Promjena u TOP 10:
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 101.500 3,14 Skrb. račun
Jos 1000 vise za FIMA-u
Eto vam naslovnica u sutrašnjem Poslovnom
Ne bu dobro…, ja sam svoje prodao danas na pocetku, mislim da sam dobro napravil, tolko da sam provizijo pokrio..[smiley1]
Lako se može ustanovit ispod koje cijene DDJH neće ići.A to je cijena
koju VABA banka nudi braniteljima za otkup dionica.Nemam nikakvu
informaciju koja bi to mogla bit cijena ali saznajem da je relativono
fer pa mislim da ispod 200 nije.
Baš sam oko ovog razmišljao i ukazala mi se slijedeža formula:
Iz teksta se moglo pročitati da VABA ima pod hipotekom za cijeli kredit 150 komada dionica, oni dobivaju za taj iznos 748 komada, pa su si ovi u VABA-i izračunali da bi im za eventualno pokrivanje neplaćanja cca 22.440,00 kn kredita bilo dovoljno 150 dionica po 149,60 kn.
Dakle spremni su na 149,60.
BUMBAR5: ” Lako se može ustanovit ispod koje cijene DDJH neće ići.A to je cijena koju VABA banka nudi braniteljima za otkup dionica.Nemam nikakvu informaciju koja bi to mogla bit cijena ali saznajem da je relativono fer pa mislim da ispod 200 nije. ” Baš sam oko ovog razmišljao i ukazala mi se slijedeža formula: Iz teksta se moglo pročitati da VABA ima pod hipotekom za cijeli kredit 150 komada dionica, oni dobivaju za taj iznos 748 komada, pa su si ovi u VABA-i izračunali da bi im za eventualno pokrivanje neplaćanja cca 22.440,00 kn kredita bilo dovoljno 150 dionica po 149,60 kn. Dakle spremni su na 149,60.
Vrlo, vrlo, vrlo zanimljiv način razmišljanja.
Istina je da nemaju svi jednake ugovore, (godine staža, dodatni pousti i sl.) pa se možda i broj dionica u zalogu mijenja, ali ovo bi mogla biti neka Vabina procijena koliko dionica njima vrijedi.
E, sad se postavlja pitanje:
hoće li novopećeni dioničari Đure prepoznati da im se ne isplati na burzi prodavati dionice ispod procijenjene vrijednosti koju je napravila banka koja im je i dala kredit.
To bi bilo suludo.
[smiley6]
BUMBAR5: ” Lako se može ustanovit ispod koje cijene DDJH neće ići.A to je cijena koju VABA banka nudi braniteljima za otkup dionica.Nemam nikakvu informaciju koja bi to mogla bit cijena ali saznajem da je relativono fer pa mislim da ispod 200 nije. ” Baš sam oko ovog razmišljao i ukazala mi se slijedeža formula: Iz teksta se moglo pročitati da VABA ima pod hipotekom za cijeli kredit 150 komada dionica, oni dobivaju za taj iznos 748 komada, pa su si ovi u VABA-i izračunali da bi im za eventualno pokrivanje neplaćanja cca 22.440,00 kn kredita bilo dovoljno 150 dionica po 149,60 kn. Dakle spremni su na 149,60.
Ovu informaciju treba provjerit ne vijerujem da bi im VABA dala samo 149kn.
Dobro ljudi, a di je financijsko izvjesce? Ili to ne igra kod ove dionice? BOV – branitelji – BOV – branitelji…
Financijsko izvješće?
Ha,ha,ha.
Sto sam neku glupost napisao?
Dobro ljudi, a di je financijsko izvjesce? Ili to ne igra kod ove dionice? BOV – branitelji – BOV – branitelji…
Ne vrijedi kolega,njih nažalost samo branitelji zanimaju ostalo ne vide,ili ne žele vidjeti!