Ja ocekujem preokret u korist Rumenoga. Mislim da ce branitelji na kraju ostati kratkih rukava. [smiley16] IMHO
Ja sam danas poentirao na 229 pa kako bude.
Stipetić- skupština dioničara Holdinga Đuro Đaković bez branitelja
SLAVONSKI BROD, 24. kolovoza 2007. (Hina) – Predsjednik uprave Holdinga Đuro Đaković Zdravko Stipetić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako je prekasno da na skupštini dioničara Holdinga, najavljenoj za 31. kolovoza, sudjeluju i branitelji koji su kupili dionice u naknadno odobrenome otkupu, a zbog akcije Maestro blokiran im je prijenos vlasništva dionica u Središnjoj depozitarnoj agenciji.
S tim u vezi Stipetić se osvrnuo i na najavu branitelja, koji imaju pravo upisa dionica po povlaštenim uvjetima, da će blokirati skupštinu ocijenivši da bi to imalo negativan utjecaj na cijenu dionica. Branitelje je pozvao na institucionalno i formalno-pravno rješavanje problema, a ne izvaninstitucionalno, kao što je blokada skupštine.
Jer, kako je rekao, “možda bi netko i mogao pobijediti, ali to bi bila Pirova pobjeda”. Stipetić, naime, smatra da bi se blokiranje održavanja skupštine dioničara moglo negativno odraziti na cijenu dionica Holdinga.
O zanimanju za dionice Holdinga svjedoči i podatak da je s prošlogodišnjih 400 dioničara njihov broj ove godine porastao na trenutačno 2225, ne računajući i 682 dioničara-branitelja koji su dionice kupili u naknadno odobrenome roku, od kojih su pak 483 branitelja već platila dionice i u Fond za privatizaciju uplatila oko 11 milijuna kuna.
Istodobno je rasla i cijena dionica sa 70 na sadašnjih 230 kuna, a u jednome trenutku dionicama Holdinga trgovalo se i po 300 kuna po dionici.
Ako bi se u vlasništvo dionica upisali branitelji, udio države u vlasništvu Holdinga smanjio bi se za 15 posto. Procijenjena trenutačna vrijednost braniteljskih dionica na tržištu iznosi oko 130 milijuna kuna.
Jos 1000 vise za FIMA-u:
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 102.500 3,17 Skrb. račun
Ne pratim baš situaciju u Top 10 al :
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 102.500 3,17 Skrb. račun
Jel ovo Fima kupila još 1000kom za razliku od jučer?
Ne pratim baš situaciju u Top 10 al : SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 102.500 3,17 Skrb. račun Jel ovo Fima kupila još 1000kom za razliku od jučer?
Kupila je da i kupit će sve na malim razinama i od nas i od branitelja.A mi što smo ju jeftino prodavali poslje ćemo od njih skupo kupovat sve već viđeno.
– Jer, kako je rekao, “možda bi netko i mogao pobijediti, ali to bi bila Pirova pobjeda”. Stipetić, naime, smatra da bi se blokiranje održavanja skupštine dioničara moglo negativno odraziti na cijenu dionica Holdinga. —
Opet drukanje cijene dole radi čega ili koga….
ma branitelji ako probaju blokirati idu u zatvor.. ddjh je privatno vlasnistvo.. dijelom drzavno dijelom fimino, dijelom malih dionicara.. koji k.. si oni umisljaju da ce ista blokirati.. ako dodju nepozvani to je provala i za to se ide u zatvor..
pa nek se tamo zgotovljuju medjusobno..
al su im krila narasla odjedanput..
Ova tema i situacija sa ddjh se jako naelektrilizirala ,svi su napeti i stari i novi dioničari i oni koji se još nisu uknjižili, Uprava, Rumeni i ostali,tko zna našto sve to može izać.To bi se moglo otet svakoj kontroli.
Sve u svemu situacija za cijenu dionice jako loša ,važnije mi je zdravlje tj. hoću da mirno spavam te u ponedjeljak rasprodajem sve dionice Đure od kojih sam puno očekivao .Sretno svima ostalima i čuvajte živce trebat će Vam za stare dane
Do koje godine vrijedi neograničeno pravo upisa po uvijetima iz ratnih godina i da li taj zakon vrijedi samo za branitelje Holdinga ? Postoji li još koje poduzeče u Hrvatskoj koje ima iste klauzule ?
“O zanimanju za dionice Holdinga svjedoči i podatak da je s prošlogodišnjih 400 dioničara njihov broj ove godine porastao na trenutačno 2225, ne računajući i 682 dioničara-branitelja koji su dionice kupili u naknadno odobrenome roku,”
Jebote, već ih ima 2907. kako stvari stoje bit će ih više nego dioničara HT-a.[smiley3]