Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
Jel vidi netko što piše na naslovnici sutrašnjeg Poslovnog vezano za oklopnjake?
Dana, 17. listopada 2005. godine, u 11.00 sati na vojnom poligonu „Gašinci“, kod Đakova, održat će se vojna vježba „Prikaz mogućnosti Vojnog poligona Gašinci“. Na vježbi će nazočiti Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, ministar obrane gospodin Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Hrvatske Kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković te ostali visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Tom će prilikom biti prikazane vježbe Hrvatske kopnene vojske:
– multimedijalna prezentacija Vojnog poligona Gašinci
– praktična vježba savladavanja NATO prepreka
– praktičan prikaz obuke s MVO
– mehanizirani vod u napadu
– provedba školskih gađanja iz M – 48 i BVP
– demonstracija sustava SONG
– praktičan prikaz dekontaminacije MTS
– praktičan prikaz savladavanja vatrenih prepreka
– praktičan prikaz rada pionirske desetine
– praktičan prikaz BG POVRS („Fagol“, i „Maljutka“)
– prikaz učinka BG MB 120mm – prolaz motornim vozilom
Izjava za medije predviđena je u 13. 15 sati [/b][/u]
Jel bilo kakvih izjava koja su mi promakle???
Jel vidi netko što piše na naslovnici sutrašnjeg Poslovnog vezano za oklopnjake?
Ja mislim da piše ovo: Bačić: Lako do odluke o oklopnjacima
???
u dnevniku nove tv onako letimično mi je prošao natpis GAŠINCI:TESTIRANA OKLOPNA VOZILA.da li to nešto znači za nas?[smiley9]
Dana, 17. listopada 2005. godine, u 11.00 sati na vojnom poligonu „Gašinci“, kod Đakova, održat će se vojna vježba „Prikaz mogućnosti Vojnog poligona Gašinci“. Na vježbi će nazočiti Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, ministar obrane gospodin Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Hrvatske Kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković te ostali visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Tom će prilikom biti prikazane vježbe Hrvatske kopnene vojske: – multimedijalna prezentacija Vojnog poligona Gašinci – praktična vježba savladavanja NATO prepreka – praktičan prikaz obuke s MVO – mehanizirani vod u napadu – provedba školskih gađanja iz M – 48 i BVP – demonstracija sustava SONG – praktičan prikaz dekontaminacije MTS – praktičan prikaz savladavanja vatrenih prepreka – praktičan prikaz rada pionirske desetine – praktičan prikaz BG POVRS („Fagol“, i „Maljutka“) – prikaz učinka BG MB 120mm – prolaz motornim vozilom Izjava za medije predviđena je u 13. 15 sati [/b][/u] Jel bilo kakvih izjava koja su mi promakle???
Gledao ja na TV poslije podne nešto. Mislim da je bilo ovak: Austrijanci su rekli da je normalno da gume pucaju i da imaju problema s uljem, a onda je lik iz Patrie rekao: No problems[smiley2] Zakon.
ma tada je bilo odrzano sve ovo sto ste naveli,
navodno jedan pukovnik Harsanji pripremio vjezbu mi sve biLO OK,
PREDSJEDNIK GA PITAO o tome sto bi ova dansnja HV radila u Srebrenici UMJESTO UN-a,pk HARSANJI REKAO DA SAMO TREBA Naoruzanje ,
i da za Afganistan treba to isto to,—nista Vam nije promaklo,cekjte i uzivajte i pripremite lovu za dvije stvari — DDJH i THT
Na RTL-u isto pričali o testiranjima austrianci zaglavili u blatu, pukla guma, ulja na sve strane i švabo kaže “to je normalno” da dok frcaju granate oko tebe bilo bi ti normalno; dok finac onako sjevernjački flegmatično No problem. Uz sve potečkoće (neseriska proizvodnja, došli samo na 8 kotača) koje su austrianci imali moglo bi se reći da je ovo šlag na torti, izgleda da su Finci dobili posao osim ako se ne umješa politika u što prosto sumnjam.
Poduzeća u potrazi za malobrojnim metalcima
SLAVONSKI BROD – Tvrtke iz sastava Holdinga “Đuro Đaković” protekle školske godine pokazale su da im nedostaje mladih i obrazovanih radnika; Montaža i Strojna obrada provjereni kadar već probiru među brodskim srednjoškolcima. Međutim, potražnja za metalcima na tržištu rada tolika je da se organizira više programa prekvalifikacije. Posljednji program za edukaciju operatera na CNC strojevima, koji se pokreće na jesen u Novoj Gradiški, ima i potporu Europske komisije.
– U projekt planiramo uključiti zainteresirane sa završenom srednjom školom i osnovnim znanjem informatike. Motiviranost za obavljanje ovog posla također je važna kako bi u konačnici i proizvod bio kvalitetan – kaže Marko Neretljak, voditelj Zavoda za zapošljavanje u Brodsko-posavskoj županiji.
Rast potreba gospodarstva za kadrom metalske struke, kaže Neretljak, vidljiv je i po upitima koji stižu u tamošnju službu.
– Potražnja raste već nekoliko godina, ove je godine posebno porasla. Potražnja za kadrom iz metalske struke tolika je da je jednostavno ne možemo zadovoljiti. Ponajprije se porast potražnje odnosi na zavarivače, bravare i cjevare. Kako bismo zadovoljili potrebe gospodarstva i ljudima omogućili zaposlenje, već smo pokrenuli programe prekvalifikacije za ta zanimanja. Prva grupa svoje stručno usvršavanje završit će oko 20. srpnja. Sve koji završavaju osposobljavanje već čeka posao. Ovog tjedna kreće i druga grupa. Programe osposobljavanja nastavljamo do kraja godine – ističe Neretljak, podsjećajući da se programi stručnog ososobljavanja za operatere na CNC strojevima održavaju od prošle godine i u Slavonskom Brodu.
Neretljak očekuje da će sljedeće godine programi stručnog osposobljavanja početi i ranije, kako bi već u proljeće, s početkom sezone velikih poslova, radnici bili spremni za rad.
Autor: M.VRKLJAN
Dana, 17. listopada 2005. godine, u 11.00 sati na vojnom poligonu „Gašinci“, kod Đakova, održat će se vojna vježba „Prikaz mogućnosti Vojnog poligona Gašinci“. Na vježbi će nazočiti Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, ministar obrane gospodin Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Hrvatske Kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković te ostali visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Tom će prilikom biti prikazane vježbe Hrvatske kopnene vojske: – multimedijalna prezentacija Vojnog poligona Gašinci – praktična vježba savladavanja NATO prepreka – praktičan prikaz obuke s MVO – mehanizirani vod u napadu – provedba školskih gađanja iz M – 48 i BVP – demonstracija sustava SONG – praktičan prikaz dekontaminacije MTS – praktičan prikaz savladavanja vatrenih prepreka – praktičan prikaz rada pionirske desetine – praktičan prikaz BG POVRS („Fagol“, i „Maljutka“) – prikaz učinka BG MB 120mm – prolaz motornim vozilom Izjava za medije predviđena je u 13. 15 sati [/b][/u] Jel bilo kakvih izjava koja su mi promakle???
Dana, 17. listopada 2005. godine – pa zar nismo već debelo u 2007. ?