super24:
”
ne bu to na 149 kuna islo.. 170-180 mozda.. ali da dodje cijena ddjh na 150, to je ovaj forum u stanju rastrgati za tjedan dana..
”
Rastrgalo bi se i na 170 [smiley2]
ne znam bas, i HT je tu..
no vjerojanto ne bi islo nize od toga..
na 150 bi se sigurno rastrgalo.. oko 200 mislim da bi se moglo taboriti sve dok ne prodje HT..
shooter: ” Mnogi zahtjevi za dionicama su vec odbaceni, pa prema tome ne mozemo govoriti o 1500 branitelja, nego o duplo manjem broju, a iz toga proizlazi da bi broj njihovih dionica mogao iznositi oko 550- 600 tis.! ” …Evo pa pogledaj… Budući da se računa da branitelji slavonskobrodskog holdinga u prosjeku ostvaruju pravo na paket od 750 dionica, a imajući u vidu da se govori o oko 1500 branitelja-zaposlenika s pravom na naknadni upis, grubom i pojednostavljenom računicom dolazi se do prava na oko 1,1 milijun dionica, što je više 30 posto ukupnog broja dionica i više od količine kojom raspolaže sam HFP (29,5 posto, s tim da državni paket uključuje još i one u vlasništvu HZMO-a te Ministarstva financija). [smiley7]
Kao prvo nisu se svi ni prijavili za dionice od tih 1500, a kao drugo NISU svi ostvarili pravo na te dionice, iako su poslali zahtjeve, PREMA TOME mozemo govoriti o duplo manjem broju odobrenih zahtjeva!
shooteru, prvo pricas jedno a sad drugo.. i to vrlo gorljivo.. sta bi danas trebala cijena opet malo gore?
Molim pomoć ako netko ima direktan softverski pristup live burzi. MOSTICH
Nek kaže kud je krenuo današnji brod ?
Hvala. nestrpljiv sam volim trilere
Sto jedno pa drugo?!
Prenosim samo ono sto znam. A to je da nisu svi zahtjevi odobreni.
Prije sam mislio i da ce cijena vise roknuti, ali nakon potpisanog offseta i jos nekih novih poslova, koji ce tek izaci u javnost, ne vjerujem da ce cijena kliznuti ispod 220-230 kn. Ali kako je IPO HT-a pred vratima, vidjet cemo sve uskoro.
…Iskreno sam protiv svake naknadne dodjele dionica bilo kojim “povlaštenim” skupinama..Ispada da smo svi mi budale koji kupujemo po tržišnim cijenama, a onda se pojave nekakve povlaštene skupine, sumnjiva dokapitalizacija po cijenama iz 91. itd…
Normalno je da će cijena onda pasti, a većina nas pop…
Najbolji je primjer INA….Zašto nisu dali zaposlenicima povlašteni upis prošle godine prije listanja na burzu??
Mi svi koji smo uzimali smo podnijeli određeni rizik jer nismo znali koja će biti tržišna cijena…Po ovome sada zaposlenici ne riskiraju ništa..poklanja im se lova direktno u džep…ali na naš račun…[smiley8]
Sto jedno pa drugo?!
Prenosim samo ono sto znam. A to je da nisu svi zahtjevi odobreni.
Prije sam mislio i da ce cijena vise roknuti, ali nakon potpisanog offseta i jos nekih novih poslova, koji ce tek izaci u javnost, ne vjerujem da ce cijena kliznuti ispod 220-230 kn. Ali kako je IPO HT-a pred vratima, vidjet cemo sve uskoro.
kliznula je vec do 229 u prvih 10 minuta.. roni ovo danas do malo iznad blokade.. ne budite glupi, maknite se s kupnje..
siguran sam da su svi koji su kupovali pred 3 dana na 245 mislili kak su jako pametni[smiley1]
p.s. jos nista nije potpisano.. ili sam ja krivo shvatio? samo je povjerenstvo donijelo odluku..
hehe ja ne prodajem nista …tako i tako drzim ovo dugorocno…. a ulazio sam i po 250 kn….
ali zanimljivo pratit nema sta…[smiley2]
He he konačno sam uhvatio ali samo 8 komada na 229 leznulo me samo i pobježe opet gore
mislim da ćemo na ovim razinama balansirati narednih par dana sve do skupštine, a onda bi nas mogla i iznenaditi kakva dobra vijest.
npr. dobro FI, datum podaje Montaže ili prijenos braniteljskih dionica u fond koji bi onda dobili pozamašni iznos od dividendi HT-a iz toga fonda. tko to zna, čudni su putevi Polančeca. svi sretni i zadovoljni.
Vidim da se stvorio još jedan krug panike zbog teksta u poslovnom a u tekstu piše da nije ništa definirano čak novinar zastupa interese postojećih dioničara.
Po prosječnoj količini po nalogu u zadnjh par dana se vidi tko prodaje, tko kupuje vidi se iz TOP10.