DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 20:57
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,40
3.080
200
15,60
17,50
1,32%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa dobro ljudi nisu ni branitelji ovce.
Znaju i oni da postoje brokerske kuce, lijepo ce se raspitati i vidjeti sto sa svojim tesko stecenim dionicama. Drugim rijecima, nista nece poduzimati bez prethodnih savjeta strucnjaka.
Ja bih sigurno tako postupio da sam na njihovome mjestu.

Dakle, ocekivanje nekih kolega da ce biti stampedo na Djuri, nakon sto branitelji dobiju dionice, tesko da ce se ostvariti. Osim toga, unatoc T-HT-u, koji broker (da ne kazem koja budala) bi savjetovao branitelje da daju svoje dionice u bescjenje, a i da ne spominjemo nekakvu cifru ispod 300 kn!

koji si ti optimista. sigurno ce traziti strucnu pomoc…
prvo, brokeri ne smiju davati savjete, a drugo zasto bi to i radili bez nadoknade. oni ce rec ljudima, samo prodajte i pokupiti svoju proviziju. J***** se njima i za branitelje i za Đuru[smiley2]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

koji broker (da ne kazem koja budala) bi savjetovao branitelje da daju svoje dionice u bescjenje, a i da ne spominjemo nekakvu cifru ispod 300 kn!

Puno njih. A evo i jednostavan razlog kojeg mogu razumjeti i oni koji ne poštuju fundamentalne pokazatelje, ne čitaju FI i ne poznaju proizvodne procese.

31.12. 2005.g. 10 najvećih dioničara imali su 97% dionica DDJH. Malih ulagača je bilo manje od sto.
31.08.2007.g. 10 najvećih dioničara imali su 85% dionica DDJH. Malih ulagača ima cca 2000.

U tom periodu su FIMA, Lucidus i Slavonski ZIF malim ulagačima prodali između 375.000 i 406.000 dionica DDJH po cijenama između 150 i 250 kn. Pritom su Lucidus i Slavonski ZIF potpuno ili gotovo potpuno izašli iz DDJH, a FIMA je prodala 60% svojih dionica.

Da li stvarno netko misli da bi oni to napravili da Đuro može u kratkom roku biti na stabilnih 300 kn?

Samo nakon privatiziranja i restrukturiranja firme možemo pričati o daljnjem realnom rastu. Sve ostale priče su napuhavanje balona koji će puknuti većini malih dioničara u lice.

Imao sam, imam, ili ću imati dionice o kojima pišem.

Uope ne sumnjam kojim će smjerom Đuro u slijedećih par mjeseci. A ja ću se ukrcati kad zavrtim neke druge stvari.

Najviše zavidim ovima koji su uvjereni da će branitelji čuvati i da neće prodavati dionice. Ignorance is bliss.

200kn ne da je ugroženo, nego će biti probijeno kao mjehur od sapunice. Pa vidite što se dešavalo samo na glasine. Padala je cijena po 20%.

Ali sad je kupnja na 20000komada. Naravno. TO poklopi 25 ljudi (od 1000) i sruše cijenu u pola dana za 20%. Onda drugi vide što se desilo u jedan dan i za par dana nema više potražnje. Obrisana.

Drugim riječima, ako mi ovo pametno odigramo, moći će se kupiti Đuro i niže od ovdje navedenih 180kn. Uvijek će se među 1000ljudi naći netko (ne zaboravite, oni nemaju realtime stanje na burzi) koji će reći brokeru “Prodaj po bidu”.

Samo bi Hanfa morala doooooobro paziti što se dešava jer bi brokeri mogli strašno puno manipulirati vlstitim nalozima kod ovoga.

Ako ćemo nagađat, onda je cijena tu negdje . Već uraćunato , kak se obićno kaže.

Neka im Polančec prenese dionice za 2 mjeseca i stvar je idilična!No frks!

Novac je kisik burze!

Sjetite se samo ona 3 naloga od 6mj 3 pkartića na prodaji po 748 komada
Netko strašno želi jeftin ulaz na ovoj dionici .Još od 6mj.

Đuro me upropastio psihički i materijalno.

http://www.glas-slavonije.hr/rubrika…_VIJESTI=79490

u večini tekstova na ovim stranicama može se isčitati strah od toga da cijena dionice ĐĐ ne pobijegne jer je vičina pripremila novac za IPO, a što će se i dogoditi čim se završi ova saga sa Hrvatskim telekomom, tu se vide natpisi te tvornica ne vrijedi, te branitelji pa branitelji, sve je to trla baba lan, dionica ide gore odmah poslije IPO-a.

mozda si u pravu. no ja bih rekao malo preciznije. dionice ide gore čim se branitelji iskrcaju. a ako pomnozis recimo 1.000 branitelja X 748 dionica(ili koliko vec) = 748.000 komada X 180 kn = 134.640.000 kn. i nije bas mala lova… sretno imateljima ove dionice u slijedecih mjesec dana. ili kako bi to jedan kolega rekao, reži i čekaj niže [smiley1]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

jurij11: ” u večini tekstova na ovim stranicama može se isčitati strah od toga da cijena dionice ĐĐ ne pobijegne jer je vičina pripremila novac za IPO, a što će se i dogoditi čim se završi ova saga sa Hrvatskim telekomom, tu se vide natpisi te tvornica ne vrijedi, te branitelji pa branitelji, sve je to trla baba lan, dionica ide gore odmah poslije IPO-a. ” mozda si u pravu. no ja bih rekao malo preciznije. dionice ide gore čim se branitelji iskrcaju. a ako pomnozis recimo 1.000 branitelja X 748 dionica(ili koliko vec) = 748.000 komada X 180 kn = 134.640.000 kn. i nije bas mala lova… sretno imateljima ove dionice u slijedecih mjesec dana. ili kako bi to jedan kolega rekao, reži i čekaj niže [smiley1]
[/quote
Preciznije 500 000 dionica koje su trebale u 6 mj izletit na burzu od tada je prošlo 3mj i dosta se toga promijenilo.Djuro je već započeo planiranje proizvodnje za oklopna vozila i montaža je otišla sa 700kn na 2200kn za ta 3 mj.Znači dionca je bila prije objave da će branitelji dobit dionice na 317kn.Što znači da bi sad bila blizu 400.Svatko pametn može zaključit da je djuro strado skoro 100% od branitelskih dionica koje nikad nećemo na burzi ni vidjet.
Sijetite se samo Apoksimena i njegovog rođe,koliko je samo njihovih utoraka prošlo od objave da su branitelji dobili dionice.
Rumeni je najvio da je problem branitelja riješen kao da je to u njegovoj nadležnosti pa će on to riješit, dok se račun fonda za privatizaciju ne odblokira ništa od toga.

http://www.glas-slavonije.hr/rubrika…_VIJESTI=79490

sorry krivi link

http://www.glas-slavonije.hr/rubrika.asp?rub=4&ID_VIJESTI=79490

Branitelji “Đure Đakovića” ne daju dionice torbarima
SLAVONSKI BROD – Nastavak procesa prijenosa braniteljima vlasništva nad 15 posto dionica Holdinga “Đuro Đaković” iz pozadine je izvuklo priču o navodno zahuktaloj trgovini ovim dionicama. Podloga za priču je razlika u plaćenom iznosu i trenutnoj vrijednosti Holdingovih dionica.
Branitelji su uz popuste platili 11 milijuna, a dionice trenutno vrijede oko 130 milijuna kuna. Predstavnici branitelja dioničara u više navrata su jasno rekli da su mnogi u kupnju dionica ušli uz kredite, a neki i posudbom kod zelenaša. Nije teško zaključiti da će dio branitelja u dioničarskim vodama ostati vrlo kratko.
“Da ne pričamo u rukavicama. Odluči li se većina novih dioničara pod svaku cijenu prodati ih, a ne pojavi se dovoljan broj kupaca, to će utjecati na vrijednost dionica. Savjet je da, ako za glavu ne treba novac, ne treba trčati na burzu”, kaže Zdravko Stipetić, predsjednik uprave Holdinga “Đuro Đaković”. Mogućeg velikog vala prodaje dionica svjesni su i čelni ljudi braniteljskih udruga. Ivan Barić, predsjednik Kluba branitelja “Đuro Đaković – Specijalna vozila” kaže kako ni oni nisu sjedili prekriženih ruku, već su se savjetovali sa stručnjacima. “Rekli su nam da ne prodajemo dionice jer će njihova vrijednost biti mnogo veća. Činjenica je da je “Đuro” stabilniji i da se razvija. Sad je krenuo nabolje. Braniteljima smo savjetovali da ne prodaju dionice. Odnosno da prodaju ono što im je nužno da vrate kredit ili posuđeni novac. Ovaj zastoj u prijenosu vlasništva iskoristili smo za učenje. Vidljivo je da burzovni mešetari nastoje srušiti vrijednost dionica Holdinga, kako bi kasnije mogli kupiti što više. Tako da je stav 90 posto branitelja “e, sad im baš ne dam jer me hoće prevariti”. Ljudi koji moraju i vraćati kredite najavili su da će to učiniti iz vlastitih sredstava”, ističe Barić.
Holding “Đuro Đaković” prošle godine imao je 400 dioničara, trenutno ih ima 2.225, a uskoro će im se pridružiti 682 dioničara branitelja

Dakle ako se vi oslanjate na novinske članke ovakvog tipa onda je to žalosno
evo što novina navodi trenutno ih ima 2.225 koji trebaju dobit dionice a svi znamo da je to terhnički neizvedivo jer fond za privatizaciju nema tolike dionice.

mišljenja sam da je braniteljski strah već uvelike uračunat u cijenu dionice, jer da nije toga ona bi bila na 400 kn, dakle ta psihologija (ponavljam psihologija, a ne fundamenti) nas košta već 200 kn, daljni pad ne može biti velik možda do 210 kn jer će se javiti jedan drugi strah strah od propuštanja prilike i kupovina će znatno pojačati, to pokazuje i činjenica da na kupnji stoji konstantno ponuda za preko 20 000 dionica, u svakom slučaju što god bilo vrijedi imati ovu dionicu jer će se na oscilacijama moći dobro zaraditi, a sigurno će ih biti, no ponavljam ne vjeruje da će ići tako duboko kako neki najavljuju.

New Report

Close