Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 16,60 | 382 | 23 | 13,00 | 18,00 | -6,74% |
“Đuri Đakoviću” novi posao
18. listopada – Specijalna vozila Đuro Đaković nakon posla od 115 milijuna eura, proizvodnje borbenog oklopnog vozila prema licenciji finske Patrie, ima još jedan važan projekt. Nakon gotovo 1000 proizvedenih vagona za potrebe Hrvatskih željeznica, pokrenuta je proizvodnja teretnih vagona i za zapadnoeuropsko tržište.
Počela je proizvodnja 300 vagona za Njemačku i Luksemburg koji će Đuri Đakoviću donijeti 24 milijuna eura. Specijalizirani vagoni za automobilsku industriju prvi su put izrađeni u nas prema najnovijim standardima Europske unije. Prvih 25 vagona bit će isporučeno do kraja ovoga mjeseca, a njemački kupci i stručnjaci luksemburških željeznica obavili su pregled vagona u Slavonskom Brodu.
http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=34274
Pod ugovorima imamo:
ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d.
Naručitelj: ORV
* Opis: Izrada teretnih vagona
* Rok isporuke: 28.02.2008.g.
Nemam više vremena rovarit odoh sad u teretanu[smiley2]
Eto vidite u postu iznad kako sam vam i rekao. Shvaćam da ljudi danas nisu išli u dokup, nebi ni ja da nisam gledao vijesti. No tu fale još i Kuvajćani koji su bili u vijestima. Lijepo će biti danas gledati dnevnik, mislim nama koji imamo đuru. Mislim da će mnogi sutra sanjati cifru od 257 kuna po koliko sam ja danas kupio.
Gledam vijesti na RTL-U, Novoj i ni rijeći o novom ugovoru od Đure…katastrofa………………………….Možda da pošaljem ja vijest na RTL ili NOvu bih dobio 500kn kao šta ekipa dobiva za neke budalaštine kada pošalju….razočaran sam[smiley7]
Ja nadokupio nesto siće na 255, sad cu odspavat zimski san, kad naraste iznad 300 onda se mozda probudim, tko moze vise pratit puste vijesti sad vagoni, pa bove, pa tenkovi, pa fima, pa branitelji….blah
Ja gledao rtl i Htv, jedino ako je bilo na Novoj tv. Ali ja sam gledao u podne, pa mi je manje bitno.
Možda sutra bude u medijima tako da i drugi dioničari saznaju.
Uostalom imate pisanu vijest par postova iznad, samo neznam zašto tu nisu i Kuvajćani.
preneseno sa vjesti.hrt iako je kolega oberst postavio link par postova prije
Ministar obrane Berislav Rončević prigodom posjeta Hrvatskom vojnom učilištu izvijestio je o pojedinostima nedavnog posjeta Kuvajtu gdje je dao jamstva da poduzeće “Đuro Đaković – specijalna vozila” može profesionalno obaviti posao modernizacije kuvajtskih tenkova M-84.
Tvrtka “Đuro Đaković – specijalna vozila” natječe se na javnom natječaju kuvajtske vlade za modernizaciju tenkova M-84,
Ja gledao rtl i Htv, jedino ako je bilo na Novoj tv. Ali ja sam gledao u podne, pa mi je manje bitno.
Možda sutra bude u medijima tako da i drugi dioničari saznaju.
Uostalom imate pisanu vijest par postova iznad, samo neznam zašto tu nisu i Kuvajćani.
Možda zato što nisu još potpisali. A o tome je u vijestima već bilo govora prije kad su bili u Kuvajtu. Nisu valjda bezveze potegnuli tamo[smiley2]
Tvrtka “Đuro Đaković – specijalna vozila” natječe se na javnom natječaju kuvajtske vlade za modernizaciju tenkova M-84, rekao je Rončević odgovarajući novinarima na pitanjima o pojedinostima posjeta Kuvajtu, prigodom posjeta Hrvatskom vojnom učilištu gdje je nazočio svečanom obilježavanju završetka 6. naraštaja Vojno-diplomatske izobrazbe.
http://vijesti.hrt.hr/showarticles.aspx?ArticleId=24617
Valjda će nas obavijestit o rezultatima natječaja.
http://www.nacional.hr/articles/view/33490/
Posjet ministra obrane Berislava Rončevića Kuvajtu i njegova izjava o garancijama hrvatske vlade da će “Đuro Đaković” ispuniti sve zahtjeve koji se pred njega postave, bili su ipak ključni da se Kuvajt nakon nekoliko godina traženja rješenja okrene izvornom proizvođaču njegovih tenkova. Stoga će već u lipnju kuvajtsko vojno izaslanstvo prisustvovati premijeri moderniziranog hrvatskog tenka oznake M-84D na poligonu Kindrovu kod Slavonskog Broda nakon čega bi Kuvajt vjerojatno u rujnu ove godine mogao s hrvatskim tenkom provesti konačno testiranje i donijeti odluku do kraja godine.
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 608.078 18,78 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 71.890 2,22 Skrb. račun -1000
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 32.878 1,02 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HI-GROWTH OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 11.548 0,36 Skrb. račun
Ukupno: 73,39
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 608.078 18,78 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.430 2,11 Skrb. račun -3460
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 32.878 1,02 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HI-GROWTH OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 11.548 0,36 Skrb. račun
Ukupno: 73,28
U ponedjeljak je protrgovano 24.050
Jucer:
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 71.890 2,22 Skrb. račun
danas:
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 68.430 2,11 Skrb. račun -3460
istovaranje se nastavlja…