DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.11.2024. u 00:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,40
3.080
200
15,60
17,50
1,32%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

[

Znanac je napisao Reži i bježi i HPB ga je doslovno poslušao i u četvrtak prodao nešto više od 5.000 komada te ispao iz prvih 10 dioničara, dok je Fima prodala samo 1.700 komada. Inače u četvrtak je ukupno protrgovano 7.060 komada.

HPB je ovde odlično reagirao.
Prodali su večinu udjela i to po cjenama 220-240.
FIMA je počela prodavat tek kad je HPB ispao iz top ten.
Ako FIMA ovaj tjedan odluči nastavit prodavat to će biti po cijeni ispod 190.

quote=samby]
Koliko Đure ima u fondovima ?
[/quote]

Čini mi se da fondovi imaju oko 330.000 dionica DDJH ( to bi bilo oko 10%).

Ciljana cijena 150 kn.

Evo komentar iz Fime: http://www.transfer-biro.hr/5969.aspx

strvinar

Ajde da se i ja udruzim u drukanju na dole. Ajmo djuro dole, dole, dole. Ide on dole al koliko Bogovi odluce. Na 2, 3 lipe [smiley2]

Ako se ovo dogodi moglo bi i uništiti fimu jer kada joj uđu drugi fondovi u kosti ko zna kada će cijena opet doći na povijesne razinea FIMA će morati prikaziuvati minus a to dalje znači rasprodaju udijela od malih ljudi a to dalje vuče rasprodaju drugih FIMINIH dionica da bi se mogli isplatiti mali ljudi a to dalje vuče pad na drugim dionicama koje posjeduje FIMA a to znači zatvaranje FIME a onda imamo u novinam priču o propasti fonda i kako su opet mali prevareni a onda kreće bježanija iz drugih fondova od strane mali pa margini počnu pozivati na uzbunu i tako dalje

Jedan od mogućih scenarija mada mu dajem male šanse da prođe ali ćim je moguć nevalja.Kapital se boji takvih situacija i bježi iz zemlje u kojoj podprecijednik vlade RUMENIGE pogoduje ovakvom scenariju

Inače nemam dionice DDJH ali mi se nesviđa ovakva situacija oko DDJH jer utječe na cijelo tržište kapitala a u sinergiji sa Jurčićem,IPO-m THT,krizom hipotekarnih kredita u svijetu,pričama o napuhanosti HR tržišta.HYPO rasprodajom, moglo bi imati pogubne rezultate i na one koji kupe DDJH na 150 ili 100 kuna ili što ti ga ja znam jer bi mogli dugo čekati da im ta dionica odradi kao i sve druge na našoj burzi

Zato gospodo iz vlade dajte malo više transparentnosti nego što ćete baciti sirotinji malo kostiju od THT nebili skupili koji glas više a gospodinu Jurčiću da se počne zalagati za red i transparentnost na našoj burzi i da počne se politički odgovorno ponašati i paziti što priča kao možda budući precijednik vlade

SAM PROTIV SVIH

Mora da se nešto kuha , kad je rok – kraj mjeseca prošao.

Mora da se nešto kuha , kad je rok – kraj mjeseca prošao.

Da kuha se transfer dionica , koji će vrlo vjerovatno biti vidljiv u petak popodne da imate ugodnu raspravu za vikend.

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

super24: ” sad je sve 5[smiley2]… inace, hvala na slikici.. nisam jos vidio kak to sve zgleda do sad.. brat bratu zemljiste je vrijedno 40-60 miliona kuna doduse.. po tolko idu zemljista u industrijskim zonama kad ih drzava dijeli.. pa i za manje.. ” Jednog dana se možda odluči da se proda manji dio zemljišta (100.000 m2 Ha-Ha) koje će se naravno prije prenamjeniti u stambenu izgradnju. Isti takav primjer ti je Varaždin i Varteks koji je ind. zona okružena kućama tako da će premještajem varteksa izvan grada sve to preći u stambenu izgradnu. Pa recimo u VŽ je na području nekadašnje ružne vojarne izgrađen cijeli stambeni kvart. Kada su velike firme u pitanju prenamjena zemljišta je uvijek moguća.

to će se dogoditi nikada pa ni tada. Sam položaj zemljišta na kojemu se nalazi holding je takav da nitko neće tamo nikada graditi bilo kakav stambeni objekt. I nikada nikakav GUP neće biti donešen koji će to dopustiti. Jedan od razloga je i slobodna zona koja posluje na tome područiju. Drugi razlog bi bio da se nema gdje sve to izmjestiti jer je na jugu sava, na sjeveru dilj, a istočno i zapadno jednostavno nema mjesta plus je sve vodozaštitno područje na koje nema teoretske šanse da netko izmjesti “prljavu” industriju (BOV, vagoni, kotlovi konstrukcije). Ako ima nekoga iz SB neka mi proba potvrditi ovo.

Čuvajte se poduzaća na čijem su čelu SVETE KRAVE. SVETE KRAVE ne vole promjene: one vole da se posao odvija kako se uvijek odvijao i često su slijepe u krizi. T. E. Deal & A. A. Kennedy

@Geronimo

Čak i kad bi se cijena Đure prepolovila, vrijednost udjela u Fima Equity bi se smanjila za 3,1%. To se ne može nazvati uništenjem Fime.
Osim toga, kao što sam već par puta postao, Fima je već prodala 60% svojih dionica Đure u zadnjih godinu dana i na njima višestruko zaradila novac koji su za njih dali još 90-ih godina kroz PIF Pleter.
Tako da tvoj scenarij ne drži vodu.

No hard feeelings.

Imao sam, imam, ili ću imati dionice o kojima pišem.

Poprilično je sigurno da će se brzo nakon što prođe priča sa braniteljima i ht dionice Đure vratiti na 300 kn. Posebno nakon pozivnih vijesti o Montaži. Po mojem mišljenju, kupnja Đure po 200 kn danas donjet će zaradu od barem 50% nakon 2 mjeseca. Ovo sada su samo špekulacije i pokušaji da se što bolje iskoristi kaos. Ko gleda barem malo dugoročno ne bi uopće trebao biti zabrinut za oscilaciju cijena.

@ Đe ronimo

404,306 mil.Kn po hrportofoliu lova u FIMA Eq a u đuri imaju recimo 101800 * cca 230(prosjek) = 23414000kn = 5,79% u udjelu portfolia. Dakle, koliko će zaista utjecati, gotovo nikako!

FIMI paše i ova vrijednost, malo će si popravit prosjek ako žele pustiti dolje, a pošto su vlasnici i VABA-e mogu i sa dosta love uletiti preko skrbničkog VABA-e, a šta je jednoj banci 100 milja kn + da ne kažem da se sa 3 fonda mogu uletiti sa još 50milja, i samo pokupe sve dionice

I nije mi više jasno, dokle ćete preko predpostavki pisat po forumu, ako vas pisanje veseli uzmite slovaricu pa vježbajte

New Report

Close