Subject : Javna obmana malih dioničara .
Čini mi se da kaj se tiče javne obmane glede Polančecove izjave u Otvorenom da se je to odnosilo na raspravu oko dodjela dionica LRH Opatiji i na to se gradonačelnik Sl. Broda sjetio da bi i oni mogli malo povećati svoj gradski proračuna kad bi grad Sl. Brod dobio dionice Đure. Na to se i gradonačelnik KC sjetio da bi i on htio dionice PODR.
Na to je Polačec rekao da podjele dionica neće biti i da to ne dolazi u obzir.
Tema otvorenog je bila radničko dioničarstvo.
Mislim da nigdje nije izjavio da barićeva ekipa nebude dobila dionice jer je sigurno već za to sve znao, ako i nije neku “kavicu” već tada popio. Možda ju nije dirigent pio, ali jedan od tenora garant je.
A vidio sam jučer na saboru HDZ-a da i Sanader ima dobar glas samo ne znam jer to tenor ili sopran(os).
Šta se ljudi bunite, Đuro posluje sve bolje i bolje, a sad kao poklon dolazi još 500.000 komada dionica na burzu, cijena će past nezadrživo, recimo nek se opet spusti do 150-200 kuna, rasprodajte većinu ostalog portfelja i fino se jeftino nakupujte ove dionice i imati ćete zaradu svog života. A dok ta gomila dionica ne dođe, maksimizirajte profit na ostalim dionicama da imate što više za ulazak u Đuru. Ja sam zapravo zbog ovog događaja sretan iako imam preko 2000 komada Đure [smiley2] Spremam se na ovaj poklon dragi branitelji i ini…
Ljepo ti to govoriš ,a šta je sa onima npr.koji su ulazili od 260 -315kn a nemaju love za nadokupiti.
Ljudi moji, ajmo malo stat na loptu. Mislim da bi do sada svima trebalo biti jasno kako ce se na dodjelu dionica braniteljima od strane fonda cekati jos sigurno dobrih par mjeseci, ako do toga po ovim uvijetima na kraju uopce i dodje. Istina je da je sve vec bila prakticki gotova stvar i da nije bilo akcije maestro, ovih dana bi braniteljski nalozi poceli stizati. Ali do akcije maestro je ipak doslo tako da vise nema potrebe na to gledati kao na skorasnju mogucnost. HFP je blokiran i oni nece moci nista izdati duuugo vremena. Cak mi se cini da bi dobar dio tih branitelja mogao ostati grdo z***ban ako su digli kredit za Djuru i onda ostali praznih ruku.
samby:
”
Subject : Javna obmana malih dioničara .
”
Čini mi se da kaj se tiče javne obmane glede Polančecove izjave u Otvorenom da se je to odnosilo na raspravu oko dodjela dionica LRH Opatiji i na to se gradonačelnik Sl. Broda sjetio da bi i oni mogli malo povećati svoj gradski proračuna kad bi grad Sl. Brod dobio dionice Đure. Na to se i gradonačelnik KC sjetio da bi i on htio dionice PODR.
Na to je Polačec rekao da podjele dionica neće biti i da to ne dolazi u obzir.
Tema otvorenog je bila radničko dioničarstvo.
Mislim da nigdje nije izjavio da barićeva ekipa nebude dobila dionice jer je sigurno već za to sve znao, ako i nije neku “kavicu” već tada popio. Možda ju nije dirigent pio, ali jedan od tenora garant je.
A vidio sam jučer na saboru HDZ-a da i Sanader ima dobar glas samo ne znam jer to tenor ili sopran(os).
Nije stvar o Otvorenom nego o Kontraplanu od 01.05., i govorio je točno o ovom slučaju.
Biti će još tu veselo, pisma su se počela širiti, a prvi su počeli reagirati novinari. Ja sam sa jednim kolegom isto poslao pisma svim važnijim medijima jedan je već upalio. Sada idu pisma vladi, Hanfi i političkim strankama koje bi ljepo mogle ovo iskoristiti ovu situaciju u predizbornoj kampanji ipak radi se o 120-130 mil.kn državne imovine. A počeli su preko PM-a dogovori oko tužbe radi iznošenja laži u Kontraplanu od strane Polančeca.
Polančec bi lako mogao uvesti lock-out i na to mu niti jedan branitelj ništa nemože reći ako ne zbog ničeg drugog onda zbog INE (lockout) i pada cijene (DDJH) koji se dogodio, a na tržištu se nisu pojavile nikakve braniteljske dionice (zaštita sadašnjih dioničara).
Vedricu,
pa nisi se valjda naljutio na mene?[smiley8]
Za to stvarno nema razloga. [smiley11]
Jesi li izašao iz dionice? Jesi.
Jesi li nešto love izgubio? Kažeš da jesi. Ni prvi ni zadnji.
Kako sada stvari stoje, velika je šansa da ćeš moći kupiti jeftinije nego što si prodao.
Kupiti ćeš, malo pričekati i vratiti izgubljeno i možda još zaraditi.
I sad mi molim te reci što bi ti od burze više htio???
A ako te je želja trošiti vrijeme, trud i životnu energiju na traženje krivaca za ovu situaciju, vidiš i sam da imaš podršku nekih kolega na forumu. [smiley2]
Brate, piši mailove političarima, prosvjedna pisama medijima, vuci Đurine radnike za uši da ne prodaju svoje dionice…. Još se nitko nije sjetio metode koju su najavili radnici/branitelji – prosvjede na markovom trgu.
Samo daj.
A zapravo imaš dosta povoljnu poziciju – naime, keš poziciju!
Čovječe pa ti si na konju!!!!
[smiley11][smiley11][smiley11]
ne lovim vještice, da nebi bilo zabune, ali mi nepravda ide na živce
misli da je u ovom kontraplanu bilo rijeći i o DDJH
🙂 članak ko¨ naručen,ionako Bov ide nagodinu,neplašite ljude,samo tko to tako marljivo kupuje na ovim razinama a sve je kao loše?
Ja sam svoje mailove već davno poslao na više od 20 adresa ali eto nitko nije odgovorio – zasad.
“non omne Quod licet honestum est” – nije sve pošteno,što je po pravu dozvoljeno.
Stari Kurtović[smiley16]
Mislim da bi do sada svima trebalo biti jasno kako ce se na dodjelu dionica braniteljima od strane fonda cekati jos sigurno dobrih par mjeseci, ako do toga po ovim uvijetima na kraju uopce i dodje.
Meni nije jasno , pa ako sam nešto propustio ovaj vikend dok nisam pratio vjesti, molio bi kolega da me prosvjetlite… Na osnovu čega je ovaj zaključak da će se čekati barem par mjeseci da branitelji dobiju dionice? Imate neku konkretnu informaciju ili je to vaša pretpostavka ( želja ) ?[smiley11]
Slovenija zaustavila testiranje Steyrovih oklopnjaka u Hrvatskoj
Tehnička evaluacija ponuda Steyra i Patrije gotova, ali Steyr nema dozvolu za provoz Pandura kroz Sloveniju
Testiranja borbenih oklopnih vozila Pandur i AMV neće započeti danas kako je prije planirano zbog toga što Steyr još nije dobio dozvolu za provoz svojih Pandura kroz Sloveniju, potvrdili su nam izvori bliski proizvođaču, kao i izvori u Ministarstvu obrane RH. Za razliku od austrijskih oklopnjaka, dva AMV-a finske Patrije već se nalaze u Đuri Đakoviću.
Analiza dokumentacije
Iako su službeni dopis Ministarstva obrane, u kojem stoji da se pripreme za testiranja koja bi se trebala provesti početkom srpnja, dobili još prije dva tjedna, oba ponuđača i prije toga znala su da su testiranja izvjesna. O tome svjedoči i činjenica da su finska vozila još 15. lipnja stigla u kontejnerima u luku Rijeka. U MORH-u se zasad ne zabrinjavaju previše zbog kašnjenja Austrijanaca zbog toga što je tehnička evaluacija konačnih ponuda završena još prošlog tjedna i već na temelju nje, tvrde naši izvori, odluku je moguće donijeti. Testiranja bi trebala potvrditi ono što su hrvatski stručnjaci već ustanovili analizirajući pristiglu dokumentaciju Steyra i Patrije. Osim toga, tvrde i da nema govora o kašnjenju testiranja jer navodno preciznog datuma njihova početka nije ni bilo. Datum je trebalo definirati Povjerenstvo koje je zaduženo za nabavu oklopnjaka, a koje to još nije učinilo. Prema prijašnjim planovima, Povjerenstvo bi svoju konačnu odluku trebalo predložiti Vladi do 15. srpnja, što će se navodno ispoštovati. Naši izvori u MORH-u vjeruju da će Steyr uspjeti stići u Slavonski Brod za koji dan nakon čega će započeti usporedna testiranja koja će se izvesti na poligonu Đure Đakovića, na poligonu u Slunju i na drugim lokacijama.
Tri smjene
Planirano je da ona traju dva tjedna, a ako bude problema s rokovima, moguće je da će se obavljati u tri smjene. Na nekim provjerama bit će prisutni i hrvatski novinari, a razmišlja se i o uključivanju analitičara specijaliziranog vojnog časopisa Jane’s Defence. Naši izvori tvrde da se sasvim sigurno neće kupiti vozilo koje nije dobro te da će se posebno paziti da se cijeli posao obavi “čisto” i transparentno. Time bi, među ostalim, htjeli pokazati i vjerodostojnost Hrvatske uoči pristupanja NATO-u.
Na testiranje nude i Piranhu
Iako je Steyr u svojoj dokumentaciji ponudio i neka druga vozila koja proizvode tvornice iz koncerna njihova vlasnika General Dynamicsa, prema posljednjim informacijama hrvatska strana nije sklona dopustiti im testiranje osim ako se i Patria s tim ne složi, što je malo vjerojatno. Steyr je u svojoj ponudi, na iznenađenje mnogih, ponudio Hrvatskoj i Piranhu, borbeno oklopno vozilo švicarske tvrtke Mowag koja je također u vlasništvu General Dynamicsa. GD je prije nekoliko godina povukao to vozilo iz natjecanja u Hrvatskoj želeći afirmirati novi Pandur II unatoč tome što je Hrvatska bila vrlo zainteresirana upravo za Piranhu.
Opet se istim ljudima gaće tresu svaki dan. Ja to osobno ne bi izdržao, takvu svakodnevnu frustraciju.
Evo teksta koji samo govori u prilog tome gdje će na godinu đuro.
Šlag me strefio kad sam pročitao ovaj tvoj naslov. Na kraju se ispostavilo da nije tako dramatično kako se u prvi mah činilo.