DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Momci, samo vi odite u nebesa po ne znam koji put… bute vid’li tjedan dana kasnije… bit ćete tu gdje ste sada, ako ne i niže. NIje FOND (znate koji) veslo sisao!… A vi budite topovsko meso kad to tako silno želite!

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

U petak stiže lova na račune. Nije puno, par milijardi kuna. Ode Đuro u nebesa unatoč organiziranom rušenju dionice.

Pozdrav!

mislim da je dionica dovoljno srusena , ali ima zbilja dosta nejasnoca kako je tango naveo i dok se situacija malo ne razbistri ja cu ostati sa strane.
Valjda ce doci i njenih pet min.

najvrednije stvari u životu su besplatne

Baš mi treba tango večeras da mi objasni kako su to neki fondovi istresali po sto tisuća komada ATPL po 40, 50 kn. ???

PLESAČ, ne zanima me fond. Jer da me zanima onda mi je lakše u njega uložiti nego se ovdje patiti.

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Ja sam konačno još i danas nadokupio Đuru i sada mi je prosjek ulaska 210,87 Kn. Đuro mi čini 40% portfelja. Mislim da nitko više neće moći zaustaviti rast Đure, ni Fima ni branitelji (koji očito ne prodaju kao što su svi mislili).

Ako se DDJH svih ovih mjeseci trzi na razinama 200-250 kn, na koliko ce se trziti sa novim ugovorom za BOV? Fore da je BOV vec uracunat u cijenuprosipaju oni koji su davno pobjegli iz dionice. Sjetite se sto se dogodilo sa Koncarom nakon ugovora za tramvaje, sto je zapravo neusporedivo sa DDJH. Proizvodnja BOV-a ili tenka je u odnosu na proizvodnju tramvaja kao npr. proizvodnja Formule 1 u odnosu na ficeka. A tako je i sa cijenama i dobiti, marze i ekstraprofit visestruko su veci nego li je to slucaj sa civilnom industrijom. Imate Google pa pogledajte koliko drzava u svijetu uopce proizvodi tenk ili BOV. Stalno slusam mantre o FIMI i braniteljima, a nitko ne spominje kako ce ugovor za BOV utjecati na percepciju kompanije od strane stranih fondova koji ovaj fimin i braniteljski paket pojedu za dorucak. Cijeli braniteljski paket sa danasnjim cijenama ne vrijedi 80-ak milijuna kuna (6-7 komada BOV-a). Strani fondovi se ne povode glasinama ki bi da bi, i pricama vec je uracunato u cijenu, njih zanimaju ugovori, i siguran sam da ce honorirati sutrasnje potpisivanje ugovora. By the way, zadnji broj Globus objavio je da je bivsi zapovjednik NATO-a Gen. Weasly Clark boravio u HR te da se susreo sa bivsim ministrom obrane RH Kresimirom Cosicem te su ugodno cavrljali o investiranju u RH obzirom da je Clark, gle cuda ,CEO nekog americkog incesticijskog fonda. A i Arapi jucer otvorise ured u ZG, valjda s namjerom da ubodu nesto kod nas. Cini mi se da su pojedinci dobro popusili na Djuri, prepali se i pobjegli s velikim minusom pa bi sad najradije da sutra bude potres, da ne bude ni ugovora ni MORH-a ili da se pojavi jos jedno 2-3 tisuce branitelja… Moj savjet im je da sutra ujutro u 10:00 budu brzi, mozda nesto i kupe na ovim razinama, ako nista bar onu BUMBAROVU crkavicu na 229. Za one koji mi misle kontrirati sa forama da FIMA prodaje i da je ovo ugovor za 86, a ne za 126 vozila unaprijed odgovor:
1. FIMA prodaje, ali netko i kupuje. Ako Vas zanima FIMA kupite udio u FIMI
2. 84 vozila je samo pocetak, nastavak slijedi uskoro… [smiley2]

1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 608.078 18,78 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 77.794 2,40 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 32.878 1,02 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.500 0,60 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HI-GROWTH OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 11.548 0,36 Skrb. račun
Ukupno: 73,57

fima istresla jos…..te HFP smanjio za nesto malo…..
danas uopce nisam citao forum i ikakve vijesti o đuri kad ono bum u glavu, potpisivanje ugovora i to dan prije raspustanja……ajme, bit ce veselo sutra….sad treba biti pametan, dal ce đuro i ostat gore ili cemo opet dolje nakon sutrasnjeg dana…..mislim da cemo opet dolje…..ali ova fima je svemoguca pa neznam sta vise mislit….iako ako su se ovako masovno istresali ne vjerujem da ce opet se ukrcavat na visim razinama….totalno zbunjujuca situacija…..

DOKUP!

bumbare,,,ti ili se non stop zajebajes ili si najlabilnija osoba na ovom forumu…toliko obrata u razmisljanju u zadnja 3 mjeseca nisam sreo ni na jednoj temi ovdje i tamo na drugom forumu:) —— ili je ovo sada dodatno navlacenje za jeftin dokup? a?……odavno se već zna o odluci nabave “samo” 84 borbena oklopna vozila pješaštva konfiguracije 8×8…
********02.08.2007***Vlada.hr: Vlada prihvatila prijedlog Povjerenstva za finsku “Patriu”
ZAGREB, 2. kolovoza 2007. (Hina) – Vlada je danas prihvatila prijedlog nadležnog Povjerenstva da se pokrene postupak ugovaranja nabavke 84 vozila konfiguracije osam puta osam od finske “Patrie”, a kao financijski nepovoljna odbačena je jedina ponuda istog proizvođača za nabavku 42 vozila konfiguracije šest puta šest, izvijestio je nakon sjednice ministar obrane Berislav Rončević.
Takvu je odluku Vladi Povjerenstvo predložilo jučer, nakon provedenog uporednog postupka i terenskog ispitivanja.
Ministar Rončević novinarima nije želio otkriti cijenu vozila koja će se nabaviti, ali je kazao kako je ona znatno povoljnija od cijene drugog ponuđača, austrijskog “Steyra”.
Razlika u cijeni osnovnog modela bila bi 42 milijuna eura, a uz dodatnu opremu, koju su ponudila oba ponuđača, popela bi se na 57,5 milijuna, rekao je Rončević.
Dodao je da je “Patria” ponudila i druge povoljnije uvjete 150 posto specificiranog offseta (35 posto izravnog), dok je “Steyr” nudio 100 posto offseta, od čega 25 posto izravnog, ali bez specifikacija.
Nabavku vozila povjerenstvo bi trebalo konačno ispregovarati i pripremiti do 30. studenoga ove godine.
******06.08.2007****Jutarnji list: Finci donose poslove Elki, Puntu i Gredelju
Odlukom da posao nabavke 84 oklopna vozila za Oružane snage vrijedan 102,6 milijuna eura povjeri finskoj Patriji, Vlada je otvorila pregovore o ugovoru i započela primjenu offseta. Iako je offset u manjoj mjeri već primijenjen prilikom nabave vojnih kamiona, taj je instrument zapravo nepoznat u hrvatskom gospdodarstvu.
Riječ je obvezi stranog proizvođača da kompenzira vrijednost ugovora ulaganjima u proizvodnju i domaćim tvrtkama osigura sudjelovanje u proizvodnji.
Zasad ulaganje neke finske tvrtke u Hrvatsku nije u planu, no nakon ulaganja u tvornicu Đuro Đaković, ona će tijekom nekoliko godina moći samostalno proizvoditi vozila za treća tržišta
Patria se u svojoj ponudbenoj dokumentaciji obvezala osigurati 150 posto offseta. Prema sadašnjoj vrijednosti posla, to bi iznosilo 153,9 milijuna eura. Taj bi se iznos, nakon što hrvatska vlada s Fincima dogovori i nabavku dodatna 42 vozila na osam kotača, kako se očekuje, trebao povećati. Od toga na direktni offset otpada 35 posto, odnosno 35,9 milijuna eura. Ta će se sredstva uložiti u tvornicu “Đuro Đaković”, koja je prema odluci Vlade nositelj posla.
Tako će se u Slavonskom Brodu urediti linija za proizvodnju, kupiti potreban alat, educirati radnici, obaviti transfer tehnologije itd. Sve bi to u konačnici trebalo dovesti do toga da “Đuro Đaković” tijekom nekoliko godina samostalno počne proizvoditi vozila za treća tržišta. To je posebno važno s obzirom na to da Patria planira velik prodor u arapske zemlje, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt itd. Preostalih 115 posto, odnosno 118 milijuna eura, otpada na indirektni offset……
Ugovor za oklopna vozila bi se trebao potpisati najkasnije do 30. studenoga, no smatra se da se to može očekivati već u listopadu. Kako vojska nije odustala od 126 oklopnih vozila, očekuje se da će s Patrijom biti postignut dogovor o dodatna 42 vozila konfiguracije 8 x 8, ali kada će početi razgovori još se ne zna. Natječaj za 42 vozila konfiguracije 6 x 6 poništen je zbog previsoke cijene, koju su Finci ponudili….
….Vise od 3 mj se navija za dolje…..

BUMBAR5: Ugovor se potpisuje sutra za 84 borbena vozila 8×8 a zašto ne za svih 126 kako je bilo dogovoreno ? Kako će se sad to odraziti na cijenu DDJH http://www.morh.hr/vijesti_main.asp?id=1393 Konačno jedna dobra i vrlo vrlo konkretna vijest nakon što smo se najeli govana. Ispričavam se na nedoličnosti.

Zvuči dobro . Ubrzali su . Plus OFF SET :

Outsider: ” BUMBAR5: Ugovor se potpisuje sutra za 84 borbena vozila 8×8 a zašto ne za svih 126 kako je bilo dogovoreno ? Kako će se sad to odraziti na cijenu DDJH http://www.morh.hr/vijesti_main.asp?id=1393 Konačno jedna dobra i vrlo vrlo konkretna vijest nakon što smo se najeli govana. Ispričavam se na nedoličnosti. ” Zvuči dobro . Ubrzali su . Plus OFF SET :

Izgleda da se zaboravlja, da če se isti broj BOV-a raditi za Makedonce, pa je stoga riječ o dvostrukom poslu. Unazad godine dana nekoliko puta su se razmjenjivale delegacije, u vezi ovog velikog posla.[smiley2]

Ako se DDJH svih ovih mjeseci trzi na razinama 200-250 kn, na koliko ce se trziti sa novim ugovorom za BOV? Fore da je BOV vec uracunat u cijenuprosipaju oni koji su davno pobjegli iz dionice. Sjetite se sto se dogodilo sa Koncarom nakon ugovora za tramvaje, sto je zapravo neusporedivo sa DDJH. Proizvodnja BOV-a ili tenka je u odnosu na proizvodnju tramvaja kao npr. proizvodnja Formule 1 u odnosu na ficeka. A tako je i sa cijenama i dobiti, marze i ekstraprofit visestruko su veci nego li je to slucaj sa civilnom industrijom. Imate Google pa pogledajte koliko drzava u svijetu uopce proizvodi tenk ili BOV. Stalno slusam mantre o FIMI i braniteljima, a nitko ne spominje kako ce ugovor za BOV utjecati na percepciju kompanije od strane stranih fondova koji ovaj fimin i braniteljski paket pojedu za dorucak. Cijeli braniteljski paket sa danasnjim cijenama ne vrijedi 80-ak milijuna kuna (6-7 komada BOV-a). Strani fondovi se ne povode glasinama ki bi da bi, i pricama vec je uracunato u cijenu, njih zanimaju ugovori, i siguran sam da ce honorirati sutrasnje potpisivanje ugovora. By the way, zadnji broj Globus objavio je da je bivsi zapovjednik NATO-a Gen. Weasly Clark boravio u HR te da se susreo sa bivsim ministrom obrane RH Kresimirom Cosicem te su ugodno cavrljali o investiranju u RH obzirom da je Clark, gle cuda ,CEO nekog americkog incesticijskog fonda. A i Arapi jucer otvorise ured u ZG, valjda s namjerom da ubodu nesto kod nas. Cini mi se da su pojedinci dobro popusili na Djuri, prepali se i pobjegli s velikim minusom pa bi sad najradije da sutra bude potres, da ne bude ni ugovora ni MORH-a ili da se pojavi jos jedno 2-3 tisuce branitelja… Moj savjet im je da sutra ujutro u 10:00 budu brzi, mozda nesto i kupe na ovim razinama, ako nista bar onu BUMBAROVU crkavicu na 229. Za one koji mi misle kontrirati sa forama da FIMA prodaje i da je ovo ugovor za 86, a ne za 126 vozila unaprijed odgovor:
1. FIMA prodaje, ali netko i kupuje. Ako Vas zanima FIMA kupite udio u FIMI
2. 84 vozila je samo pocetak, nastavak slijedi uskoro… [smiley2]

potpisujem + ddjh je vlasnik 65% ddjm

stampedo tek kreće nakon medijske prezentacije ugovora, početak možda još i bude slab.
Do sada je strpljivost imala veliku ulogu na ovoj dionici, treba izdržati još malo dok se stvar sa braniteljima ne iskristalizira

Danas je veliki dan za Đuru. Povuklo se 10 000 sa prodaje . Limit 232 . Stampedo je krenuo , ali UP !

New Report

Close