Testirani austrijski i finski oklopnjaci
SLAVONSKI BROD – Na poligonu Kindrovo kod Slavonskog Broda jučer je započelo usporedno testiranje borbenih oklopnih vozila finske tvrtke Patria i austrijskog Steyera. Obje tvrtke natječu se u sklopu projekta opremanja hrvatskih oružanih snaga sa 126 oklopnih vozila. Od ukupnog broja, 42 vozila bit će s pogonom na šest kotača, a 84 vozila s pogonom na osam kotača. Testiranje se obavlja na poligonu koji je u vlasništvu tvrtke “Đuro Đaković – Specijalna vozila”, koja će i biti nositelj proizvodnje oklopnih vozila u Hrvatskoj, vrijedne oko 200 milijuna eura. Proizvodnja u domaćim pogonima i transfer tehnologije bili su među glavnim uvjetima na natječaju. Na jučerašnje testiranje austrijska tvrtka ipak nije dostavila vozilo na šest kotača.
– Uputili smo jasan zahtjev za dostavljanje konačne ponude. Proizvođači su dostavili ono što misle da je najbolje za njih. Rukovodit ćemo se zahtjevima koje smo postavili u tenderskoj dokumentaciji i onime što će ovdje utvrditi stručnjaci “Đure Đakovića” i Ministarstva obrane – rekao je Ivo Bačić, pomoćnik ministra obrane, nakon demonstracije priređene za medije. Bačić kaže kako će testiranja u Hrvatskoj potrajati dva tjedna, nakon čega će Vladino povjerenstvo predložiti najbolje rješenje. Konačan odabir tvrtke s kojom će biti sklopljen posao trebao bi uslijediti do kraja godine. Sljedećeg tjedna testiranje vozila bit će nastavljeno na vojnom poligonu Gašinci.
Autor: M.VRKLJAN
13.07.2007. Najava: Ispitivanje borbenih oklopnih vozila
U srijedu 11. srpnja na poligonu Kindrovo pokraj Slavonskog Broda održana je medijska prezentacija testiranja borbenih oklopnih vozila (BOV). Testiranje se odvija sukladno uvjetima iz Zahtjeva za konačnom i obvezujućom ponudom, koji su u okviru natječaja Ministarstva obrane dostavljeni tvrtkama finskoj Patria Vehicles Oy i austrijskom Steyer-Daimler- Puch Spezialfahrzeug GmbH.
Ispitivanja borbenih oklopnih vozila otvoreno za medije održat će se i na vojnom poligonu Gašinci 18. srpnja. Zainteresirani novinari trebaju prijaviti sudjelovanje Službi za odnose s javnošću i informiranje.
Program počinje 18. srpnja 2007. u 09,25 sati pred ulazom na vojni poligon Gašinci a planirani kraj programa je u 15,00 sati.
Hej dečki!, Putin ( i okolina) odstupa od pakta o neproširenju/povečanju konvencionalnog naoružanja. Posljedica postavljanja američkih monitora u bivšim istočnim zemljama?
Tu su uključeni oklopna vozila, tenkovi……. i t.d. Bit će posla za Đuru [smiley2]
Postaje ovdje sve dosadnije a bili smo prvi po postovima i to ubjedljivo što znači da je puno forumaša koji su bili u DDJH i pisali ovdije sad out.A gdje su završile tolike dionice prodavane zadnjih 1mj od strane malih investitora ?
Bojim se da su to sve usisali fimini fondovi ,iz top 10 se vidi da su uzeli samo 7 000 komda bojim se da su kupovali puno više nego što mi možemo vidjt .Izgleda su kupovali ispod top 10 tako da se ne vidi tko šta radi.
Kasnije će samo pripisat maximumu ili brezi ili kome već.
Hej dečki!, Putin ( i okolina) odstupa od pakta o neproširenju/povečanju konvencionalnog naoružanja. Posljedica postavljanja američkih monitora u bivšim istočnim zemljama? Tu su uključeni oklopna vozila, tenkovi……. i t.d. Bit će posla za Đuru [smiley2]
Hura za zaradu zbog proizvodnje oružja za ubojstva , je*eš svjetski mir !
[smiley5][smiley1]
Postaje ovdje sve dosadnije a bili smo prvi po postovima i to ubjedljivo što znači da je puno forumaša koji su bili u DDJH i pisali ovdije sad out.A gdje su završile tolike dionice prodavane zadnjih 1mj od strane malih investitora ?
Bojim se da su to sve usisali fimini fondovi ,iz top 10 se vidi da su uzeli samo 7 000 komda bojim se da su kupovali puno više nego što mi možemo vidjt .Izgleda su kupovali ispod top 10 tako da se ne vidi tko šta radi.
Kasnije će samo pripisat maximumu ili brezi ili kome već.
na djuri je evidentno da je faza akumulacije dionica.. prodaja se stisce dole i kupuje se ..
zato se i ne pise vise ovuda..
Stalno smo na prvoj stranici, a vi tvrdite da se ne piše…[smiley8]
Neki kupuju i pišu, neki pordaju i pišu, neki kupuju i prodaju te pišu, neki kupuju a ne pišu, neki prodaju a ne pišu, a neki samo pišu.
Pa nek pišu.
[smiley2][smiley1][smiley2][smiley1]
pokusaji rusenja na malome prometu..
al se akumulira i kupuje po asku bez beda
pokusaji rusenja na malome prometu.. al se akumulira i kupuje po asku bez beda
Ja očekujem još jedan eksplozivan rast kakav smo imali sa 215kn na 275kn samo ovaj put polazna stanica će biti znatno više[smiley1]
Ove promete i padove treba zanemariti,najveći prometi su bili oko 270kn,kad krene jača kupovina na 270kn smo za čas jer neće biti značajnije prodaje!
super24: ” pokusaji rusenja na malome prometu.. al se akumulira i kupuje po asku bez beda ” Ja očekujem još jedan eksplozivan rast kakav smo imali sa 215kn na 275kn samo ovaj put polazna stanica će biti znatno više[smiley1] Ove promete i padove treba zanemariti,najveći prometi su bili oko 270kn,kad krene jača kupovina na 270kn smo za čas jer neće biti značajnije prodaje!
Koliko ja vidim u prvih pet omjer K/P je 300/1100, a ukupno je K/P 8415/11235. Naravno da se stanje mijenja kako dolaze vijesti iz MORH-a i Đure ali ne očekujem ništa značajno do kraja srpnja.
super24: ” pokusaji rusenja na malome prometu.. al se akumulira i kupuje po asku bez beda ” Ja očekujem još jedan eksplozivan rast kakav smo imali sa 215kn na 275kn samo ovaj put polazna stanica će biti znatno više[smiley1] Ove promete i padove treba zanemariti,najveći prometi su bili oko 270kn,kad krene jača kupovina na 270kn smo za čas jer neće biti značajnije prodaje!
s ovime se slazem…..
a sto se tice tog pisanja na ovom forumu, pa ima ljudi kao i ja, ljeto je, ide se na more, manje se pise jer ima nekih ljudi koji sve napisu i nije potrebno ponavljati….ja sam, kao i vjerujem dosta drugih ljudi,nakupovao se đure, novca za dokup nemam, i sad cekam strpljivo…..to je to [smiley2]