Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 16,60 | 382 | 23 | 13,00 | 18,00 | -6,74% |
super24:
”
vec vidim Polanceca za koji dan:
ugovori sklopljeni sa HFP-om nisu vazeci jerbo je osoba koja ih je sklopila u zatvoru zbog pronevjere, branitelji mogu dobiti 7% dionica firme po nominalnoj cijeni
ili:
lock out period od 1 do 2 godine, ovisno o stazu…
pa ne bi ovo FIMA trpila ni pod razno da nisu dobro informirani i da nisu sve dobro isplanirali..
fondovi samo cekaju da se nakupi djecice sto hoce prodati po ovim cijenama.. ako dodju jednog dana i branitelji jos bolje.. kad je bal nek jebal.. a za sve po ovim cijenama nec biti ni pola miliona dionica dovoljno..
”
Ljepi moj kolega da je Fima znala ne bi onda jupovala po 280 kn.
Ovo je nas sve zateklo jer smo vjerovali Polančecu
nije FIMA puno kupila po 280.. uostalom, njima se ne zuri kao vecini ovdje.. sto se njih tice oni mogu kupiti sve sto se nadje ispod 300, kad ce za godinu i pol vrijediti 600 barem.. to je izvjesno, i oni to znaju, a daytradingom se ne mogu baviti previse jer su ipak fond(ovi).. a kad ima i jeftinije, ma samo navali..
Evo da se i ja malo javim poslije obilaska mojih ulaganja u regiji. Mnogi forumaši zamjeraju mi da ne dajem savjete i naplaćujem portfelje. Ne razumiju SHORTANJE. Kažu, nema toga kod nas i slično.
Evo samo ovaj put dat ću Vam konkretan primjer da se uvjerite:
Ja sam prodao DDJH na 260 kuna i sad čekam da padne oko 160 kuna. Onda ću ga opet kupiti i opet shortati.
Nisu mi jasni ovi koji misle da će DDJH rasti. Branitelji će dobiti jeftino dionice, odmah će ih prodati i onda opet svi mirni i zadovoljni.
Samo mi nije jasno zašto mislite da će Fondovi braniti DDJH. Pa fondovi rade sa Vašim novcem. Oni će pričekati rasprodaju tj. već su prodali dio i sad čekaju dokup.
Ukratko: SHORTAJU !!!
Kao i BUBAŠPARA !!!
VAŠA BUBAŠPARA !!!!
Molim da me poštedite privatnih poruka i molbi.
ne znam zasto se moj sasvim primjeren odgovor bubamari izbrisao.. vjerojatno zbog ‘vrijedjanja’..
ne znam za vas, ali meni je skoro svaki bubasparin post uvreda, kao vjerujem i vima drugima koji ga imaju nesrecu procitati..
ovakav nacin izrazaja je omalovazavanje citatelja i vrijedjanje njihove inteligencije, da o losem ukusu i ne govorimo..
Ponavljam:
Ljudi, moze li mi netko objasnit sta je ovo?
Pokrenut arbitražni postupak pri HGK, Stalno izabrano sudišta,Zagreb; Tužitelj: Same Deutz Fahr; Tuženik:Đuro Đaković Holding d.d.;Vrijednost spora:62.486.490,83 kuna
Nitko vise ne komentira ovaj spor, sto ce tek biti ako ga Đuro izgubi kada je sada ovako ???
super24:
”
vec vidim Polanceca za koji dan:
ugovori sklopljeni sa HFP-om nisu vazeci jerbo je osoba koja ih je sklopila u zatvoru zbog pronevjere, branitelji mogu dobiti 7% dionica firme po nominalnoj cijeni
ili:
lock out period od 1 do 2 godine, ovisno o stazu…
pa ne bi ovo FIMA trpila ni pod razno da nisu dobro informirani i da nisu sve dobro isplanirali..
fondovi samo cekaju da se nakupi djecice sto hoce prodati po ovim cijenama.. ako dodju jednog dana i branitelji jos bolje.. kad je bal nek jebal.. a za sve po ovim cijenama nec biti ni pola miliona dionica dovoljno..
”
Ljepi moj kolega da je Fima znala ne bi onda jupovala po 280 kn.
Ovo je nas sve zateklo jer smo vjerovali Polančecu
ja bih cak rekao da FIMA nije znala, onda ne bi kupovala po 280.. FIMA je znala i zna jos uvijek… a tko kupuje vidjeti ce se u petak..
vec vidim Polanceca za koji dan: ugovori sklopljeni sa HFP-om nisu vazeci jerbo je osoba koja ih je sklopila u zatvoru zbog pronevjere,
Čitam danas izjavu predsjednika uprave hotela Maestrali da je akcija Maestro usporila privatizaciju hotelske kuće!
Nisam pomno pratio,mene zanima da li je među privedenima u akciji Maestro netko tko je imao posla s ovim ugovorima za branitelje?
Danas u Saboru : Lock out za stanove 10 godina , koji su kupljeni po povoljnim uvjetima.
E to baš ima veze sa đurinom dionicom
jučer sam pročitao na stranicama poslovnog dnevnika da je prodaja dionica INA-R-A radnicima INE po povoljnim uvijetima odgođena do daljnjeg, da li ima netko informaciju da se isto događa sa dionicama DDJH-R-A.
jučer sam pročitao na stranicama poslovnog dnevnika da je prodaja dionica INA-R-A radnicima INE po povoljnim uvijetima odgođena do daljnjeg, da li ima netko informaciju da se isto događa sa dionicama DDJH-R-A.
“Vlada i sindikati Ine dogovorili su danas uvjete po kojima će sadašnji i bivši radnici Ine kupovati sedam posto dionica te naftne kompanije, a sporazum o tome trebao bi biti potpisan idućeg tjedna, doznaje se iz izvora bliskih pregovorima.”
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=15e4985e-07cd-401b-b706-25976d9b79c1&ref=rss
[Tužna srca gledam kretanje dionice DDJH i to od briljantnih 310 kn prema 217 kn , a još sam tužniji kad vidim pojedine „nikove“ kako se vesele istom i uživaju u činjenici da će moći kupiti i to po njima nekoj niskoj razini očekujući skori ponovni skok na 314 ili više.
Mene osobno pad dionice i na 100 kn ne bi zabrinuo kao što me je zabrinula činjenica da DDJH postaje špekulativna dionica a svi oni koji imaju iskustva na burzi znaju dobro što to znači. – zato bih se malo osvnuo na šire:
Po svim karakteristikama tržište kapitala RH je još u razvoju i boluje od nekih „dječjih bolesti“ pa je prije kupovine dionica bilo koje tvrtke potrebno napraviti jasan plan ulaska i izlaska iz iste.
Svima nama koji imamo ili smo imali dionice DDJH ovo je velika škola, i prava prilika za naučiti kako i na koji način investirati
Činjenica je da je u DDJH ušla vojska malih ulagača i to isključivo na temelju preporuka „upućenih“ po kafićima „Đuro će na 500 kn ili 1000 kn“ i upali u histeriju kupnje, koja je kasnije rezultirala histeriom prodaje. U zadnje vrijeme čitajući podforum DDJH prvo sam bio jako razočaran komentarima pojedinih nikova koji su sijali paniku i dezinformacije ali stanje se je kristaliziralo i trenutno po meni postoje ove skupine dioničara koji čitaju ili pišu na podforumu ;
1. skupina su oni koji su rasprodali dio ili cijeli DDJH te navijaju da padne što niže pa da
(do) kupe
2. skupina su oni koji su ulazili iznad 240 i sada su u gubitku ili „na vodi“
3. ova skupina ima dionice i namjerava ih držati više godina te najčešće ne piše na forumu te vjeruju u ovu
dionicu na dulji rok
Iz ovakih ili sličnih situacija gdje dionica neočekivano pada treba naučiti slijedeće:
– da je prije kupovine dionica bilo koje tvrtke potrebno napraviti jasan plan ulaska
i odrediti rok držanja iste
– treba svakako poznavati psihologiju ponašanja investitroa i predvidjeti buduće
reakcije
Kod Đura uz nekoliko jakih fondova veliki dio je pokriven brojnim sitnim
dioničarima koji su imali od 30 kom pa sve do par tisuća dionica.
– Treba sxvakako imati plan kada i kako prodatiti dionice bez obzira da li je ostvaren gubitak ili dobitak. Na temelju tog plana manje će biti paničnog prodavanja a više promišljenog. Mladi ulagači često upadnu u paniku pa prodaju dionice koje su nešto izgubile na vrijednosta, a onda, nakon nekog vremena se vrijednost vrati ili izgube tako što ne realiziraju profite koje su mogli jer su se krivo nadali
da će dionice koje su znatno porasle u vrijednost nastaviti rasti.
– Novonastajuća tržišta kapitala veže karakteristika većih osilacija u cijeni, većeg
rizika i većih prinosa, tako da je i oporavak vrijednosti dionica kraći.
Svakako bih savjetovao čitatelje da pročitaju podforum DDJH od prije 3- 4 mjeseca pa da vide sve one nikove koji su prognozirali Đuru na 1000 kn i zapitaju se da li oni još pišu na ovom podforumu ili su već davno prodali dionice.
Pitanje glasi : Da li je za Đuru određen lock-out ?
samby: ” Danas u Saboru : Lock out za stanove 10 godina , koji su kupljeni po povoljnim uvjetima. ” E to baš ima veze sa đurinom dionicom