Uglavnom, kako vidimo iz prvih pola sata mačovanje je počelo.
Pa, ako ništa, nek se bije – ponekad je lov užitak, a ne plijen.
Pozdrav !
u zadnjih mjesec dana samo dobre vijesti za ddjh,a nema nekog značajnog pomaka.inače ja sam ga kupio po 270 u 7.mj.[smiley3]
Ne možemo mi nikud dok Fima neda. Sad mi žao što sam maknuo nalog s prodaje. [smiley3]
Ne možemo mi prema gore dok postoje takvi kao što si ti, jedan tren bi kupio do zadnje lipe a nakon toga biš sve prodao. [smiley8][smiley8][smiley8]
Ja bi zamolio svih koji ne vjeruju u budućnost ove dionice da prodaju ne uskoro nego odmah danas da vas se rješimo konačno.
“Inače, ovaj shooterov info o 40 đurinih radnika u Finskoj mi je skroz nova vijest. Po onom što je meni rečeno, tek bi trebali ići početkom iduće godine. Ako je točna, onda je to već velika stvar, jer znači da su pregovori pri kraju.”
O kakvim ti pregovorima pričaš čovječe?
Bitno je da će samo od BOV-a DDJH imati godišnju dobit najmanje 30 mil kn.
Stanje K/P
Najbolje ponude [ DDJH-R-A ] Kupnja Cijena
45 246,00
50 245,01
112 245,00
90 244,00
251 242,01
Cijena Prodaja
249,55 150
249,99 343
250,00 2848
251,00 40
252,00 300
Ovo na 250 vjerojatno nije Fima nego branitelji, vole okrugle cifre, nema liparenja kod njih.
Jedna indirektno vezana vijest sa Business.hr
Patria “3. maju” osigurala ugovor vrijedan 34 milijuna eura
Business.hr
26.10.2007 10:38
Pročitaj komentare(0)
Temeljem ugovora o nabavi 84 oklopna vozila od finske Patrie kojim se Patria obvezala da će poslovima za hrvatske tvrtke kompenzirati vrijednost nabave sklopljen je i prvi konkretni posao između „3. Maja“ i finske tvrtke Wartsila o proizvodnji 14 brodskih motora, piše Jutarnji list.
Vrijednost ugovora iznosi 34 milijuna eura, a Patrija se obvezala putem indirektnog offseta osigurati poslove vrijedne 129 milijuna eura dok se direktni offset u obliku transfera tehnologije odnosi na Đuru Đakovića.
Brodski motori „3. maja“ Warsila će isporučiti u Južnu Koreju za potrebe jednog brodogradilišta.
Čudno je da su ljudi recimo u HDEL prepoznali potencijal, pa ga guraju na P/E preko 200 (iako je to vrlo upitno), a ovdje nisu. Ali, prepoznati će vrlo skoro, a tada će biti kasno.
Opet se neda rast blok na 250 kuna, ili su branitelji sa ovih 748 komada ili Fima plaši ljude.
podaja249,55 150
249,99 343
250,00 105
250,00 748
250,00 748
[smiley16]
tenkista:
”
Ne možemo mi nikud dok Fima neda. Sad mi žao što sam maknuo nalog s prodaje. [smiley3]
”
Kupio si po 257 i već prodaješ?
Jedan dio što sam kupio špekulativno i zasad sam u minusu s tim djelom. Previše sam u toj dionici a i ti članci i Fima me sve više živciraju. Ništa novoga nisu rekli u ovom članku. Naravno , za nas koji ga pratimo 2 godine.[smiley3]
Opet se neda rast blok na 250 kuna, ili su branitelji sa ovih 748 komada ili Fima plaši ljude.
podaja249,55 150
249,99 343
250,00 105
250,00 748
250,00 748
[smiley16]
Koga briga za to kad znaš da će samo dobit od BOV-a po ovoj cijeni osiguravati P/E ispod 20.
Nekada stvarno ne treba gledati samo sto ima DDJH direktno od posla s transporterima (ne kazem da treba zanemariti, pogotovo u ovom slucaju), jer transfer nove tehnologije, obuka postojecih kadrova i mogucnost sklapanja novih poslova u zapadnoj europi je nemoguce izracunati! Pa ne treba zaboraviti da dobijaju novu tehnologiju i know-how u koje su finci godinama investirali i sto je nemoguce izracunati koliko bi netko u HR morao vremena i sredstava uloziti kako bi dostigli taj nivo, a u tom treneutku opet bi kasnili za najnovijim tehnoloskim procesima!
U svakom slucaju, pred Holdingom je velika perspektiva i zasada su krenuli pravim putem. Da li ce tako i ostati, vrijeme ce pokazati. Upravo zbog toga i postoje razlike u percepciji investitora, neki ce danas ulagati jer vjeruju u taj potencijal, a neki ce cekati i ulagati kasnije ili uopce ne ulagati.