DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dokupljujete sada HT, a DDJH kažete da netreba jer će branitelji srušiti cijenu. A zar nebi onda još više cijenu HT-a trebali srušiti penzići i ostali koji su došli na brzinu zaraditi a pojma o dionicama nemaju? Pa kolko će to tek onda trajati, godinu dvije – šta je nekolicina branitelja prema rulji na HT-u?

Ne kažem da je DDJH loš, dapače i sam sam ga nedavno kupovao oko 200.
Zašto je sad bolji HT od DDJH? Odgovor je jednostavan i krije se u pitanju: tko kupuje jednu odnosno drugu dionicu? Interes za HT na IPO-u je bio 560% veći od ukupne ponude, pa sad imamo situaciju da prodaju uglavnom mali ulagači svoja 63 komada, a obvezni mirovinski fondovi i drugi veći ulagači nakrcavaju se HT-om.
Kod DDJH imamo obrnutu situaciju gdje će preko 700 branitelja istresti velike količine dionica na burzu (procjene su da se radi o preko 500.000 dionica), ali puno veći problem od toga je što oni od kojih smo očekivali da kupuju (FIMA) na razinama iznad 200 kn – sada prodaju! Ako najveći ulagači prodaju i ruše cijenu DDJH, tko će je onda dizati? Mi mali? Možeš misliti! Zato smatram da je sad puno isplativije ući u HT, a kad on dođe na 450-500 kn prodati ga i onda dokupiti DDJH. Tada će već puno toga biti jasnije s ovom dionicom.

Ignore: KressoM, delux

thanx avax10, upravo si mi potvrdio dvojbu…i pomogao…

Dobro dobro Avax, pošteno si to izložio. Biti će zanimljivo vidjeti šta će više rasti (ili padati). Ja sam se dvoumio dal kupiti HT po 360 ili DDJH po 310. I evo me u Đuri. A za HT ću vidjet, nije da ga na bi htio imati u portfelju…

avax je sve dobro napisao. jedino sto je bitno je procjena koja od ove dvije dionice ima veci potencijal rasta sa trenutnih razina. ukoliko tu cinjenicu uzmemo u obzir, mislim da je onda prica na strani DDJHa.

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Dobro dobro Avax, pošteno si to izložio. Biti će zanimljivo vidjeti šta će više rasti (ili padati). Ja sam se dvoumio dal kupiti HT po 360 ili DDJH po 310. I evo me u Đuri. A za HT ću vidjet, nije da ga na bi htio imati u portfelju…

Po 210 naravno oups

navlakači ili bolje rečeno špekulanti… razgovarao sam s nekoliko branitelja koji su kupili dionice po najnovijem (nije da su cool, ali ih ne svrbi previše).
Prodali su koliko su morali da bi vratili kredite, a ostatak …. čekaju[smiley2].
Nisu pretjerano iskusni, ali slušaju i znaju na koliko treba prodati.
Vi koji čekate na 200 i niže…sretno.

Pogledajte promet zadnjih par dana – na razini uobičajeog.
Pozdrav ekipi.
[smiley2]

http://www.duro-dakovic.com/aktualnosti/novosti/ugovorena_proizvodnja_za_2007_trazi_otvaranje_150_novih_radnih_mjesta/default.aspx

“Ugovorena proizvodnja za 2007. traži otvaranje 150 novih radnih mjesta
ĐĐ Termoenergetska postrojenja d.o.o.
Datum objave:2.3.2007
Društvo ĐĐ Termoenergetska postrojenja d.o.o. (ĐĐ TEP) – uspješno je završilo poslovnu 2006 godinu. Ostvareni ukupni prihod u 2006.god. u iznosu od 217.000.000,00 kuna, ostvarena dobit od 22.740.000,00 kuna i plaćen porez na dobit Republici Hrvatskoj u iznosu od 4.078.000.00 kuna, svrstava ĐĐ TEP d.o.o. u jedno od najuspješnijih društava na području Brodsko-posavske županije.

Ugovorena proizvodnja za 2007 i 2008 godinu, projekcije ugovaranja i zahtjevi tržišta za sljedeće godine, potakle su vlasnika i Upravu društva da pokrenu novi investicijsko- razvojni ciklus…”

Znam da je stara vijest, ali zanima me ovih 22,7 mil. kn dobiti. Jel zna netko zašto se to ne vidi u rezultatu poslovanja holdinga za 2006. godinu?

ddjh tep ne spada u holding..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Još jedan bitan moment nisam napisao, a to su skori izbori. Branitelji su dionice DDJH dobili praktički na poklon (koliko se sjećam oko 50 kn sa svim popustima), pa ih kretanje cijene DDJH na burzi (u smislu izbora) ne brine pretjerano. Uz to, njih ni nema velik broj u smislu glasača (negdje oko 700-800 ljudi).
S druge strane, HT je predizborni projekt HDZ-a I Sanadera, a obzirom da je HT kupilo čak 350.000 građana, 99% je sigurno da će se cijena HT-a sve više dizati kako se budu približavali izbori jer je to Sanaderu jako bitno radi pridobivanja neodlučnih glasača. Ne zaboravimo da je on najavio i nove IPO-e (Croatia osiguranje i sl.) ako pobijede, a kako ćeš bolje uvjeriti građane da opet glasaju za tebe nego da HT koji su povoljno kupili dodatno poraste pred izbore! Skužila je to i oporba samo se ne usudi sad to poljuvati da se građani ne okrenu protiv njih, pa je čak i Jurčić počeo mijenjati retoriku da ni oni ne bi više oporezovali manju dobit na burzi (do 50.000 kn).
Da zaključim, uz razloge koje sam već naveo, i iskorašnji zbori su po mom mišljenju razlog zbog kojeg je sad (mjesec-dva) bolje dokupiti HT nego DDJH.

Ignore: KressoM, delux

ddjh tep ne spada u holding..

U pravu si, ima još dosta društva sa nazivom Đuro Đaković koji ne spadaju u Holding. Jel možda znaš ko je vlasnik TEP-a?

neki svabo? ne znam zaboravio sam.. meni je bilo bitno da nije ddjh.. jos su oni dosta tog dobrog prodali nazalost.. inace pise na njihovoj stranici da je im je strategija i dalje prodavati pojedina drustva.. meni totalno neshvatljivo.. koji k.. onda ostali kupuju i okrupnjavaju se.. bit ce da je uprava ddjh ima genijalnu novu filozofiju koja ja eto ne kuzim..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Austrian energy 100%

neki svabo? ne znam zaboravio sam.. meni je bilo bitno da nije ddjh.. jos su oni dosta tog dobrog prodali nazalost.. inace pise na njihovoj stranici da je im je strategija i dalje prodavati pojedina drustva.. meni totalno neshvatljivo.. koji k.. onda ostali kupuju i okrupnjavaju se.. bit ce da je uprava ddjh ima genijalnu novu filozofiju koja ja eto ne kuzim..

Pa cilj je bio zadržati specijalna vozila i još par društava u holdingu, tako je bar pisalo u onom interview-u sa Stipetićem na poslovnom

New Report

Close