Šta se svi čude da nema krcanja? Bit će kad opet padne na cifru za krcanje.
Pustio sam ovu dionicu nek je nosi plima do next year, pa šta do tada bude. Ne da mi se više svakodnevno čitati laprdanja. Zelja ko krumpira.
ovu temu pratim još od kad je cijena bila oko 105kn ali se tek sad uključujem. mislim da je odavno u cijenu uključen posao koji se treba dobiti ali nitko nije do sada postavio pitanje profitabilnosti samog posla. mene ovo podsjeća na splitski škver kad dogovori brodove. odmah znamo da će zbrajati gubitke. plus moguća podjela dionica braniteljima. ne vidim kako će ovo na 400 ili 500kn kako neki očekuju.
ovu temu pratim još od kad je cijena bila oko 105kn ali se tek sad uključujem. mislim da je odavno u cijenu uključen posao koji se treba dobiti ali nitko nije do sada postavio pitanje profitabilnosti samog posla. mene ovo podsjeća na splitski škver kad dogovori brodove. odmah znamo da će zbrajati gubitke. plus moguća podjela dionica braniteljima. ne vidim kako će ovo na 400 ili 500kn kako neki očekuju.
recimo da imas prihode od 900 miliona kuna i dobit od 20 miliona kuna uz stalna ulaganja.. onda jednog dana kad steknes dovoljno referenci dignes cijenu recimo 5% prosjek na sve usluge…
koliko je to? i eto dobiti od 70 milijuna kuna P/E po danasnjoj cijeni 10..
a uzmimo u obzir da je djuro jeftiniji od kokurencije iz EU puno vise od 5%..
jasnije?
OK,reci ti meni kako je LKRI na 600kn????Ja znam prije još godinu dana da će biti moderna pruga do Rijeke.
Reci ti meni kako je KNZM na 70 000kn?
Zasto je ATPL dosla u par mjeseci s 900 na 1800kn?
Ne trebaš se truditii odgovarati jer odgovore neznaš!!!!
je jasnije je. znam te stvari ali kako je Đuro socijalistički mastodont kao i škverovi nije baš to jednostavno provesti. a profitabilnost posla me posebno zanima obzirom da će biti dogovoren nakon izbora. digni ti danas cijenu 5% na što te volja a da ne osjetiš to na padu prihoda ili količna.
nisam pitao poduku iz FA nego je li je itko uzeo u obzir tko misli ući na 250 ili više kunića?
lucky luke: ” ovu temu pratim još od kad je cijena bila oko 105kn ali se tek sad uključujem. mislim da je odavno u cijenu uključen posao koji se treba dobiti ali nitko nije do sada postavio pitanje profitabilnosti samog posla. mene ovo podsjeća na splitski škver kad dogovori brodove. odmah znamo da će zbrajati gubitke. plus moguća podjela dionica braniteljima. ne vidim kako će ovo na 400 ili 500kn kako neki očekuju. ” OK,reci ti meni kako je LKRI na 600kn????Ja znam prije još godinu dana da će biti moderna pruga do Rijeke. Reci ti meni kako je KNZM na 70 000kn? Zasto je ATPL dosla u par mjeseci s 900 na 1800kn? Ne trebaš se truditii odgovarati jer odgovore neznaš!!!!
što ja znam a što ne znam moja je stvar. zašto se odma žestiš? lijepo sam pitao pitanje, nisam provocirao a ako baš hoćeš reci ti meni kad će pruga za LKRI biti gotova i početi donositi tebi kao dioničaru prihode? 2013. u najboljem slučaju. tko kupuje dionicu sa tolikim p/e zbog nečega što je u najavi gotovo tek za 7 godina.
a reci mi još koja je dionica rasla sa 6000 na 11000 brzo pa se vratila na 7000 još brže?
mislim da je odavno u cijenu uključen posao koji se treba dobiti ali nitko nije do sada postavio pitanje profitabilnosti samog posla. mene ovo podsjeća na splitski škver kad dogovori brodove.
Evo jednog od rijetkih dobrih pitanja na zadnjih 200 strana teme. Nemojte napadati čovjeka zato što je realan.
Ja sam se pitao to isto kad sam ulazio u Đuru prošle godine. I pored toga što je Đuro klasična socijalistička firma, a prema iskustvu takve nisu profitabilne što zbog krađa, što zbog nerada na svim razinama, mislim da je ulaganje u Đuru dobar posao barem zbog jedne stvari:
direktan offset.
Prema zakonu o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme, te Naputku o načinu i uvjetima primjene »offset programa«, minimalno 25% posla sa BOV-om mora biti direktan offset.
Ovo znači da će proizvođači vozila i naoružanja morati direktno uložiti u razvoj i proizvodnju NVO minimalno 90 milijuna eura, od čega će dobar dio otići u Đuru (ukupni posao vrijedi cca 360 milijuna eura, skupa s naoružanjem).
A kad Austrijanac ili Finac utrpa tu lovu možeš biti siguran da će dobiti i udio u firmi i početi uvoditi organizacijske promjene.
Što znači da će naši i šljakeri i direktori u Đuri odjednom morati crnčiti onako kao naši gastabajteri u Njemačkoj
Što opet znači dizanje produktivnosti za barem 300% u 2 godine i bez ulaganja. Već provjereno u više firmi u Hrvatskoj!
A onda, radujmo se dioničari!
Jedino što ja vidim kao problem oko ovog posla je što u ovoj fazi idu samo vozila bez naoružanja, a to je ‘samo’ cca 120-130 milijuna eura. Budu li oko naoružanja odlučivali ovom brzinom, morat ćemo čekati još par godina da se i to realizira. A naši dečki u Afganistanu dotad neka se snađu.[smiley3]
Završit će i okupacija Afganistana jednoga dana. Međutim ne treba brinuti. Kad uđemo u nato porobit ćemo nove zemlje.
Mislim da ova dionica zaslužuje da dođe na prvu stranu.[smiley1]
Zadnji put kad je dospjela na četvru stranicu, počela je padati. A po top 10 izgleda da fima ne kupuje iznad 230, 240 kn
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D./REDOVNA DDJH-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 956.180 29,54 Osnovni račun
2. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
3. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 102.000 3,15 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 29.000 0,90 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.000 0,59 Skrb. račun
10. HPB D.D. 17.787 0,55 Skrb. račun
Ukupno: 85,13
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 956.180 29,54 Osnovni račun
2. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
3. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 102.000 3,15 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 29.000 0,90 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 19.000 0,59 Skrb. račun
10. HPB D.D. 17.678 0,55 Skrb. račun
Ukupno: 85,12
u ponedjeljak i utorak ce tek biti zanimljivo vidjeti tko je kupovao od srijede nadalje
Završit će i okupacija Afganistana jednoga dana. Međutim ne treba brinuti. Kad uđemo u nato porobit ćemo nove zemlje.
Koga ćemo najprije porobiti? Zato Đuro treba biti spreman jer je okupacija skupa,hahaha. [smiley1][smiley1][smiley1]
u ponedjeljak i utorak ce tek biti zanimljivo vidjeti tko je kupovao od srijede nadalje
a zašto prijatelju ?