Zanimljivo je da oni krenu u rasprodaju kad branitelji dobiju dionice[smiley8]
Imam puno novca u FIMI Maximum, ali vaše priče su jedno, a ono što oni uradiše s našim novcem su drugo. Svi znaju ovaj posao raditi bolje od njih. Pojma nemaju. Samo sam kasno shvatila.
Bez ljutnje gospođo, ali Vi niste baš shvatili bit mog posta. Meni nije bili namjera braniti Fimine menadžere, niti rezultate Maximum fonda. Samo što ja tvrdim da oni nisu nesposobni, već da to rade s razlogom, barem što se tiče DDJH. Dakle, oni su prije više od 8 godina kupili ddjh po bagatelnoj cijeni, u euforiji tržišta oko BOV-a prodali su 2/3 tih dionica uglavnom malim dioničarima, ostatak su prodali sebi tj. svojim fondovima, plaćajući Vašim uloženim novcem, a onda su se i toga nastavili rješavati, pri čemu su ostvarili višestruki dobitak za sebe, odnosno svoje vlasnike, a određeni gubitak za svježe ulagače u svoje fondove. Gubitku su pripomogli branitelji te trenutna korekcija. Dakle, Vi ste jednostavno kolateralna žrtva – ako ste povukli novac. Ako i niste, možda dođete na nulu, ali to ionako njima nije važno. Oni su svoju zaradu ostvarili.
Rasprodaje Fima a ne kako se misli branitelji.
Tek će doći branitelji, priprema se teren da se kupi jeftinije. Nije li to logično?
mise99:
”
Imam puno novca u FIMI Maximum, ali vaše priče su jedno, a ono što oni uradiše s našim novcem su drugo. Svi znaju ovaj posao raditi bolje od njih. Pojma nemaju. Samo sam kasno shvatila.”
Bez ljutnje gospođo, ali Vi niste baš shvatili bit mog posta. Meni nije bili namjera braniti Fimine menadžere, niti rezultate Maximum fonda. Samo što ja tvrdim da oni nisu nesposobni, već da to rade s razlogom, barem što se tiče DDJH. Dakle, oni su prije više od 8 godina kupili ddjh po bagatelnoj cijeni, u euforiji tržišta oko BOV-a prodali su 2/3 tih dionica uglavnom malim dioničarima, ostatak su prodali sebi tj. svojim fondovima, plaćajući Vašim uloženim novcem, a onda su se i toga nastavili rješavati, pri čemu su ostvarili višestruki dobitak za sebe, odnosno svoje vlasnike, a određeni gubitak za svježe ulagače u svoje fondove. Gubitku su pripomogli branitelji te trenutna korekcija. Dakle, Vi ste jednostavno kolateralna žrtva – ako ste povukli novac. Ako i niste, možda dođete na nulu, ali to ionako njima nije važno. Oni su svoju zaradu ostvarili.
Treba im lova za SNBA
Što je vama tu čudno?
Fond isto tako kao što mora kupovati, mora i prodavati. Branitelji već imaju dionice. Svi. Pa ne vidim nekog rušenja
Jim Rogers najavio prodaju dolara i kupnju vojnog sektora.
Krasno, imas link za procitati detalje?
Tko je sljedeće na listi za odstrel? Iran, Pakistan? Sudan? Venezuela?:8(
moram priznat da mi je ova fima vec napunila se sto se moze napuniti svojom prodajom……malo su stali na neko vrijeme pa evo njih opet nazad sa prodajom…..i da, procitao sam gore misljenje kolega zbog cega prodaju, slazem se……samo kazem da me frustriraju sa tom prodajom…… [-X
samby:
”
Jim Rogers najavio prodaju dolara i kupnju vojnog sektora.
”
Krasno, imas link za procitati detalje?
Tko je sljedeće na listi za odstrel? Iran, Pakistan? Sudan? Venezuela?:8(
Razgovor na CNBC . Raste interes za vojnu industriju u svijetu.
Idemo li dalje?
o cemu ti to? dal hdz dosao na vlast ili ne ova dionica ne ide dalje do daljnjega……fima [shocked]
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 439.643 13,58 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 28.520 0,88 Skrb. račun – 1.480
9. PBZ D.D. 24.347 0,75 Skrb. račun + 400
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
Ukupno: 68,34
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 439.643 13,58 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 28.520 0,88 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 24.871 0,77 Skrb. račun + 524
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
Ukupno: 68,36