Ako netko na ovom forumu ima dobre volje molio bih ga da mi objasni kako je ta privatizacija ’91 tekla, budući sam ja u to vrijeme još išao u osnovnu školu pa nisam baš upoznat sa detaljima [smiley11]
Mislim, bio je rat, tržište kapitala gotovo da i nije postojalo, ne razumijem zbog čega bi netko u takvom vremenu kupovao dionice Đure Đakovića?
presretni:
Ma gledaj, ja sam samo htio reči da mi je više muka slušat o njima i da sam im zavidan što im je tako nešto palo s neba. Nisam čak niti rekao da oni na to nemaju pravo. A ako bi se na nekog okomio onda bi to bili oni koji su odlučili da im to daju u svrhu predizborne kampanje. Pozdrav tebi kao i svim braniteljima ma kako im teško ili dobro bilo.
presretni:
Ma gledaj, ja sam samo htio reči da mi je više muka slušat o njima i da sam im zavidan što im je tako nešto palo s neba. Nisam čak niti rekao da oni na to nemaju pravo. A ako bi se na nekog okomio onda bi to bili oni koji su odlučili da im to daju u svrhu predizborne kampanje. Pozdrav tebi kao i svim braniteljima ma kako im teško ili dobro bilo.
[/quote]
A meni je muka slusati vas kako placete cijelo vrijeme oko ovih dionica! Lijepo sam vam rekao jos prije 2-3 mjeseca da ce radnici sigurno dobiti dionice (a vecina je to znala jos od pocetka ove godine). Tada su me neki nazvali lazovom. A ti isti radnici-branitelji pokusavaju te iste dionice dobiti vec nekoliko godina, a ne kako vi navodite tek sada kada su dionice narasle! Prema tome potpuno su zasluzeno dobili te dionice koje ocekuju jos od ´93.
Pozdrav
Nek sve samo što prije prođe, taj pubertet, kako god da bude, pa da gledamo kako beba Đuro izrasta u princa na bijelom konju (može i na bijelom BOV-u)!
Jeste se raspričali o braniteljima kao da su oni ikome u ovoj zemlji važni! Oni i njihova dobrobit!!! (Moš mislit! I svi se grohotom nasmijaše!) Pa pogledajte samo u kojem je momentu ova odluka donesena. Neposredno prije nego se počnu realizirati pravi poslovi. Ima onih koji su našli načina kako da zadnji put što se uopće može, dođu do ovih dionica od HFP-a po povoljnoj cijeni. Naravno da se računa na to da će radnici/branitelji dionice prodavati bud zašto (a i uz to će oni višestruko zaraditi!) A kamo će cijena poslje???? Gore ili dolje? Bože, sve vam se treba nacrtati….. Zato lovu u ruke (tko može) i čekajte povoljnu kupnju. Još jednom vam kažem: kakav T-HT, što Đuru čeka to još svijet nije vidio! Samo vidim i ja, što neki kažu: svi bi zaradu odmah i dad. Samo dajte, pa ćete završiti kao i oni koji će se uskoro poćeti iskrcavati. Blago nama! Ovo doslovno mislim: blago će doći k nama!!!!!! [smiley2]
Budi mi pozdravljen, a tako i svi koji čuvaju ovaj biser i čekaju drhtave ruke… ali nemam ja toliko casha koliko se netko može istresti… zato samo nagađam koji će to fond(ovi) osim FIME, Breze i inih doletjeti u shopping… [smiley1][smiley11]
Kad si već na moru provjeri jel ima koja jahta u blizini sa Kuvajtskom zastavom![smiley2]
Kad si već na moru provjeri jel ima koja jahta u blizini sa Kuvajtskom zastavom![smiley2]
Tu, na Braču nema kuvajčana.
Ali zato ima puno ruskinja…….[smiley2][smiley2][smiley2]
Rekle su mi da su došle iz hladnih krajeva i da im treba nešto što bi ih ugrijalo…………[smiley2]
super24:
”
Tudjmanu:
ne predbacujem ja nista braniteljima..
ajde procitaj i drugi post, ili ti to ne pase u tvoju konstrukciju?
sta reci onda svim ostalim braniteljima, koji nisu imali tu srecu da su jednom radili u ddjh?
a da ima i ‘branitelja’ i branitelja je opcepoznata stvar..
ne ulazim u to koji su koji, ali ovo defintivno nije nacin, niti je posteno prema ostalim braniteljima..
lijepo vam je truba napisao..
”
Ne postoje branitelji i “branitelji”, postoje branitelji i oni koji to nisu. Sve ostalo su podvale i zablude onih koje branitelje omalovažavaju.
I nije riječ o dodjeli braniteljima nego radnicima koji su u vrijeme privatizacije bili branitelji pa nisu sudjelovali u privatizaciji. Sve ostalo su namjerna pojednostavljenja i podvale.
Još malo pa će vam branitelji biti krivi što je Hrvatska popljačkana dok su se oni borili za vaše guzice. Sramotno.
ako su radnici onda po zakonu imaju pravo na samo 7%
[smiley1].. ma nek dobiju zaboli me.. ali da imaju pravo.. nemaju.. tu su izbori i kao sto je rekao posejdon, interesi drugih kojima cijena previse raste..
Kad radnici-branitelji dobiju dionice ne znam tko će više rušiti cijenu, oni ili svi ostali u strahu od njih. Možda i veći lupe malo po prodaji da podebljaju paniku. Sad mi ipak dođe malo žao što nisam izletio da uletim. [smiley14] Ipak još uvijek vjerujem da će R-B držati malo dulje jer valjda znaju iz prve ruke šta se tamo dešava. [smiley1]
kolega, recite vi nama na kojem ste frontu bili, kad tako zdušno branite branitelje?
Lijepo zvuči to na papiru “…neka branitelji dobiju, zavrijedili su…” ali se radi o nekim regulama kapitalizma koje su očito kod nas naopako postavljene, pa je nas dobra većina opet ispala majmunima.
truba: ” Što se tiče 1,7 bv, pitam presretnog kako si došao do brojke 1,7. Babom vraćarom ili to onako odokativnom metodom? ” Rekao mi je moj frend Lucky, Lucky strike. Nemoj mi zamijerat, ali stvarno si se okomio na ljude koji nisu nizašto krivi, a i ti si jedan od njih i kamo sreće da se i tebi otvori mogućnost za lijepu zaradu .
Pa dajte više završite s tim braniteljima ,ovo se povlači več danima i o ničem drugom se ne priča.
Tko hoče da proda Đuru neka proda više ,tko vjeruje u njega nek ga zadrži i to je gotova stvar.
Ovo s braniteljima je več dodijalo ,molim vas prekinite s time ,jer sve se zna i sve je več prožvakano.
Zakone i odluke neće te ovdje promjeniti
Hvala