DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko se sjećam, Finci su prije više godina bili zainteresirani za izgradnju LNG i LPG carriera u Kraljevici. Za njih se očekuje porast potražnje i ne znam zašto bi tu bio neki gubitak. Prije mi izgleda kao dobar posao za Fince, Đuru i Kraljevicu. Btw, Ima li netko novih saznanja o Kraljevici? Bilo je priča da Rončević u Portugalu pregovara o gradnji korveta.

Da se malo ukljucim u raspravu…
1. Nije bitna preporuka povjerenstva niti nekakva nacelna odluka Vlade. Bitan je UGOVOR koji nikako ne moze biti u 2007. god jer samo pregovaranje o takvom ugovoru traje nekoliko mjeseci. Cesima je npr. trebalo 6 mj. da nakon odluke svoje vlade potpisu i ugovor.
2. Iako je posao vrijedan kazu 200 mil. potrebno je pricekati ugovor da bi se znala prava vrijednost posla. Po uvjetima natjecaja Patria je bila obvezna ponuditi 40% direktni offset (DDJH), a 60 % indirektni (ponudili su proizvodnju nekog cruisera u HR brodogradilistima)
3. 40% od 200 mill je 80 mil Eura direktnog offseta u Djuru. [smiley1]E sad sto to znaci dragi moji forumasi??? dajte se malo zapitajte. Kad bi Patria ulozila 80 mil Eura u DDJH i 120 mil u HR brodogradnju, pa gdje je Patrijina zarada, oni bi bili u gubitku zar ne ?Drugim rjecima oni bi RH poklonili 126 oklopnjaka, ububali u Djuru 80 mil i jos bi nasim brodogradilistima osigurali visemilijunske poslove
[smiley11]
Ne ide to tako. Offset funkcionira na principu da je Patria ili GD obvezan investirati u domace gospodarstvo odredjeni iznos koji se onda mnozi sa multiplikatorima koje je zadalo Ministarstvo gospodarstva, a ovisno o razini ulaganja, tehnologiji, sto se i gdje ulaze, ocekivanoj koristi za lokalno gospodarstvo itd. itd. Ukratko jedna jako kompleksna prica koja u RH jos nikada nije napravljena. Da skratim, visegodisnje direktno Finsko ulaganje u Djuru nece biti ni pribilzna brojci od 20 mil, a kamoli 200 mill. necega.
4. Odluka da se posao da Fincima losa je za Djuru, a dobra za Brodosplit. Da je dobio GD mogli smo ocekivati i posao sa Kuvajtom, Makedoncima, Albancima, poslove za ostale susutave Holdinga, ali ovako ne. Postojala je mogucnost i da GD kupi Djuru, ali je sad nazalost sve propalo.

lijep post, samo si zaboravio da je vlada ta koja daje pare.. tih 200 miliona.. 40% u djuri 80 miliona.. da je od toga par miliona dobiti za ddjh je vise nego izvjesno.. za buduce poslove je sigurno bolje da smo odabrali patriu, jerbo gd nema funkcionirajuce vozilo, a finci imaju..

i to pisem ja koji sam djuru prodao [smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Makedonci su, mislim, rekli da će slijediti izbor Hrvatske, tako da GD uopće nije bitan. Njihova bahatost sigurno nije preporuka za dobru suradnju. Tko zna koliko bi nas nagu…i da smo pristali na njihovu , po meni, uvredljivu ponudu. Ameri bi morali svojski pritiskati male zemlje da kupe šrot od vozila, a za tako nešto mi je teško navijati.

.. i to pisem ja koji sam djuru prodao [smiley2]

Pa što ga prodah crni sine???

La vita e bella!

da kupim nes drugo.. mislim da to drugo moze brze 50%-100% ostvarit nego djuro..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Očekujem PM sa informacijom što si to kupio! [smiley2]

La vita e bella!

i ja sam ga danas prodao kupih za 265 a prodah za 280 pojeo mi je zivce jos mi je ostao samo jedan portfelj do mora a poslje ht-a

Očekujem PM sa informacijom što si to kupio! [smiley2]

nije za svaciji ukus..

bzjk i elka..

Vjerujem da od Đure neće biti kvalitetne dionice tak dugo , dok se ne završi trakavica s braniteljima.

Nakon te trakavice očekujem još nekoliko fondova u prvih 10 i onda će to biti dionica za kupovinu,, ovo mi sve više sliči na velika- mala..a kockat neznam

Zna li itko koja/kakva/čija borbena vozila imaju ostale zemlje NATO-a? Recimo: Velika Britanija, Francuska, Njemačka, pa evo i totalno drugačije, nove istočne članice kao Poljska, Češka, Slovačka?!?

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Zna li itko koja/kakva/čija borbena vozila imaju ostale zemlje NATO-a? Recimo: Velika Britanija, Francuska, Njemačka, pa evo i totalno drugačije, nove istočne članice kao Poljska, Češ,- wikipedia

Zna li itko koja/kakva/čija borbena vozila imaju ostale zemlje NATO-a? Recimo: Velika Britanija, Francuska, Njemačka, pa evo i totalno drugačije, nove istočne članice kao Poljska, Češka, Slovačka?!?

vidi armed forces by country – wikipedia

Posejdon: ” Očekujem PM sa informacijom što si to kupio! [smiley2] ” nije za svaciji ukus.. bzjk i elka..

pa bas da ce brze odradit 50% – 100% nego ddjh…to cemo jos i vidjeti…..

DOKUP!

New Report

Close