DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Istoga dana dobili i svjedodžbu i posao!
SLAVONSKI BROD – Podjelom diploma jučer je označen kraj školovanja za 250 učenika maturanata Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod. Nakon više od dvadeset godina ovo je bio i jedan od najsretnijih završetaka školovanja neke generacije. Petnaest učenika ove škole je samo nekoliko sekundi nakon preuzimanja svjedožbi potpisalo ugovore o stalnom zaposlenju u tvrtkama “Đuro Đaković” Montaža i “Đuro Đaković” – Strojna obrada. Novozaposleni metalci bili su stipendisti i praktikanti u pogonima dviju tvrtki. Vještine i predanost poslu koje su pokazali tijekom školovanja pridonijeli su tome da odmah dobiju zaposlenje.
– Ovo je prava povezanost škole i gospodarstva. Nadam se da će i druge tvrtke članice Holdinga poći ovim putem. Naša suradnja sa školom se nastavlja i sljedeće školske godine, najavio je Darko Katić, direktor “Đuro Đaković” Montaže dodajući kako će edukacija i uvođenje novih mladih radnika u posao biti nastavljena pod okriljem Montaže i uz mentorstvo iskusnih djelatnika ove tvrtke. “Došli ste kao djeca, odlazite kao odrasli ljudi. Zaposleni u školi pokušali su vam prenijeti sva svoja znanja. Ovo je prvi put da se i u stvarnosti realizira slogan ‘Iz škole na posao'”, istaknuo je Zvonko Petanović, ravnatelj Industrijsko obrtničke škole. On već za sljedeću školsku godinu najavljuje udvostručenje broja učenika koji će biti u sustavu stipendija potencijalnih poslodavaca. Broj stipendista udvostručit će i tvrtka ĐĐ Strojna obrada.
– Planiramo na jesen potpisati ugovor s osam učenika. Međutim sve ovisi o tome koliko će ih se upisati, jer svake godine u prosjeku ima 12 učenika koji se školuju za bravara. Roditelji iz grada su na žalost još sumnjičavi i ne upisuju svoju djecu u obrazovne programe za metalska zanimanja, kaže Hrvoje Kekez, direktor ĐĐ Strojne obrade.
Među potpisnicima prvih ugovora o zaposlenju bili su Josip Tomičić i Petar Tomić. Ljeto u tvorničkoj hali umjesto na plaži s vršnjacima za novopečene metalce kažu neće biti problem. “Važno je da ću se osamostaliti i neću biti toliko ovisan o roditeljima, već ću im moći i pomoći. Preporučio bih svima koji neće ići na fakultet da umjesto tehničkih škola izaberu ovakva zanimanja i osiguraju si posao”, kaže Petar. Za njegovog kolegu samostalnost je isto tako na prvom mjestu među beneficijama od novog zaposlenja, a potom i mogućnost da si sam kupi prvi automobil.

Autor: M.VRKLJAN

Zahvala profesorima
U ime svih maturanata profesorima Industrijsko- obrtničke škole na kraju zajedničkog puta zahvalila je Branka Kapetanović, učenica 3.F razreda koja je stekla svjedodžbu za zvanje fotograf. U zahvali je, između ostalog, rekla: “Svima smo vam zahvalni na ovim godinama u školi koju smo doživjeli kao svoj drugi dom. Zahvaljujemo vam što ste imali za nas više strpljenja, tolerancije i razumijevanja nego mi često za vas.”

Novac je kisik burze!

E-mail: predsjednik@vlada.hr

copy: Polančec : http://www.vlada.hr Vukelić : http://www.mingo.hr Šuker http://www.mfin.hr Rončević : http://www.morh.hr Kitarović http://www.mvpei.hr Kirin : http://www.mup.hr Lovrin: http://www.mobms.hr

Rocky,
nisam rekao da si očajan već da je tvoja želja za min. 2 godine lock upa zvučao kao vapaj.
Naravno, meni je tako zvučao!

S obzirom na to da me citirate u više od pet postova izgleda da sam vas pogodio u žicu. [smiley2]
Bolje da sam to napravio ja nego neki novajlija kojeg bi pojeli za doručak! [smiley1]

Gledajte ljudi – delajte kaj znate.
Zovite Sanadera, Polančeca, gradski vodovod, šumu striborovu…. koga god hoćete.
Pišite peticije, jačajte građansko društvo, ganjajte pravicu.
Situacija je kakva je i biti će takva još neko vrijeme.
Ima nas nekolicina koja Đuru prati od kada je bio na razinama od 60 kn i niže.
Osobno, znam koliko za mene Đuro vrijedi, a meni je moja procijena mnogo bitnija nego sve izjave prethodno spomenutih likova zajedno.

La vita e bella!

Možda sam previše znao, u petak su svi ugovori od branitelja trebali doći u HFP pa tako i od jednog mog rođaka, kako sam računao( t+3 )četvrtak je trebao biti dan kad su branitelji (torbari) trebali prenesti i raspolagat dionicama.

Indikativno su se počeli pojavljivat nalozi na prodaji po 748, pa drugi pa treći,

U jednom trenutku odnos kupnje i prodaje je bio 7000 komada u korist prodaje, i onda sam odlučio u potpunosti izaći.

Dragi kolege ja sam završio izmanipuliran, ali neke bi se transakcije mogle i poništiti.

Na đurici ima posla za hanfu,

Aktivnosti koje se smatraju manipuliranjem tržištem

http://www.hanfa.hr/uploads/23-07-28.pdf –slobodno pogledajte i pročitatje, mislim da bi svaki forumaš trebao znati ovaj pravilnik..

Kolege evo možete i pisat ,, info@hanfa.hr , ozana.basic@hanfa.hr

Ima nas nekolicina koja Đuru prati od kada je bio na razinama od 60 kn i niže.
Osobno, znam koliko za mene Đuro vrijedi, a meni je moja procijena mnogo bitnija nego sve izjave prethodno spomenutih likova zajedno.

kolega dragi to je danas najmanje bitno, priča oko đure se slagala dugo, dugo, a samo zaslugom dioničara koji su ulazili i po puno višim cijenama danas je cijena na ovim razinama.

Znam mnogo kvalitetnih dionica, ali nitko ih ne želi, i cijena je tamo gdje je i bila prije 1 godinu, a osmo smo brzorastuće tržište u svijetu.

Ja pratim končar od 120 i kaj sad..očeš ga danas kupit plati 1150, evo možda ti hypo da jeftinije

E, Vedricu, Vedricu!

Da ti nisi malo trgovao uz povlaštene informacije????
Nemamo svi rođake koji bi nam dojavili ovako povjerljive informacije.
Trebao si nam prvo to objaviti pa onda prodavati!
Ovako bi ti preporučio da malo proučiš PDF o manipulacijama na tržištu kapitala koji si sam postao malo prije! [smiley1]

La vita e bella!

Šta sad svi cmoljite nad Đurom. Kome smrdi nek se makne. Situacija je takva kakva je i to je rizik ovog kruha bez motike. Izgleda da neki misle da je burza jednosmjerna ulica. E pa sada vide da je dvosmjerna. Možeš gore, ali i dolje.

Na koji mail ste pisali i što?

Only God, Muammar and Libya!

Kaj je povlaštena informacija, ja sam samo pretpostavio da bi se to moglo dogodit,

To što je rođak dobio ugovor, ja sam i napisao, a i mogao si nazvat u HFP.

A uostalom kad su se pojavili nalozi na forum sam odmah objavio da su krenuli nalozi 748, i u par sekundi na svim forumima su se pojavile poruke, i možeš provjerit transakcije, nakon toga lupalo se po kupnji i ja sam lupio,

Daj mi objasni kaj je tu povlašteno, dok je nešto povlašteno to nije pretpostavka i uglavnom je točno, a kao što vidiš moje je bilo u potpunosti krivo..

Previše je tu bilo ali, a povlaštenu informaciju ima ona osoba koja zna kad će se branitelji uknjižit u sda a to nismo ni ti, ni ja, ni moj rođak koji je već potratio dionice,(meni ih je htio prodat za 105 000 kuna).

Kolega posejdone ne misliš da malo pričaš gluposti,

682 branitelja i barić su znali

E, Vedricu, Vedricu!

Da ti nisi malo trgovao uz povlaštene informacije????
Nemamo svi rođake koji bi nam dojavili ovako povjerljive informacije.
Trebao si nam prvo to objaviti pa onda prodavati!
Ovako bi ti preporučio da malo proučiš PDF o manipulacijama na tržištu kapitala koji si sam postao malo prije! [smiley1]

Zar je POVLAŠTENA INFORMACIJA nešto što zna 682 branitelja i barić , daj se malo uozbilji

Šta se ljudi bunite, Đuro posluje sve bolje i bolje, a sad kao poklon dolazi još 500.000 komada dionica na burzu, cijena će past nezadrživo, recimo nek se opet spusti do 150-200 kuna, rasprodajte većinu ostalog portfelja i fino se jeftino nakupujte ove dionice i imati ćete zaradu svog života. A dok ta gomila dionica ne dođe, maksimizirajte profit na ostalim dionicama da imate što više za ulazak u Đuru. Ja sam zapravo zbog ovog događaja sretan iako imam preko 2000 komada Đure [smiley2] Spremam se na ovaj poklon dragi branitelji i ini…

Treba ODMAH pisati svima , od HANFE do svih članova vlade pojedinačno , plus predsjedniku države Mesiću !

Svaki član foruma – jedan mail .

Subject : Javna obmana malih dioničara .

Na koji mail ste pisali i što?

New Report

Close