Dobro se Đuro dansa drži, s obzirom na broj novih imatelja braniteljskih dionica.
polako kolega, treba otić brokeru, pa registrirati dionice s brokerom…. sve to traje koji dan…
Dobro se Đuro dansa drži, s obzirom na broj novih imatelja braniteljskih dionica.
Nisu još došli do brokera.
A i obavijesti treba da stignu iz SDA.
Još par dana.
[smiley6]
fisherman: ” Dobro se Đuro dansa drži, s obzirom na broj novih imatelja braniteljskih dionica. ” polako kolega, treba otić brokeru, pa registrirati dionice s brokerom…. sve to traje koji dan…
Kolega,ko da sam prepisao tvoj post.
Isto mislimo izgleda.[smiley11]
@Bare: ipak sam za koju sekundu brži bio na okidaču. a što se tiče sličnosti posta , mora da je to ona stara kako genijalni umovi slično razmišljaju [smiley1]
Žao mi što se gospon Joka ne javi da mi kaže slaže li se s mojom replikom ili misli da sam u krivu… [smiley11]
@Bare: ipak sam za koju sekundu brži bio na okidaču. a što se tiče sličnosti posta , mora da je to ona stara kako genijalni umovi slično razmišljaju [smiley1] Žao mi što se gospon Joka ne javi da mi kaže slaže li se s mojom replikom ili misli da sam u krivu… [smiley11]
Mislim da su branitelji dobili dionice jeftino, a ne na kredit pa nema razloga da ih brzo prodaju. A ako imaju stari kredit ne moraju prodati sve dionice nego samo dio za rate. Osim toga ljudi dižu kredit za kupnju dionica, pa zašto bi branitelji žurili vratiti kredit kada zaradom od dionica za neko vrijeme mogu i tebi dati kredit.
21.11.07
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 439.643 13,58 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 30.488 0,94 Skrb. račun
]9. PBZ D.D. 23.973 0,74 Skrb. račun +1.291
10. BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
Ukupno: 68,39 +0.04
Pozdrav!
Nisu još došli do brokera.
A i obavijesti treba da stignu iz SDA.
Još par dana.
[smiley6]
Nije upitno da će sve količine biti apsorbirane. Isto se dogodilo i kad su prošli put dobili dionice. Jedan dan je cijena pala na 190, a za 3 dana je bila na 250. Neka samo lupaju po kupnji. Ima kupaca, a postoje i krediti[smiley1]
21.11.07 1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun 2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun 3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 439.643 13,58 Osnovni račun 4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun 5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun 6. FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.308 2,11 Skrb. račun 7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun 8. FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 30.488 0,94 Skrb. račun ]9. PBZ D.D. 23.973 0,74 Skrb. račun +1.291 10. BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun Ukupno: 68,39 +0.04 Pozdrav!
taj PBZ plus tkogod bio ne kuzimo sta je…deutsche bank? znaci izbacujemo kao mogucnost da su to mali dionicari koji preko pbz investora kupuju…sta je onda taj deutche bank, tko stoji iza toga?
sto se tice pada cijene u zadnje vrijeme…ok, cijena je pala cim se saznalo da branitelji dobivaju dionice (citaj: panicari se preplasili) ali mislim da nije bilo pretjerane prodaje branitelja u zadnjih par mjeseci, Fima je ta koja se iskrcavala i zahvalimo njoj na padu cijene……hala bogu da je stala…..tako da i ovaj novi val branitelja nebi trebao biti neki veliki pad, ako ga uopce bude……
p.s. Proud to be Croat [smiley11]…..shame to be English [smiley16]
Pozdrav [smiley2]
Kako je krenuo, ovaj PBZ će uskoro ući u top5, a to je vrlo dobar znak
Par novosti sa SEE biz:
REZULTATI
Đuro Đaković holding povećao dobit unatoč smanjenju prihoda
Autor/izvor: Igor Prstec
Iako devetomjesečno izvješće Đuro Đakovića holdinga pokazuje znatno povećanje stavke neto dobiti, i u svih devet mjeseci i u posljednjem kvartalu, dioničare sigurno ne veseli smanjenje prihoda.
Dobit je prije svega generirana smanjenjem rashodne stavke promjena u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje za gotovo 41 milijun kuna.
Prihodi su u devet mjeseci smanjeni 3,2 posto, no u posljednjem kvartalu pokazuju snažan negativan trend jer su u odnosu na isti usporedivi lanjski kvartal i više no prepolovljeni. Isto je stanje i pri rashodima, naime oni su u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto, a u posljednjem kvartalu prepolovljeni.
A kada izvršimo dekompoziciju prihoda, vidimo da su oštro smanjeni prihodi od prodaje u zemlji (smanjeni su 25 posto), no povećani su u inozemstvu – za gotovo 56 posto. Najveći dio prihoda na domaćem tržištu ostvaren je na programu teretnih vagona za Hrvatske željeznice te na programu mostova, industrijske i elektromontaže. Na inozemnom tržištu prihodi se ostvaruju na području izrade proizvoda strojne i elektromontaže.
Negativni pritisak na cijenu ove dionice još uvijek vrše brojni branitelji koji svakim danom registriraju svoje dionice, a sadašnji dioničari s nestrpljenjem gledaju kako se pozicija HFP-a topi i kako se ističu novi nalozi na prodaju.
Cijena ponovno klizi prema razini od 200 kuna, a pitanje je hoće li fondovi, prije svega Fimini koji su posljednji puta obranili tu razinu, i ovog puta snaći snage za obranu.[/u]
Par novosti sa SEE biz: REZULTATI Đuro Đaković holding povećao dobit unatoč smanjenju prihoda Autor/izvor: Igor Prstec Iako devetomjesečno izvješće Đuro Đakovića holdinga pokazuje znatno povećanje stavke neto dobiti, i u svih devet mjeseci i u posljednjem kvartalu, dioničare sigurno ne veseli smanjenje prihoda. Dobit je prije svega generirana smanjenjem rashodne stavke promjena u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje za gotovo 41 milijun kuna. Prihodi su u devet mjeseci smanjeni 3,2 posto, no u posljednjem kvartalu pokazuju snažan negativan trend jer su u odnosu na isti usporedivi lanjski kvartal i više no prepolovljeni. Isto je stanje i pri rashodima, naime oni su u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto, a u posljednjem kvartalu prepolovljeni. A kada izvršimo dekompoziciju prihoda, vidimo da su oštro smanjeni prihodi od prodaje u zemlji (smanjeni su 25 posto), no povećani su u inozemstvu – za gotovo 56 posto. Najveći dio prihoda na domaćem tržištu ostvaren je na programu teretnih vagona za Hrvatske željeznice te na programu mostova, industrijske i elektromontaže. Na inozemnom tržištu prihodi se ostvaruju na području izrade proizvoda strojne i elektromontaže. Negativni pritisak na cijenu ove dionice još uvijek vrše brojni branitelji koji svakim danom registriraju svoje dionice, a sadašnji dioničari s nestrpljenjem gledaju kako se pozicija HFP-a topi i kako se ističu novi nalozi na prodaju. Cijena ponovno klizi prema razini od 200 kuna, a pitanje je hoće li fondovi, prije svega Fimini koji su posljednji puta obranili tu razinu, i ovog puta snaći snage za obranu.[/u]
Ovaj članak samo potvrđuje da novinari pišu šta hoće i da nemaju pojma o čemu pišu. Ovaj moj komentar se najviše odnosu na dva zadnja paragrafa. Za sada su bile dvije velike ture branitelja, prva je odavno prošla a druga je bila prije dan-dva ( prva sa cca 450 branitelja a druga sa cca 200 branitelja). Tko kod je pratio trgovanje u zadnja dva mjeseca , i stanje na SDA , mogao je primjetiti da je pad ispod 200 kn prouzročilo iskrcavanje Fiminih fondova a ne kako u članku piše nekakva njihova obrana.