Ali, sve u svemu, Bože nas čuvaj što nas još čeka… nije ovo za ljude tankih živaca. [smiley8]
Kod koje dionice nije tako???
Danas se gotovo sve dizalo s ASK-a.
Opet se dionica napunila sa sitnim ribicama.Koliko god su ljudi dobili po nosu na ovoj dionici,ona ih opet privlači.
Rekao bih da ćemo sutra krenuti prema dole al opet aj ti znaj kad vidiš kojim optimizom odiše trenutno burza!
Nemoj se ljutiti Rocky, samo prenosim vijest i iskreno kažem da vlada namjerno zavlači da ju nikako ne bi zapalo potpisivanje ugovora u ovom mandatu. Dobronamjeran sam a dionice imam. A zadnjih mjesec i više dana imao sam informaciju iz prve ruke da ove godine neće biti potpisivanje ugovora i to sam vam prenio. Dobronamjerno.
nemoj se ljutiti, ali nisam bas siguran da informaciju koju imas je tocna. Sanader bi bio lud (sto nije) kada bi prepustio da o ovako velikom poslu dopusti da odluku donese neko drugi ( vjerujem da je siguran u svoju pobjedu na iducim izborima, ali svejedno ne vjerujem da ce prokockati ovakvu priliku). Ovo bi bio veliki posao za gjuru i brod i cijeli istocni dio hrvatske i vrlo dobra reklama HDZ-u za izbore koje predstoje!
Mislio sam na to, da se znalo da če Djuro radit tenkove svejedno kojeg izaberu. Ali da slažem se da je Patria bolja.
tenkista…sjecam se prije dok si imao dionice sve je bilo optimisticno sa tvoje strane glede ddjh….sad kada ih vise nemas vidim samo pesimisticne stvari sa tvoje strane o ddjh……
i ja itekako mislim da sanader nije lud da propusti ovakvu priliku da dobije glasove u brodu i okolini…..po meni odluka pada u ovom HDZ-ovom mandatu…..
slovenac2
“Mislio sam na to, da se znalo da če Djuro radit tenkove svejedno kojeg izaberu. Ali da slažem se da je Patria bolja. ”
Slovenac, to su oklopnjaci( na kotačima). Tenkovi bi trebali biti šlag na torti. Zato me ne brine kad će pasti odluka za BOV jer ja čekam emirovu odluku.
[smiley2]
Gospodo polako se ostvaruju vizije o kojima sam pisao kad je cijena bila 225kn[smiley1]
Čekaj nismo još na 300,pa ovo je tek početak vizije![smiley2][smiley2][smiley2]
tenkista…sjecam se prije dok si imao dionice sve je bilo optimisticno sa tvoje strane glede ddjh….sad kada ih vise nemas vidim samo pesimisticne stvari sa tvoje strane o ddjh……
i ja itekako mislim da sanader nije lud da propusti ovakvu priliku da dobije glasove u brodu i okolini…..po meni odluka pada u ovom HDZ-ovom mandatu…..
točno to,ovaj tenkista dok je imao ddjh ga je slavio a sad sam negativne stvari piše al tvrdi da je to dobronamjerno…hahaha..preprozirni ste……al nema više đure ispod 270.pusa
ja sam djuru prodao po 256-7 iako mislim da bi skoro mogao i do 300 i vislje.. nakon toga malo cekanja, ljudi postaju nestrpljivi, dionice braniteljima pred izbore i ne bi trebali zavrsiti puno vislje od tih 300.. onda jos HT i gotovo sam siguran da ce se djuro jos moci kupiti po 300 i manje ove godine.. zato sam ga ja prodao..
mozda budem plakao..
ako seik potpise, onda sam popusio[smiley11]
Potpisali ili ne, DDJH će imati pune ruke posla najmanje deset godina unaprijed. Neće samo Hrvatska naoružavati svoju vojsku. Istok se smiješi a sa time i novi ugovori. Da ne spominjemo druge opcije i ugovore.
Zapamtite, vrlo sličnu situaciju smo imali na Končaru. Tko je bio strpljiv danas ima nešto. Sitne ribe su tu da potpomognu rast a kad netko od velikih odluči kupovati a to će se vrlo brzo dogoditi jer je sve izvjesnije da će se ugovor brzo potpisati. I kada se to desi onda će spomenutih 500-tinjak kuna izgledati vrlo realno, ostvarivo i moguće u vrlo kratkom vremenu.
da ce ova dionica u sljedecoj godini biti 500 je manje vise neupitno.. ono sto se ne zna je dal ce biti ispod 300 na jesen.. ja igram na tu varijantu.. ne bi bilo prvi put da se zahebem[smiley2]
Da se malo ukljucim u raspravu…
1. Nije bitna preporuka povjerenstva niti nekakva nacelna odluka Vlade. Bitan je UGOVOR koji nikako ne moze biti u 2007. god jer samo pregovaranje o takvom ugovoru traje nekoliko mjeseci. Cesima je npr. trebalo 6 mj. da nakon odluke svoje vlade potpisu i ugovor.
2. Iako je posao vrijedan kazu 200 mil. potrebno je pricekati ugovor da bi se znala prava vrijednost posla. Po uvjetima natjecaja Patria je bila obvezna ponuditi 40% direktni offset (DDJH), a 60 % indirektni (ponudili su proizvodnju nekog cruisera u HR brodogradilistima)
3. 40% od 200 mill je 80 mil Eura direktnog offseta u Djuru. [smiley1]E sad sto to znaci dragi moji forumasi??? dajte se malo zapitajte. Kad bi Patria ulozila 80 mil Eura u DDJH i 120 mil u HR brodogradnju, pa gdje je Patrijina zarada, oni bi bili u gubitku zar ne ?Drugim rjecima oni bi RH poklonili 126 oklopnjaka, ububali u Djuru 80 mil i jos bi nasim brodogradilistima osigurali visemilijunske poslove
[smiley11]
Ne ide to tako. Offset funkcionira na principu da je Patria ili GD obvezan investirati u domace gospodarstvo odredjeni iznos koji se onda mnozi sa multiplikatorima koje je zadalo Ministarstvo gospodarstva, a ovisno o razini ulaganja, tehnologiji, sto se i gdje ulaze, ocekivanoj koristi za lokalno gospodarstvo itd. itd. Ukratko jedna jako kompleksna prica koja u RH jos nikada nije napravljena. Da skratim, visegodisnje direktno Finsko ulaganje u Djuru nece biti ni pribilzna brojci od 20 mil, a kamoli 200 mill. necega.
4. Odluka da se posao da Fincima losa je za Djuru, a dobra za Brodosplit. Da je dobio GD mogli smo ocekivati i posao sa Kuvajtom, Makedoncima, Albancima, poslove za ostale susutave Holdinga, ali ovako ne. Postojala je mogucnost i da GD kupi Djuru, ali je sad nazalost sve propalo.