zanimljivo..već su se javili kandidati koji će kupovat tisuće…
evo nek se napravi lista …plati se u sda i stavi na net..pa ćemo vidjet tko je kupio i tko je prodavao…začas će se vidjet tko su ti koji uzimaju tisuće
ali tih dionica bi moglo biti 750 000 komada…a neki pričaju i o 908 000…
pingwin: ” Ja ocekujem preokret u korist Rumenoga. Mislim da ce branitelji na kraju ostati kratkih rukava. [smiley16] IMHO ” Primate oklade kolega?[smiley1][smiley2]
Kolega, pa ja sam ozbiljan investitor, a ne neki kladionicar [smiley2]
Koliko sam pohvatao u ovih zadnjih 100-tinjak str. Jedan od scenarija. Fima je preko torbara već skupila nešto dionica, dio će ići VABA-i s pravom prvokupa, ostatak će se razgrabit na burzi što od Fime i kolega joj, što od srednjih i malih.
Znamo tko hoće 25%+1 već duže vrijeme! Ovo im je idealna prilika.
Kao što znate je kod nas dobio posao sa oklopljacima firma Gorenje iz Velenja. Ne znam kako je to kod vas ali Gorenju cena delnice nije porasla ni 15%, što je za Slo Blue-chipove vrlo malo, koji su u prosjeku rasli 50% od početka godine. Sad neznam ili su se slabo dogovorili-ofsejt ili još ne zaraduju od toga?
Za djuru se nadam, da ce to bolje izkoristiti.
ĐĐ: Vlada daruje 250 mil. kuna braniteljima?!
Slučaj branitelja-zaposlenika Đure Đakovića i njihova prava na naknadni upis dionica uz zaposleničke povlastice koje su vrijedile u procesu privatizacije (prije 14 godina) samo je najnoviji predložak za teze o regulatorno-provedbenom šlamperaju u području privatizacije. Taj primjer, naime, upućuje na politiku kontinuiteta u (ne)brizi o zakonskim nedorečenostima i rupama koje stalno iznova stvaraju nove skupine nezadovoljnika, s jedne, i profitera, s druge strane. Ukratko, ako je suditi prema signalima rješenja ‘zastoja u prijenosu vlasništva’ po naknadno upisanim dionicama petstotinjak branitelja zaposlenika Holdinga koji su to propustili učiniti 1993. zbog mobilizacije, svi oni zaposlenici (pa i branitelji među njima) koji su devedesetih upisali dionice ispadaju totalni gubitnici. Jer, pravo na paket od 20.000 tadašnjih DEM, čak i uz 20-postotni popust te dodatne popuste po godinama staža i 50-postotni popust na plaćanje gotovinom, nikako nema istu težinu 1993. i danas. To najbolje znaju oni koji su u vrijeme privatizacija dionice tvrtki u kojima su bili zaposleni upisivali (bilo uz gotovinsko plaćanje, bilo na otplatu) bez ikakva znanja o dionicama i predodžbe o tome koliko je procijenjena vrijednost njihova poduzeća realna, a potom godinama bili u situaciji da dionice mogu prodati po 10, 20 ili 30 posto nominale – u svakom slučaju niže od cijene upisa sa svim popustima. Danas skupina branitelja-zaposlenika, uz posve iste povlastice (kao 1993.), plaća oko 30 kuna po dionici u međuvremenu saniranog poduzeća s otpisanim dugovima i živnulim poslovnim aktivnostima, a pritom je rizik ekstrazarade nikakav jer Đuro Đaković Holding na burzi u posljednje vrijeme postiže cijenu između 230 i 270 kuna. Dakle, gotovo osam puta više od spomenute cijene s popustima (nešto više ili nešto manje, ovisno o visini osobnih popusta na staž). Budući da se računa da branitelji slavonskobrodskog holdinga u prosjeku ostvaruju pravo na paket od 750 dionica, a imajući u vidu da se govori o oko 1500 branitelja-zaposlenika s pravom na naknadni upis, grubom i pojednostavljenom računicom dolazi se do prava na oko 1,1 milijun dionica, što je više 30 posto ukupnog broja dionica i više od količine kojom raspolaže sam HFP (29,5 posto, s tim da državni paket uključuje još i one u vlasništvu HZMO-a te Ministarstva financija).
http://www.fgi.hr ( FIMA )
hvalal znanče ali o ovome se prica u zadnjih 20-tak stranica na ovoj temi…..a u zadnjih 400 stranica se pise opcenito o ovoj situaciji sa braniteljima i đuri đakoviću…..nikad kraja ovome [smiley5]
zanimljivo..već su se javili kandidati koji će kupovat tisuće… evo nek se napravi lista …plati se u sda i stavi na net..pa ćemo vidjet tko je kupio i tko je prodavao…začas će se vidjet tko su ti koji uzimaju tisuće ali tih dionica bi moglo biti 750 000 komada…a neki pričaju i o 908 000…
evo ja ću svoj nalog [color=blue]kad ga kupim[/color] i kad bude proveden skenirat i pokazat ovdje, ajde pa da Vas vidimo forumaši kako stoji ko i ko kaj priča, sam nebum ulazio na ovim visinama. A Vi kolega vedric šta bumo …
vedric: ” zanimljivo..već su se javili kandidati koji će kupovat tisuće… evo nek se napravi lista …plati se u sda i stavi na net..pa ćemo vidjet tko je kupio i tko je prodavao…začas će se vidjet tko su ti koji uzimaju tisuće ali tih dionica bi moglo biti 750 000 komada…a neki pričaju i o 908 000… ” evo ja ću svoj nalog [color=blue]kad ga kupim[/color] i kad bude proveden skenirat i pokazat ovdje, ajde pa da Vas vidimo forumaši kako stoji ko i ko kaj priča, sam nebum ulazio na ovim visinama. A Vi kolega vedric šta bumo …
nije ti ovo mjesto za se folirat s kojom lovom baratas i kolko toga kupujes….ovdje raspravljamo i razmjenjujemo informacije za DDJH…..hvala, ali nam ne treba tvoj skenirani nalog…..mislim da nikoga ne briga kolko ces ti kupit….svaki radi svoje….
Ima li netko k/p ?Brutalno čišćenje!
je, totalno su razbucali kupnju
[smiley2]
svih 1200 komada..
ne prodaju, kupnju..[smiley1]