanjem koje se sada odvija i ulaskom stranih strateških partnera, kako izvan članica Holdinga tako i unutar njega(primjer ulaska Bilfingera u vlasničku strukturu Montaže), pravila igre se drastično mijenjaju, gdje osim modernizacije i sinergije koja nastaje u takvom procesu, po meni najvažnije što se dobiva je smanjivanje manevarskog prostora za malverzacije unutar poduzeća na bilo kojoj razini, jer stranac sigurno neće trpiti da mu netko radi gluposti u njegovom dvorištu.
4. Uprave i njezini predsjednici koji su prije bili nisu imali dovoljno motiva za neke velike iskorake ili su bili namjerno postavljeni od osoba iz političkog zaleđa SB-a koji su vukli poteze iz sjene.
Stipetić tu ima jednu vrlo bitnu razliku, jer kao direktor ĐĐ Elektromonta, koji je 3. članica po snazi unutar ĐĐ Holdinga, pikira na privatizaciju ĐĐ Elektromonta i svakako mu je i u osobnom interesu da Holding i njegov Elektromont što bolje posluju. Dakle, bori se i za svoju privatnu imovinu a ne samo za tuđu, valjda svatko zna što to znači. Prema dogovoru koji su postigli s radnicima Elektromonta, menadžment(Stipetić + još dva glavna čovjeka) bi trebali imati pravo na isti udio vlasništva kao ostalih 100-tak radnika zajedno.

hmm…da, hypo kupio oko 5 tisuća komada odkad je ispao iz top10…..zaboravio sam pogledat 3Q 2007 FI……
ipak bi rađe vidio neki jači fond u top10…..

DOKUP!

New Report

Close