Montaža se NE PRODAJE, a i da se prodaje postignuta cijena nebi bila niti približno 1800 kn. Oni koji sada kupuju po 1800 mogu biti sretni da Montaža ne ide odmah u prodaju jer bi bilo plača kao i na npr. LURI.[smiley2] Pozdrav
Ako ti je ovo “kao i na npr. LURI” jedini argument, onda [smiley3]
Čudi me samo kako to da ova igra oko Đure i branitelja nije ni jedan dan bila udarna vijest na televiziji kao što je to bilo sa npr. KIM-om, Sunčanim Hvarom, Liburnija hotelima itd… Mislim nije mi jasna medijska šutnja pa zna se da svatko od ljudi ima drugačije mišljenje i da nitko sa tim mišljenjem nije izašao u javnost. Branitelji su trebali svoju čvrstinu za zahtjeve zatražiti i pred medijima, ali sve je to u nekakvoj tišini. (neznam možda griješim)
Kako RUMENI misli namaknuti 1.1 mil dionica braniteljima kad ih NEMA toliko? Shortanjem?[smiley1][smiley13]
Kako RUMENI misli namaknuti 1.1 mil dionica braniteljima kad ih NEMA toliko? Shortanjem?[smiley1][smiley13]
Dokapitalizacijom? [smiley1]
ne bu to na 149 kuna islo.. 170-180 mozda.. ali da dodje cijena ddjh na 150, to je ovaj forum u stanju rastrgati za tjedan dana..
ne bu to na 149 kuna islo.. 170-180 mozda.. ali da dodje cijena ddjh na 150, to je ovaj forum u stanju rastrgati za tjedan dana..
Rastrgalo bi se i na 170 [smiley2]
Mnogi zahtjevi za dionicama su vec odbaceni, pa prema tome ne mozemo govoriti o 1500 branitelja, nego o duplo manjem broju, a iz toga proizlazi da bi broj njihovih dionica mogao iznositi oko 550- 600 tis.!
Svu bi volili jeftino kupiti, ali o razinama ispod 200 kn mozemo samo sanjati!
Mene je čak i Sokol volio, ali moderator nikako.
A ja sam nastojim unijeti malo veselja u čitavu stvar.
Vidim da se stvorio još jedan krug panike zbog teksta u poslovnom a u tekstu piše da nije ništa definirano čak novinar zastupa interese postojećih dioničara.
Mnogi zahtjevi za dionicama su vec odbaceni, pa prema tome ne mozemo govoriti o 1500 branitelja, nego o duplo manjem broju, a iz toga proizlazi da bi broj njihovih dionica mogao iznositi oko 550- 600 tis.!
…Evo pa pogledaj…
Budući da se računa da branitelji slavonskobrodskog holdinga u prosjeku ostvaruju pravo na paket od 750 dionica, a imajući u vidu da se govori o oko 1500 branitelja-zaposlenika s pravom na naknadni upis, grubom i pojednostavljenom računicom dolazi se do prava na oko 1,1 milijun dionica, što je više 30 posto ukupnog broja dionica i više od količine kojom raspolaže sam HFP (29,5 posto, s tim da državni paket uključuje još i one u vlasništvu HZMO-a te Ministarstva financija). [smiley7]
Komentari
Sickboy
Zar vam nije jasno da čitav problem nastaja radi nepravednog uzimanja današnje nominale nakon sanacije od strane države novcima iz naših džepova koji su tim istim braniteljima omogučili opstanak firme i njihovih radnih mjesta te kasnije i povečanje cijene dionice na burzi. Da se ide pravedno i da konzumiraju pravo na upis iz 93. sa nominalom po kojoj su plačali i drugi radnici u to vrijeme sva ova zbrka nebi bila niti približno ovakva.
Gruba računica sa nominalom iz 93 (400kn):
78400kn / 400kn = 192 dionice po branitelju ili 400kn-50%-20%=180kn cijena jedne dionice. Ovo bi bilo puno pravednije prema radnicima koji su upisivali odnosno uplačivali 93. i punili proračun, a znamo (zapravo danas sve više doznajemo) u čije je džepove u to vrijeme i na koje načine novac išao. Sa druge strane bilo bi pravednije i za današnje dioničare njih 2000-2500 koji su pošteno plačali dionicu i to njih velika večina iznad 200kn.
Sva sreća da se i javno poćelo govoriti i o drugoj strani ove priče.
Plonker
Upravo tako, ako se već koriste uvjeti iz 1993 onda neka se uzme i nominala iz te godine!
Ja sam siguram da ovo netko sada prati i nadgleda negdje iz prikrajka kompletnu ovu situaciju bojim se nove afere.