jos nesto zaboravih napisat…….negdje sam na prijasnjim stranicama ove teme procitao da je netko napisao da su na morhovim stranicama objavili demant da ce posao dobiti finci…..moze netko stavit tocan link o tome jer ja to ne vidim na njihovim stranicama??? nigdje? opet se navlaci sa ovakvim bombama? [smiley4]
jos nesto zaboravih napisat…….negdje sam na prijasnjim stranicama ove teme procitao da je netko napisao da su na morhovim stranicama objavili demant da ce posao dobiti finci…..moze netko stavit tocan link o tome jer ja to ne vidim na njihovim stranicama??? nigdje? opet se navlaci sa ovakvim bombama? [smiley4]
http://www.morh.hr/vijesti_main.asp?id=1284 posljednje pitanje
“U pogledu upita o nabavi oklopnih vozila ministar je rekao kako «ništa nećemo saznati ovaj tjedan, mislim da ćemo sastanak povjerenstva imati početkom sljedećega tjedna. Pogledat ćemo rezultate, poslušati mišljenje i rezultate ispitnoga tima koji je radio na usporednom testiranju i nakon toga ćemo Vladi RH predložiti s kime nastaviti daljnje razgovore oko mogućeg ugovaranja kupnje oklopnog vozila. Bili ste u prilici pratiti to, izvukli ste i vi određene zaključke, vidjeli ste tko je što dopremio na usporedno testiranje. Bitno je što su predstavnici i jedne i druge tvrtke rekli kako su zadovoljni transparentnošću postupka, a i mi smo. Odluka nije jednostavna, ali uvijek će je donijeti Hrvatska», završio je Rončević.”
Procedura offset sporazuma
U skladu sa Zakonom o proizvodnji (Čl.2, st.9.) kod nabave NVO, Ministarstvo obrane se poziva na primjenu offset programa. Inozemni dobavljač dostavlja ponudu za offset program Ministarstvu obrane. Takva ponuda treba sadržavati najmanje: ponuđenu vrijednost offseta, izraženu kao postotak vrijednosti ugovora, predmet offseta i vrijeme provedbe obveza. Nakon razmatranja ponude inozemnih dobavljača i nominacije domaćih partnera-proizvođača Ministarstvo obrane upućuje prijedlog na daljnji postupak u Ministarstvo gospodarstva. Pritom Ministarstvo gospodarstva osniva Povjerenstvo za offset program za analizu ponuda i pripremu sporazuma. Međusobnu koordinaciju u toj provedbi obavljaju Uprava za materijalne resurse MORH i Uprava za industriju MG. Daljnje pregovore za zaključivanje offset sporazuma vode ministar gospodarstva i ministar obrane. Offset sporazum sa stranim partnerom će uz suglasnost ministra obrane potpisati mi-nistar gospodarstva.
http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski-vojnik/992003/proizvodnja.asp
Pa gospodo radi se o velikom natjecaju i o velikim novcima. I normalno je da postoje neka pravila i neki protokol kojeg se mora pridrzavati. ako je na papirima datum objave 30.07.2007. prije tog datuma nitko sluzbeno ne smije potvrditi bilo sto.
a sada druga je stvar sto je natjecaj bio poprilicno otvoren i za medije i javnosti i sto se moglo vidjeti i cuti kako ljudi koji odlucuju o nabavci razmisljaju, te konacno za koga ce se odluciti.
Zna li itko koja/kakva/čija borbena vozila imaju ostale zemlje NATO-a? Recimo: Velika Britanija, Francuska, Njemačka, pa evo i totalno drugačije, nove istočne članice kao Poljska, Češka, Slovačka?!?
Ovako, nabrzaka, iz glave, VB ima svoja vozila warior (8 kotača) i neki drugi na 6 kotača. Francuska isto ima vlastita vozila. Za njemačku ne znam, Portugal je kupio Pandura, to znaš? Poljska Patriu, Češka Pandura…
Brijem prodat đuru. Mislim da je odradio svoje za ovu godinu….
Pa prodaj,usput kupi luku rijeku na 610 ona će tek odradit![smiley2][smiley2]
brijem da si uranio sa predviđanjima punih 5 mjeseci [smiley7]
Nije ironija samo se malo šalimo,odluka je uvijek tvoja.!!!Ali dva puta si već rekao da ” briješ “,hm ja kad prodajem prodajem,kad kupujem kupujem,nebrijem!
Mladi kolega pazite da se ne porežete dok se “brijete”.
Mislim da mislite krivo…[smiley2]