Meni bi ovo tvoje razmisljanje imalo smisla da ugovori nisu potpisani, ali ugovori su potpisani i u njima nema lock up perioda.
Potpisani ugovor nije bas tako lako razvrgnuti (što ako neki od dioničara ne pristane).
Osim toga, oni su digli kredite koje moraju vraćati i sada ako im ne daš godinu dana da prodaju dionice neće baš biti sretni (moraju nekako kredite i vratiti).
Ništa od željene lock klauzule, budući da su ugovori pisani prema uvijetima iz 93, a tada takva klauzula nije bila moguća… to je obrazloženje polančeca o ovoj mogučnosti… tu bi se dalo stavit tisuću argumenata protiv, ali mi se neda trošit vrijeme… umijesto toga pripremam se za prodaju ostatka portfelja koji nije u đuri (kad za to dođe vrijeme) i onda dokup… 100% portfelja u đuru i godinu ili dvije dana odmora od trgovine na burzi… u to vrijeme odmora promatrat ću tržište i vagati kuda s lovom kad prodam đuru po cijeni od 800+
Meni bi ovo tvoje razmisljanje imalo smisla da ugovori nisu potpisani, ali ugovori su potpisani i u njima nema lock up perioda.
Potpisani ugovor nije bas tako lako razvrgnuti (što ako neki od dioničara ne pristane).
Osim toga, oni su digli kredite koje moraju vraćati i sada ako im ne daš godinu dana da prodaju dionice neće baš biti sretni (moraju nekako kredite i vratiti).
potpisani ugovori mogu biti nevazeci ako nisu u skladu sa zakonom, sto ovaj nije..
sve sto ostaje je politika
nije u skladu sa zakonom hocu rec..
Ništa od željene lock klauzule, budući da su ugovori pisani prema uvijetima iz 93, a tada takva klauzula nije bila moguća… to je obrazloženje polančeca o ovoj mogučnosti… tu bi se dalo stavit tisuću argumenata protiv, ali mi se neda trošit vrijeme… umijesto toga pripremam se za prodaju ostatka portfelja koji nije u đuri (kad za to dođe vrijeme) i onda dokup… 100% portfelja u đuru i godinu ili dvije dana odmora od trgovine na burzi… u to vrijeme odmora promatrat ću tržište i vagati kuda s lovom kad prodam đuru po cijeni od 800+
A akaj ak ti se narodi još 2000 branitelja?[smiley3]
bubuleja:
”
”
potpisani ugovori mogu biti nevazeci ako nisu u skladu sa zakonom, sto ovaj nije..
Može meni pojašnjenje što to nije po zakonu?
Kolege, još će tu biti kolebanja sa Đurom, malo gore, malo dolje, ali svima koji vjeruju u ovu dionicu to zapravo dobro dođe, da prikupe još keša i ulože, ne treba sve gledati crno, hvala svima koji su nam to omogućili.
super24:
”
bubuleja:
”
”
”
Može meni pojašnjenje što to nije po zakonu?
ostvarivanje njihovih prava SIGURNO nije po zakonu.. br.1. rat je zavrsio pred 12 godina.. jesu ti branitelji i onda bili na ratistu?
br.2. kakvo je to pozivanje na zakone koji vise ne vrijede?
br.3 ako se poziva na te zakone tada vrijede i tadasnji uvjeti, nominala 400kn e to je po zakonu..
nisam pravnik, ali ovo nije tesko za iskombinirati..
jos kad dodamo da je HFP blokiran zbog kriminalnih radnji..
ma vjerojatno ti branitelji i dobiju dionice, ali da ce biti onako kako stoji u ugovoru..
trebali bi sad dobit i malodobni branitelji statuse, a njih ima još bar 500 000 tisuća, a možd ih je bilo i u đuri bar još 2000.
To bi bila prava država, kad bi imala miion branitelja, a najmljađi bi bio 85.
Tko zna, politika je j… stvar.
Vrlo je neizgledno da ce drzava dopustiti toliku kolicinu dionica van, tim vise sto ce Djuro biti i u drzavnom fondu. Ni drzavi nije u interesu da joj dionice u fondu padaju, tako da je lock-out po meni vrlo vrlo izvjesno rjesenje.
Jednostavno zato jer bi to bilo najbolje rijesenje za sve. [smiley2]
Vrlo je neizgledno da ce drzava dopustiti toliku kolicinu dionica van, tim vise sto ce Djuro biti i u drzavnom fondu. Ni drzavi nije u interesu da joj dionice u fondu padaju, tako da je lock-out po meni vrlo vrlo izvjesno rjesenje.
Jednostavno zato jer bi to bilo najbolje rijesenje za sve. [smiley2]
A kako će to riješiti, aneksom ugovora?
Mehanizmi ce se sigurno naci, a aneks ugovora bi bio najlaksi nacin.
Odredjivanjem lockouta bi drzava cak i ucinila veliku uslugu braniteljima jer bi im nakon lockouta dionice jos mnogo vise vrijedile. Takodjer vjerujem da se branitelji ne bi nesto jako bunuli protiv toga.
Uglavnom, navale branitelja na prodaju vjerojatno nece biti u skoro vrijeme. Barem po mojoj procjeni.