DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Intervencija HANFE
Dionice Holdinga Đuro Đaković na početku radnog dana u petak zabilježile su snažan pad cijene, na koji je reagirala Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) privremenom blokadom trgovanja. Pad cijene potaknula je objavljena informaciju kako se Vlada RH odlučila iz portfelja Hrvatskog foda za privatizaciju (HFP) izdvojiti dio dionica za bivše zaposlenike. Bivši zaposlenici Holdinga Đuro Đaković koji do sada nisu sudjelovali u privatizaciji poduzeća dobili su priliku s HFP-om zaključiti ugovor o kupnji dionica uz obročnu otplatu i popust, sukladno postojećem Zakonu o privatizaciji. Pravo na kupnju dionica ostvarila su 682 zaposlenika koji će kupiti pakete od 748 dionica, što čini ukupno 510.136 redovnih dionica Holdinga Đuro Đaković i predstavlja 15,8 posto vlasničke strukture poduzeća. Zaposlenici će dionice kupiti po nominalnom iznosu (100 kn), diskontirane za popust ovisno o godinama radnog staža zaposlenika. Analitičari očekuju kako će bivši zaposlenici ubrzo ponuditi svoje dionice na prodaju i kako će povećana ponuda dionica Holdinga Đuro Đaković na tržištu izazvati pad cijene. Hoće li Vlada RH posegnuti za vremenskom klauzulom o ograničavanju prodaje, kao kod dionica Ine, kako bi se utjecalo na odnos ponude i potražnje te očuvala postojeća razina cijene, saznat će se uskoro.
SAVJET investitorima:

Oprezno trgovanje dionicama
Investitori, u idućem razdoblju preporučuje se oprezno trgovanje dionicama. Tržište je vrlo osjetljivo i burno reagira na svaku vijest. Početak sezone godišnjih odmora, uz postupno smanjivanje burzovnih aktivnosti i likvidnosti tržišta, predstavlja dodatni uteg na cjenovnoj vagi.

Novac je kisik burze!

Ljudi nisu mogli upisati dionice jer su vrijeme privatizacije DDJH bili na ratištu i branili DDJH, Slavonski brod i državu od agresora. Naravno da je fer da im se omogući naknadni upis dionica kao što je to bilo moguće u vrijeme rata onima koji nisu nikad bili na ratištu. I ja sam branitelj, nisam nikad ništa tražio ni dobio zbog toga, ali mi ne smeta kad branitelji ostvare pogodnosti (iako nitko nije išao u obranu države radi zarade), ali da ih se sada još i kažnjava uskratom prava na kupnju dionica bio bi vrhunac apsurda!

Gospodine,prije svega cijenim vasea neka razmisljanj ali ovo ne stoji.
Kao i Vi ja sam mada to nije bitno naiti ikoga to treba zanimati najbolju mladost u trajanju 4 godine proveo u Šumi i jarku .Kolege branitelji ovo sta su dobili ,to im je dar ,poklon ove vlade u svrhu predizborne kampanje.
Volio bi videjti sve te ljude (branitelje ) ,zasto nisu nesto pisali ;93 jer su mislili na zivu glavu i pivo u prvoj kafani, a sada sa razvojem trzista svi postaju kojekakvi znalci , bez rizika
Nepoteno prema svim dionicarima djure , i kraj price ,a brniteljima gardiski pozdrav i svako dobro .
Nepotreban komentar ali eto .

najvrednije stvari u životu su besplatne

Đuro mi je zbrisao pocetkom godine no ako padne jos malo kupujem.

ljudi znaci spremamo djuru u ladicu do daljneg
kupio sam za 268

Nema šanse da će Polančec dopustiti da se pola milijuna dionica nađe na ponudi u jednom trenutku.
Ljudi ovo je fenomenalna prilika za kupiti dionicu jeftino.
Pa nije se Polančec rodio jučer!
Radite kako želite ali totalna je glupost očekivati scenarij o kojem se piše zadnjih 50 stranica na ovoj temi…

Novac je kisik burze!

jesi ti vidio ugovore koje su radnici dobili (nema nikakvih ograničenja) ili sam ja nešto propustio?

Dva i dva su četri, ali ne uvijek

jesi ti vidio ugovore koje su radnici dobili (nema nikakvih ograničenja) ili sam ja nešto propustio?

Ni ja u ugovorima nisam vidio ni O od ograničenja, a također sam telefonski razgovarao sa službenicima iz HFP-a(prije afere) , kao i sa odgovornima u DDJH ( upravi ) i svi su se izjasnili da NEĆE BITI VREMENSKOG OGRANIČENJA ZA PRODAJU.

Ako su lagali svi oni ( u što čisto sumnjam , ali ne isključujem nakon čika Polančecovih izjava) , onda lažem i ja.

Ja u svakom slučaju očekujem povoljan dokup u idućem razdoblju.

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

chico: ” jesi ti vidio ugovore koje su radnici dobili (nema nikakvih ograničenja) ili sam ja nešto propustio? ” Ni ja u ugovorima nisam vidio ni O od ograničenja, a također sam telefonski razgovarao sa službenicima iz HFP-a(prije afere) , kao i sa odgovornima u DDJH ( upravi ) i svi su se izjasnili da NEĆE BITI VREMENSKOG OGRANIČENJA ZA PRODAJU. Ako su lagali svi oni ( u što čisto sumnjam , ali ne isključujem nakon čika Polančecovih izjava) , onda lažem i ja. Ja u svakom slučaju očekujem povoljan dokup u idućem razdoblju.

Kad si ti čuo da netko iz HFP laže ? ja još nikad

Đuro me upropastio psihički i materijalno.

ovako seljacki rekao bih da ce fondovi razgrabiti sve do 200 dok kazes keks.. s tim da nece odmah svi prodavati niti ce svi kupovati s popustom od preko 50%..(branitelji)

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ovako seljacki rekao bih da ce fondovi razgrabiti sve do 200 dok kazes keks.. s tim da nece odmah svi prodavati niti ce svi kupovati s popustom od preko 50%..(branitelji)

Prema svemu napisanom braniteljima bi bilo puno bolje pričekati kraj godine za prodaju jer če zbog ogromnog potencijala, i dobrih kvartalnih izvješča dionica znatno napredovati, pa ih je po meni glupo odmah prodavati. Zašto da prodaju sada za npr.200 kn kad u siječnju 2008 g , možda dobiju 600.

Tudjmanu:

ne predbacujem ja nista braniteljima..

ajde procitaj i drugi post, ili ti to ne pase u tvoju konstrukciju?

sta reci onda svim ostalim braniteljima, koji nisu imali tu srecu da su jednom radili u ddjh?

a da ima i ‘branitelja’ i branitelja je opcepoznata stvar..

ne ulazim u to koji su koji, ali ovo defintivno nije nacin, niti je posteno prema ostalim braniteljima..
lijepo vam je truba napisao..

Ne postoje branitelji i “branitelji”, postoje branitelji i oni koji to nisu. Sve ostalo su podvale i zablude onih koje branitelje omalovažavaju.
I nije riječ o dodjeli braniteljima nego radnicima koji su u vrijeme privatizacije bili branitelji pa nisu sudjelovali u privatizaciji. Sve ostalo su namjerna pojednostavljenja i podvale.
Još malo pa će vam branitelji biti krivi što je Hrvatska popljačkana dok su se oni borili za vaše guzice. Sramotno.

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

Što se tiče 1,7 bv, pitam presretnog kako si došao do brojke 1,7. Babom vraćarom ili to onako odokativnom metodom?

Rekao mi je moj frend Lucky, Lucky strike. Nemoj mi zamijerat, ali stvarno si se okomio na ljude koji nisu nizašto krivi, a i ti si jedan od njih i kamo sreće da se i tebi otvori mogućnost za lijepu zaradu .

New Report

Close