Nego da pitam nekog ko bolje prati ovu temu i firmu. Kolko je tu objektivno očekivati preuzimanje? Ako su branitelji dobili kontrolni paket kao što se priča, onda netko može od njih lako sve kupit i preuzet Đuru. A cijena od 210 kn ne bi smjela biti prepreka. Ja recimo znam na primjeru Podravke da bi ju netko već odavno preuzeo da FIMA nije kupila 11% i čuva to kako nitko ne bi mogao skupiti kontrolni paket. Da li je neka slična situacija na Đuri?
kolega malo ozbiljnosti kod preuziemanja…ukupne prilike * potenijal* cijena trenutna = nema šanse za preuzimanje
Horvat će “slučajno” preuzeti DDJH (kao i Varteks)
Pa sad je definitivno idealna prilika, da imam para ja bi odma preuzeo Đuru [smiley11]
Makar ne vjerujem baš da je država dozvolila samo tako da joj kontrolni paket izađe iz ruku. No dobro, sad ja tu nagađam, ako netko zna više nek napiše
….povrat preplaćenih novaca stigao je danas na naše račune, te je već popodne današnjeg dana
bio na raspolaganju svima koji su htjeli kupovati nove dionice svih vrsta i veličina …
Hrvatska je položila na DAY TRADE-u!!!! To nije uspjelo niti SLOVENCIMA !!!
Nego da pitam nekog ko bolje prati ovu temu i firmu. Kolko je tu objektivno očekivati preuzimanje? Ako su branitelji dobili kontrolni paket kao što se priča, onda netko može od njih lako sve kupit i preuzet Đuru. A cijena od 210 kn ne bi smjela biti prepreka. Ja recimo znam na primjeru Podravke da bi ju netko već odavno preuzeo da FIMA nije kupila 11% i čuva to kako nitko ne bi mogao skupiti kontrolni paket. Da li je neka slična situacija na Đuri?
na đuri nista nije sigurno…o tom preuzimanju ni rijeci….cudi me da nema zainteresiranih za preuzmianje jer firma ima perpspektivu ali ocito nije dovoljno primjecena…..mozda kad pocne proizovodit BOV-ove ce bit “primjecena” [smiley2]
iako ovi svakodnevni prometi bi trebali ukazat na to da je u fokusu….u top10 nikakve promjene, ne kuzim kako….imam osjecaj da nas netko zaj….a
uz đuru se okrecem i brodarima, tamo mi se cini cu imat vise razloga za se smijat….ali od đure ne odustajem [smiley2]
Meni ova prodaja dionica braniteljima u suštini izgleda kao IPO. Na kraju dionice sa diskontom dolaze do malih investitora i fondova. Samo što nisu u igri penzići nego branitelji.
Meni ova prodaja dionica braniteljima u suštini izgleda kao IPO. Na kraju dionice sa diskontom dolaze do malih investitora i fondova. Samo što nisu u igri penzići nego branitelji…..
da slično je .. ali onda ze zove SPO (sekundanarna javna ponuda) hm .. dobro nije baš ni javna … :))
zapravo ovo je bio “udar” za dionicu i one postojeće dioničare , rekao bi vrlo ne fer potez od vlade prema postojećim dioničarima …
ali mislim da sam čuo negdje na tv, da su rekli da više neće raditi takve poteze , koje bi mogle biti udar za burzu tj. neku dionicu ..
topalov5: ” Meni ova prodaja dionica braniteljima u suštini izgleda kao IPO. Na kraju dionice sa diskontom dolaze do malih investitora i fondova. Samo što nisu u igri penzići nego branitelji…..” da slično je .. ali onda ze zove SPO (sekundanarna javna ponuda) hm .. dobro nije baš ni javna … :)) zapravo ovo je bio “udar” za dionicu i one postojeće dioničare , rekao bi vrlo ne fer potez od vlade prema postojećim dioničarima … ali mislim da sam čuo negdje na tv, da su rekli da više neće raditi takve poteze , koje bi mogle biti udar za burzu tj. neku dionicu ..
Sad im je kasno od mene glas neće dobit sigurno.