fazan: ” u Boga ti … uz toliki pritisak na prodaju, 2 gardijske brigade prodaju, a cijena raste … ” Dolaze neki novi klinci .
Nadajmo se uskoro i mirovinci,to bi bio lijep vjetar u leđa,samo nek tako nastavi[thumbsup]
Pa što mirovinci ne mogu ući tek na 400 KN ? što trabunjate ovdje…dionica nije niti blizu rastu, malo poraste i odma se pojave oduševljeni pojedinci
Pa što mirovinci ne mogu ući tek na 400 KN ? što trabunjate ovdje…dionica nije niti blizu rastu, malo poraste i odma se pojave oduševljeni pojedinci
mirovinci bi ustvari kad bi baš htjeli mogli ulaziti već iznad 250 ako se dobro sjećam…. ali i ja mislim da im to prije 300 kn neće pasti napamet…
Poslije svakog rasta na DDJH idemo opet niz tobogan.Iz iskustva
Hm….. tako je bila praksa do sada budemo vidjeli.
Iskreno meni bi odgovaralo da se još “pojačam ” po 220 ali želim da što prije krene samo gore.
fisherman: ” Šta je to s Đurom? Napreduje kad svi stagniraju? Neka neka…samo naprijed! ” Vijest da DDJM uskoro ide u privatizaciju pa joj raste cijena. Ako se uzme u obzir da udio holdinga u DDJM čini više od pola kapitala holdinga, bila bi to velika stvar za holding. Samo ne znam šta bi holding sa svom tom lovom. U svakom slučaju, raste cijena DDJM-a, logično da raste i cijena njegovog večinskog vlasnika
S obzirom na najavu privatizacije, vjerojatno imate i nekih novih planova?
– Sam Holding je zapravo mala tvrtka od svega nekoliko ljudi koja ni dosad nije na sebe preuzimalo nikakve operativne programe, već su to radile pojedine kompanije. To ne znači da smo zatvoreni za nove događaje jer nakon što se riješi proces privatizacije morat ćemo planirati što ćemo sa zarađenim novcem.
Planirate li već neke nove projekte?
– Probat ćemo se skoncentrirati na neke nove stvari, a moguće je da ćemo graditi neke nove tvornice. Pokušat ćemo otvoriti neku novu priču koju u Slavonskom Brodu dosad nismo imali. Zasad ne bih puno o tome pričao, ali mogu reći da razmišljamo o programima koji su povezani s obnovljivim izvorima energije. Holding će sasvim sigurno prigrliti biznise koji su zasnovani na inovaciji. Nećemo raditi ono što neki drugi rade već desetljećima i u tom smislu imamo već nekih razgovora i planova, ali još nećemo s tim izlaziti u javnost.
Kada spominjete obnovljive izvore energije, mislite li pritom i na vjetroelektrane?
– U principu ne, već na proizvodnju električne energije i topline iz krute biomase, što dosad u svijetu nije previše eksploatirano. Imamo nekih ideja iz područja novih tehnologija i u prehrambenoj industriji. Moguće je da će danas-sutra ove ideje prerasti u nove proizvodne linije.
sync: ” Pa što mirovinci ne mogu ući tek na 400 KN ? što trabunjate ovdje…dionica nije niti blizu rastu, malo poraste i odma se pojave oduševljeni pojedinci ” mirovinci bi ustvari kad bi baš htjeli mogli ulaziti već iznad 250 ako se dobro sjećam…. ali i ja mislim da im to prije 300 kn neće pasti napamet…
Ako se ne varam čak i ispod 250kn[thumbsup]
fisherman: ” Šta je to s Đurom? Napreduje kad svi stagniraju? Neka neka…samo naprijed! ” Vijest da DDJM uskoro ide u privatizaciju pa joj raste cijena. Ako se uzme u obzir da udio holdinga u DDJM čini više od pola kapitala holdinga, bila bi to velika stvar za holding. Samo ne znam šta bi holding sa svom tom lovom. U svakom slučaju, raste cijena DDJM-a, logično da raste i cijena njegovog večinskog vlasnika
Oprostite dargi kolega, ne razumijem logihu, Holding mora ostati u večinskom vlasništvu inaće to nema smisla, a lova od prodaje je sekundarnog karaktera.
Drugim riječima što bi ostalo od holdinga kada bi rasprodao večinske udjele u kčerina kao ovisnim društvima, dakle to bi bila notorna glupost i krivi potez Uprave (ali ko zna kakvi i koji i čiji interesi su in), dakle sve je moguće čak i to da nas Uprava iz svojih sitnih interesa sve skupa proda, a onda mpžemo svi skupa sa dionicama DDHL blago obrisati guzu.
Evo da ne pišem napamet , našao sam post od prije koji dan kolege Plonkera:
Dakle: “Članak 4.
(1) U vrijednosne papire izdane od strane dioničkih društava uvrštenih u ostale
kotacije, a izvan službene kotacije na burzi u Republici Hrvatskoj, dozvoljeno je
ulagati:
· u dionice koje u trenutku stjecanja imaju tržišnu kapitalizaciju veću od 750
milijuna kuna. ”
3.237.068 dionica * 232 kn = 750 999 776
Što znači da ako bi htjeli mogli bi kupovati sve iznad 231 kn , ali bi u tom slučaju trebali biti u mogućnosti i održati cijenu iznad. Ali mislim da je naivno očekivati da će oni krenuti kupovati na samoj granici. Vjerovatno će pričekati da s cijena stabilizira malo višoj razini prije nego krenu s ozbiljnijom kupnjom… ( ako im je uopće ova dionica zanimljiva, a vjerujem da bi trebala biti )
[proud]
Evo da ne pišem napamet , našao sam post od prije koji dan kolege Plonkera:
Dakle: “Članak 4.
(1) U vrijednosne papire izdane od strane dioničkih društava uvrštenih u ostale
kotacije, a izvan službene kotacije na burzi u Republici Hrvatskoj, dozvoljeno je
ulagati:
· u dionice koje u trenutku stjecanja imaju tržišnu kapitalizaciju veću od 750
milijuna kuna. ”
3.237.068 dionica * 232 kn = 750 999 776
Što znači da ako bi htjeli mogli bi kupovati sve iznad 231 kn , ali bi u tom slučaju trebali biti u mogućnosti i održati cijenu iznad. Ali mislim da je naivno očekivati da će oni krenuti kupovati na samoj granici. Vjerovatno će pričekati da s cijena stabilizira malo višoj razini prije nego krenu s ozbiljnijom kupnjom… ( ako im je uopće ova dionica zanimljiva, a vjerujem da bi trebala biti )
[proud]
A to bar tehnički nije teško izvesti, ako žele pokupiti recimo 100k dionica, što nije uopće puno ako se odluče recimo 2 mirovinca, svaki pokupuje za 10 mil kn, i postavi branu na 240 od 10 mil kn, po 5 svaki, i stvar riješena
Što znači da ako bi htjeli mogli bi kupovati sve iznad 231 kn , ali bi u tom slučaju trebali biti u mogućnosti i održati cijenu iznad.
Ja tumačim ovako: Ako piše u trenutku stjecanja to ne znači kada bi pala ispod 231 da ne bi smjeli držati te dionice nego baš suprotno.
ANRICOM:
”
Poslije svakog rasta na DDJH idemo opet niz tobogan.Iz iskustva
”
Hm….. tako je bila praksa do sada budemo vidjeli.
Iskreno meni bi odgovaralo da se još “pojačam ” po 220 ali želim da što prije krene samo gore.
ja jos uvijek mislim uhvatiti ispod 210 …..nakon rasta do 245 pa pada