Opet pad. Pa ova dionica ima največe osilacije na cijeloj zse
Zato je mi i volimo,ko tobogan!!![smiley2][smiley2]
Na drugom forumu je netko napisao i ovo:
“17.08.2007 Polančec ne želi provesti ugovore s radnicima Đure Đakovića
Cijena DDJH 264,5-270
22.08.2007 Braniteljima ipak dionice ĐĐ Holdinga
Cijena DDJH 247,99
A pazite sada ovo:
Hanfa: Pravilnik o dodatnim mjerama za sprječavanje manipulacije tržištem
….
I. Aktivnosti koje se smatraju manipuliranjem tržištem
a) aktivnosti jedne osobe ili više osoba koje surañuju kako bi se osigurao dominantan položaj nad ponudom ili potražnjom vrijednosnog papira koje ima učinak izravnog ili neizravnog odreñivanja kupovnih ili prodajnih cijena ili stvaranja drugih nepravednih uvjeta trgovanja,
…..
c) iskorištavanje povremenog ili redovnog pristupa tradicionalnim ili elektroničkim medijima
iznošenjem mišljenja o vrijednosnom papiru (ili neizravno o izdavatelju) nakon što je ta osoba prethodno zauzela poziciju u tom vrijednosnom papiru i kao posljedicu toga imala korist od utjecaja iznesenog mišljenja o cijeni tog vrijednosnog papira, a da nije u isto vrijeme javnosti objavila taj sukob interesa na odgovarajući i učinkovit način.
Pa sada, ako ovo što gledamo već tjednima nije manipuliranje sa cijenom od strane Polančeca i HFP-a onda ne znam što je..”
Mogu reći da se velikim dijelom slažem sa navedenim komentarom, lako je HANFI lupati po malenima ali kada se dešavaju ovakve stvari onda se samo šuti…
preuzeto sa business.hr
Đuro Đaković danas već treći dan za redom tone u negativan teritorij. Danas je ponovno na dolje probijena granica od 250 kuna po dionici koja se u posljednjih dva mjeseca pokazala kao ključna cjenovna potpora. Ipak, u tom vremenskom periodu izrealiziran raspon trgovanja između 210 i iznad 300 kuna današnje probijanje razine od 250 kuna ne stavlja u neki poseban kontekst.
Ipak, posve očekivano, cijena Đure pada uoči objave da će radnicima-braniteljima ipak biti omogućena realizacija njihova prava stjecanja dionica tvrtke po trenutno vrlo povoljnim uvjetima. Konstantan negativan pritisak na ovu dionicu unatoč rješenom natječaju na nabavku vojnih oklopnih vozila koji će u režiji Patrije u Đuru Đaković donijeti vrijednu tehnologiju i još vrijedniji offset poslove drži dionicu Đure na vrlo niskim razinama.
Da podsjetimo, za naknadno ispunjenje prava povlaštenog upisa oko 15 posto temeljnog kapitala javilo se oko 1000 bivših branitelja. Prema pisanju današnjih tiskovina od oko tisuću zahtjeva već je pozitivno riješeno više od 600, od čega je sa 460 predsjednik HFP-a Grga Ivezić potpisao ugovore prije dva mjeseca, koji su i plaćeni. Ipak, prema svemu sudeći dionice nisu i prenesene na branitelje, već će se ići na zajedničko prenašanje svih dionica kada proces diobe bude završen. Dioničari Đure Đakovića još uvijek nestrpljivo očekuju spasonosnu sintagmu lock up perioda na te nove dionice koje bi u izostanku potonjeg mogle dovesti do destabilizacije cijene na burzi.
Dionice Holdinga nisu odreagirale ni na nedavni impresivan rast dionica povezane Đuro Đaković Montaže koje je doslovno lansirala najava prodaje strateškom partneru. Od početka mjeseca je ova dionica porasla više od 80 posto čime je snažno povećala tržišnu kapitalizaciju ugrozivši i onu Holdinga.
a netko je lijepo rekao da svaka država ima svoju mafiju, a kod nas je čini se obrnuto
Branitelji koji su upisali i platili dionice Đure Đakovića zbog “Maestra” još ih nisu dobili
Business.hr/Hina
22.08.2007 19:01
Pročitaj komentare(0)
Predstavnici slavonskobrodskih braniteljskih udruga upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare na zastoj u prijenosu vlasništva nad dionicama Holdinga Đuro Đaković.
Radnicima Đure Đakovića koji su u vrijeme privatizacije Holdinga bili na ratištu priznato je pravo na naknadni upis dionica.
Prije dva mjeseca na adrese 682 branitelja stigli su ugovori za otkup dionica. Ugovore su potpisala 483 branitelja, a njih 464 do 23. lipnja je i platilo dionice.
“Tada je provedena akcija ‘Maestro’ i sve je stalo, tako da svi nisu dobili ugovore, pa ih nisu mogli ni platiti”, rekao je predsjednik kluba branitelja u Đuro Đaković Specijalnim vozilima Ivan Barić.
Branitelji su neko vrijeme bili strpljivi, no sada raste nezadovoljstvo, a bilo je i nekoliko incidenata. Krenule su priče da proces koči uprava Holdinga i netko iz županije , kaže Barić.
Branitelji su razgovarali s predstavnicima Holdinga i zamjenicom župana Suzanom Bilić Vardić, a ovoga tjedna sastali su se i s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom.
Upozorili su da su branitelji uplatili gotovo 11 milijuna kuna Hrvatskom fondu za privatizaciju, a očito neće stići biti punopravni članovi skupštine dioničara, koja se treba održati 31. kolovoza.
Ako se naš problem ne riješi blokirat ćemo rad skupštine dioničara Holdinga, a Polančecu smo otvoreno rekli da HDZ neće održati svoj stranački skup najavljen za 11. rujan u Slavonskom Brodu, ne dobiju li dotle branitelji dionice, rekao je Barić.
Opet politika i samo politika. Najbolji dio je ovaj sa blokiranjem predizbornog skupa u Brodu 11. rujna.[smiley11]
Pa Polančec daj im te dionice kad si već obećao i kad su ljudi već digli kredite.Zaključaj im na 5 godina i objsani da to radiš za njihovo dobro jer će tada puno više vrijediti i zdravo đaci!
Svi zadovoljni,branitelji dobili dionice po 20kn a mi kreteni koji smo plaćali od 100 do 300kn ćemo izvući neki profit do tada!!!!
ma bez lock up-a….nek roknu oni odmah te dionice, bolje sad nego kasnije kada dionica poraste….sad se rijesimo njih (ne kazem da ce svi branitelji prodat, i ne kazem da ce sve dionice prodat) ali oni koji misle prodat nek prodaju odmah sada bez lock-up tako da gledamo na buducnost bez tih branitelja nego samo na buduce poslove, FI i ostalo i amen, bez nekih takvih nazovimo ih “sporednih” stvari koji ometaju rast ove perspektivne dionice…..mislim da bi tako bilo bolje za sve nas
Tko sad ima hrabrosti uključiti se u igru?
Ja kupio dnas u 10:01
moje prvih 80 kom
baš da se ne ponosim, ali ostao nalog od jučer, vijesti pratio nisam i eto ….
ali ne brinem se , još malo kupimo AKO ode jako dole i pjevamo kad se vrati natrag na, bar, 285
e sad kad će pjesma …… ??
Pa Polančec daj im te dionice kad si već obećao i kad su ljudi već digli kredite.Zaključaj im na 5 godina i objsani da to radiš za njihovo dobro jer će tada puno više vrijediti i zdravo đaci!
Svi zadovoljni,branitelji dobili dionice po 20kn a mi kreteni koji smo plaćali od 100 do 300kn ćemo izvući neki profit do tada!!!!
Ne bi ja di ih zaključa na pet godina moj Roko,onda če nas pet godina plašit sa navlačenjima i eto nas u 2011,na 300 kn![smiley2][smiley2][smiley2]
Nek im da sutra da se toga više riješimo,vidiš da dižu već barikade,a montaža ima kvalitetne varioce pa te barikade neće lako popustit.[smiley2][smiley2][smiley2]