Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 16,60 | 382 | 23 | 13,00 | 18,00 | -6,74% |
…
P. S.
Prva rečenica s kojom počinje studij prava jest:
Pravo i pravda su dvije sasvim različite stvari. [smiley6]
Nije! Već profesor Kurtović kaže: Ne znate vi đe ste došli!
Ovi radnici ne upisuju dionice pod jednakim uvjetima kao i radnici 93. Prije svega imaju pravo na 743 dionice, dok su radnici 93. mogli kupiti najviše 200 dionica, osim toga ih ne plaćaju po nominalnoj cijeni.
Draga kolegice Ela1
i opet je je ovo što navodite u skladu sa uvjetima koje su imali radnici 93.
Oni su tada mogli kupovati pakete dionica u vrijednosti do 20.000 DM
Tada su kupovali po nominali od 100 DM što je, ako su upisali cijeli paket, bilo oko 200 kom.
Danas radnici traže to isto samo je valuta preračunata u Euro (20.000 DM =10.000€) i za to mogu dobiti, po današnjoj nominali od 100 kn oko 750 komada dionica.
A razlog što ih ne plaćaju po nominali nego ispod cijene jesu godine staža, beneficije…bla-bla-bla…..
Dakle, princip jednakosti prava 93 i sada je ispoštovan!
Opet kažem, SVE JE PO ZAKONU! [smiley14]
Ima jedna lijepa pjesma od Đorđe Balaševića koja ima isti refren!!!! [smiley1]
Posejdon: ” … P. S. Prva rečenica s kojom počinje studij prava jest: Pravo i pravda su dvije sasvim različite stvari. [smiley6] ” Nije! Već profesor Kurtović kaže: Ne znate vi đe ste došli!
Kurto je zakon! [smiley2]
zakon kaze da se ne moze radnicima dati vise od 7%.. za ovakve retrogradne primjene zakona tipa iz kraljevine SRH isl. jos nikad nisam cuo..
isto tako, sumnjam da je u duhu zakona da se primjenjuje pravo iz 93 a nominala iz 2007.. u ustavu je siguran sam spomenuto privatno vlasnistvo kao jedno o najznacajnijih pravnih tekovina u svakoj demokraciji, koje je direktno povrijedjeno ako se nasi novci poklanjaju braniteljima..
ovo definitivno NIJE u duhu zakona.. nisam pravnik ali nelogicnosti je tu previse.. u najmanju ruku stvar je vrlo nejasna.. a ako se postavi presedan za ovakve stvari, gledaj sutra ustanke branitelja diljem Hrvatske koji ce na brzaka htjeti usicariti 100k kuna ko zadnji cigani.. i to vjerojatno u prvom redu oni iz pricuve i ranjeni u lijevi nokat invalidi..
rat je zavrsio pred vise od 10 godina i njihova eventualna tuzba je definitivno u zastari.. ili su se mozebitno neki od njih borili do danasnjih dana po bespucima SB kafana sa flasam piva pa to ne vrijedi vise i nisu mogli traziti upis povlastenih pred 5 godina..
isto tako pitanje staza.. ako je pravo o ’93 nema sanse da im se racuna staz iz 2007, pod uvjetom da itko od tih likova jos radi u ddjh, za sto cisto sumnjam.. prije svi komotno zive sa 6-7000 mirovine..
razloga za tuzbu malih dionicara ima hrpa.. a Polancec kao odgovorna osoba, po vladavini zakona, treba nadoknaditi stetu jerbo je obmanuo i dionicare i javnost, adefinitivno je raspolagao insajderskim informacijama.. on ih jelte i stvara..
rocky: ” Zar nije Polančec rekao da grad Slavonski brod ne može dobiti nikakve dionice? Tada je bila aktuelna priča sa Opatijom i LRH i gradom Hvarom i SUNH. Država sanira DDJH s našom lovom onda cijena naraste na tržištu i onda se daje 500 000 dionica. Najmanje što se može je klauzula od najmanje 2 godine ne prodavanja kad već toliko žele dionice i imaju pravo! ” Upravo sam poslao mail glasnogovorniku vlade , mada ne ocekujem nikakvo objasnjenje (volio bi da se varam) Ovaj Vas predlog bi bio nekakav kompromis sasvim ispravan i za radnike i nas male dionicare.
Nevera ,
Objavi adresu vlade da i ostali pošalju svoj mail , please !
Moze ovako.. branitelji smiju upisati po vjetima iz 93, ali moraju vratiti novce drzavi koje je ona potrosila za sanaciju, te koje treba isplatiti malim dionicarima zbog pretprljene stete zbog Polancecovih izjava..
Što mislite koliko stvarno vrijedi dionica u ovom trenutku, recimo da nije bilo jeftine prodaje braniteljima?
Draga kolegice Ela1
i opet je je ovo što navodite u skladu sa uvjetima koje su imali radnici 93.
Oni su tada mogli kupovati pakete dionica u vrijednosti do 20.000 DM
Tada su kupovali po nominali od 100 DM što je, ako su upisali cijeli paket, bilo oko 200 kom.
Danas radnici traže to isto samo je valuta preračunata u Euro (20.000 DM =10.000€) i za to mogu dobiti, po današnjoj nominali od 100 kn oko 750 komada dionica.
A razlog što ih ne plaćaju po nominali nego ispod cijene jesu godine staža, beneficije…bla-bla-bla…..
Dakle, princip jednakosti prava 93 i sada je ispoštovan!
Dragi koleg Posejdon,
znate li možda jesu li i radnici 93. imali kakve popuste i beneficije na godine radnog staža i bla bla?[smiley11]
Jesu li oni možda znali 100% (sto posto, ne 99,99%) da će 2007. dionica biti 300 kn.
Najgore od svega je to kaj se Barić i ekipa prave pametni a upisuju po 1000% nižoj cijeni od poznate.
Nek dobiju dvostruki broj dionica po prosjećnoj TRŽIŠNOJ i nek budu ravnopravni sa ostalim sudionicima na burzi
nek mi neko zagarantira na ovoj dionici 3000 kn (upo današnjoj vrijednosti) za 14 god. i ja im dam svakome još 1 dionicu
samby
Objavi adresu vlade da i ostali pošalju svoj mail , please !
Posejdone nisam očajan jer sam ja u ovu dionicu ušao prije 9 mjeseci i nisam se iz nje micao.prošao sam turbolentna vremena i bio sam za to lijepo “nagrađen”.
Jednostavno eventualna nepravda bi bolila iako sam na ovoj dionici u lijepom plusu i nebi bio u gubitku i da padne ispod 200 kn.
Po meni treba napraviti pritisak na Polančeca da se napokon javno izjasni kako stvari stoje i koji su planovi.
DDJH još nije jaka firma ali ima odličnu perspektivu.Polančec stavi locked out klauzulu ,u roku dvije godine firma će imati toliko poslova i dobre fundamentalne pokazatelje gdje će fondovi bez problema razgrabiti svih pola milijuna dionica ako treba!
Sanader je upravo objavio borbu za svaki glas . Ne znam da li je upoznat sa nevjerujo-dostojnošću svog ministra Polančeca. Pa upoznajmo ga svojim e-mailom !