DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što da vam kažem, ždere me ova dionica. Idem trčat, laku noć svima. U 2.45 gledam nogomet.

Evo nešto sa Dnevnika HTV-1 danas u 19.30 za ljubitelje Đure (a bogme i puno drugih):

Uskoro odluka o oklopnim vozilima

11. srpnja – Do kraja godine Vlada će donijeti odluku o najvećoj nabavi oklopnih vozila nakon Domovinskog rata. Na vojnom poligonu pokraj Slavonskog Broda održana je završna prezentacija finske tvrtke Patria Vehicles Oy i austrijske tvrtke Steyer-Daimler-Puch.

Zbog težine odluke, Vladino je Povjerenstvo zatražilo da se i na kraju natječaja, kao i na početku, provedu testiranja na terenu. Međutim, iako je zahtjev natječaja bio vrlo jasan – da se traži 126 oklopnih vozila, od toga 84 s pogonom na osam kotača te 42 s pogonom na šest kotača, austrijski Steyer na testiranju se pojavio bez vozila 6×6. Zbog takvog poteza natječaj je mogao biti poništen, no finska Patria nije imala primjedaba.

Predstavljeni austrijski oklopnjak nije onaj isti koji je počeo borbu za hrvatsku narudžbu prije tri godine, već je riječ o slovenskom prototipu, koji je od finskoga nedavno izgubio natječaj u Sloveniji. Austrijanci su na testiranje dovezli i vozilo Piranha, švicarskog proizvođača Mowaga, koje je prije tri godine, na njihov zahtjev, povučeno s hrvatskog natječaja. No, i austrijsko, i slovensko, i švicarsko vozilo u većinskom su vlasništvu američkoga General Dynamicsa pa Ministarstvo obrane i finski suparnik nisu imali ništa protiv da se pojave na testiranju. Pomoćnik ministra obrane Ivo Bačić izjavio je da će ispitivanja trajati najdulje dva tjedna. Nakon toga će Povjerenstvo Vlade RH dobiti preporuku o odabiru. Prema najavama, odluka bi trebala biti donesena do kraja godine.

Treba provjeriti i konačnu cijenu ponuđača. Predviđeni trošak je oko 200 milijuna eura, no ako netko ponudi nižu cijenu, uz obilnija ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, takvu će ponudu, pogotovo u izbornoj godini, Vlada teško moći odbiti. ”

Dva ponuđača od istog vlasnika. Baš me zanima koji će pobjediti……he, he! Palimo motore.

marcello

E da su mi dionice General Dynamicsa umjesto Đurinih, jer za razliku od Đure oni tu nešto prodaju, dok Đuro je jedino blizu poligona za testiranje. Nema ga ni u jednoj rečenici. Bit će opet dokupa na 219 kad se pojave branitelji.

BUMBAR5: ” rockster: ” da, naravno. i ništa drugo nisu rekli? kao npr. da sve ide po planu, povjerenstvo daje mišnjenje kroz nekoliko dana, a odluka Vlade do kraja godine? s tim da će se odabrati ona firma koja ponudi i veće ulaganje u naše gospodarstvo? ” Upravo tako. Samo zanimljivo kako svaki član ovdje interpretira ovo kako njemu odgovara. Ovaj posao je nemoguće izgubit samo je pitanje vremena kad će se potpisati ugovor. ” I ja sam dosad mislio da ga je nemoguće izgubit ali susjed koji se razumije više u politiku i vojsku rekao mi je da ako pobijedi SDP da bi vrlo lako od toga moglo biti ništa. O dionicama nema pojma, ali radio je u vojsci…Ja ću i dalje biti hold i nadam se boljem ali tek iduće godine. pozdrav!

Je li to tebi već počela predizborna kampanja ili se nadaš da bi do odluke o BOVu možda još nešto povoljno dokupio? Čim je vijest u središnjem dnevniku to je gotova stvar a odluka će biti donesena do izbora jer to nije pitanje unutarnje politike već vanjske politike države i hvatanje vlaka za NATO i EU. Ko se ne ukrca na vrijeme taj je u debeloj gabuli.

Hogar vozi Volvo

ja imam dionice ddjh ali se bojim ovih vijesti cisto sumnjam da ce se taj posao relizirati prije izbora a nakon izbora ako dobiju crveni ko zna kad i ko zna gdje tako da sam ovaj portfelj ostavio da spava jer nam ocito dolaze kisni dani

I ja sam dosad mislio da ga je nemoguće izgubit ali susjed koji se razumije više u politiku i vojsku rekao mi je da ako pobijedi SDP da bi vrlo lako od toga moglo biti ništa. O dionicama nema pojma, ali radio je u vojsci…Ja ću i dalje biti hold i nadam se boljem ali tek iduće godine. pozdrav!

Radi se o državnom natječaju, ne o HDZ-ovom, tako da mislim da nema nikakve veze tko će pobijediti na izborima, stvar se već debelo kortlja sa oklopnjacima (nama ništa nova) i teško bi bilo čak i državi sad odjednom odustati od toga, pa tko bi nas idući puta ozbiljno shvatio sve i da kupujemo polovni kalašnjikov?

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

E da su mi dionice General Dynamicsa umjesto Đurinih, jer za razliku od Đure oni tu nešto prodaju, dok Đuro je jedino blizu poligona za testiranje. Nema ga ni u jednoj rečenici. Bit će opet dokupa na 219 kad se pojave branitelji.

Ako ti nakon ove rečenice još treba nešto nacrtati ili dinamički prikazati onda………..

“……………Treba provjeriti i konačnu cijenu ponuđača. Predviđeni trošak je oko 200 milijuna eura, no ako netko ponudi nižu cijenu, uz obilnija ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, takvu će ponudu, pogotovo u izbornoj godini, Vlada teško moći odbiti. ”
Znači ako je predviđen trošak 200 milijuna eura a “netko” ponudi 199 milijuna onda će Vlada teško moći odbiti. A kasnije se napravi aneks ugovoru………..
Uostalom knish je to lijepo gore objasnio. Radi se o velikim igrama bez stranačkih prepucavanja, ulasku u NATO, EU i sl.

marcello

Moram podsjetiti forumaše da se po pitanju BOV-a radi o dvostruko večem poslu , jer če se ista količina oklopnjaka raditi i za makedonsku vojsku , pa su več u vezi toga više puta bili makedonski predstavnici u posjetu hrvatskoj , znači posao če vrijediti znatno više i nikako neče biti odbačen. Veselite se![smiley2]

Preporuka je trebala biti donijeta do 14.7. Znači opet kasnimo. Ako se lijepo kaže da će odluka biti donijeta do kraja godine to znači da sigurno neće biti prije 31.12. jer mi nismo ništa napravili a da to nije ili zadnji dan ili produženo još par mjeseci ili godina. No, ako pobijedi SDP da li će poštivati ugovore od HDZ-a? Ništa ni ne dokupljujem ni ne prodajem. Hold!
Ova vlada sigurno neće donijeti odluku do kraja mandata jer joj to nije u interesu pošto je većina građana protiv naoružanja.

Preporuka je trebala biti donijeta do 14.7. Znači opet kasnimo. Ako se lijepo kaže da će odluka biti donijeta do kraja godine to znači da sigurno neće biti prije 31.12. jer mi nismo ništa napravili a da to nije ili zadnji dan ili produženo još par mjeseci ili godina. No, ako pobijedi SDP da li će poštivati ugovore od HDZ-a? Ništa ni ne dokupljujem ni ne prodajem. Hold! Ova vlada sigurno neće donijeti odluku do kraja mandata jer joj to nije u interesu pošto je većina građana protiv naoružanja.

Ti kao da si pao s marsa?!?! Pogledaj kada su druge vlade donosile ovakve odluke!

Kakav SDP?!?

I love the Smell of Profits in the Morning

Dakle,

tko god pobijedio na izborima ovo će gurati jer je :

1. to uvjet pristupanja Nato-u
2. šansa da NAŠA firma postane lider na ovakvim poslovima u regiji (Makedonija, BIH, Albanija…) svi trebaju BOV-ove i posao će vrijediti preko 1,5 milijardi dolara.
I da, finci se ne bune i čini se da su svi sretni rješenjem da se kupe 2 vrste vozila i valjda da ih kupimo i od jednih i od drugih.

Ova dionica će u proljeće 2009. godine vrijediti najmanje 4 puta više nego danas.

ako SDP dođe sa majstorom ljubom na vlast zaboravite dionice ljudi moji i svi u rudnike i tvornice

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

New Report

Close