GERONIMO, netko ti je več prije napisao ali ti to nisi shvatio, u Hrvatskoj POSTOJI SAMO JEDNA BURZA, i
to Zagrebačka. Sve priče o Slavonsko Brodskoj burzi su glupost, jer ona ne opostoji niti je ikada postojala.
U brodu imaš brokere i vjerojatno torbare.
To je nekakva burza roba , kao burza riba ili možda kao Plavi oglasnik , neznam točno. A da novaca ima , ne samo u fondovima to je sigurno . Sve će planuti u par dana kao INA.
da mi je samo znati koliko nas ima koji smo zaista investitori na duge staze u ddjh.
p.s. ukupno gostiju na forumu 27033, a reg. kor. 32.
GERONIMO, netko ti je več prije napisao ali ti to nisi shvatio, u Hrvatskoj POSTOJI SAMO JEDNA BURZA, i
to Zagrebačka. Sve priče o Slavonsko Brodskoj burzi su glupost, jer ona ne opostoji niti je ikada postojala.
U brodu imaš brokere i vjerojatno torbare.
To je nekakva burza roba , kao burza riba ili možda kao Plavi oglasnik , neznam točno. A da novaca ima , ne samo u fondovima to je sigurno . Sve će planuti u par dana kao INA.
ja ne vjerujem da ima ljudi koji se znaju ulogirati na forum i napisati post, a nisu culi za kolokvijalne izraze.
… ili su vam od šoka pregorile moždane vijuge zadužene za humor? [smiley5]
Đuro je ko moje djete. [smiley11]
Ali moram priznati da se oko njega nakupilo toliko negativne energije da ju se nožem po zraku može rezati. [smiley6]
Ovdje na djelu imamo poznati burzovni paradoks:
Firma ima veliki potencijal i kao takva je dobra prilika, a njena dionica postaje sve rizičnija.
Jasni su argumenti i onih koji prodaju i onih koji žele dionicu držati dugo, dugo.
Sada sve ovisi o priorodi pojedinog ulagača.
A što se tiće možebitnog puštanja s lanca direktno na burzu toliko velikog broja radničkih/braniteljskih dionica, kao što se može i očekivati, imati će samo kontra efekt.
Netko je lijepo napisao: siromašni (duhom) će dodatno osiromašiti, a bogati će biti još bogatiji.
Jeste li se ikada pitali zašto 90% ljudi koje dobe enormne iznose na lutriji, u roku od par godina postaju zaduženiji i siromašniji negošto su ikada prije bili?
Zanimljivo je da ti isti ljudi kada spuše cijelu (bogom danu) lovu uvijek nađu nekog krivca ili zaključuju da je novac pokvarena roba.
E bogami nije novac izvor krivice.
Sva trulež se ipak nalazi u glavama ljudi.
I za kraj, misao vodilja:
Kada bi se ovoga trenutka ostvarila potpuna financijska jednakost među ljudima, za par godina bi se među njima opet stvorlie enormne razlike.
P.S.
A koje će odabirati Đurini radnici/branitelji?
Bumo videli.
Ja stvarno nemogu vjerovati da neki neznaju što je to metafora pa jasno je da nema BRODSKE buze i da postoji samo Zagrebačka ali prijatelju da se sada trguje u Brodu trguje se sa ugovorima branitelja,ja samo izvještavam kolika je cijena trenutno u Brodu.
Ispričavam se svima koji su skužili odmah ali morao sam objasniti i ovima koji nekuže tako da svi budu dobro informirani
Da li se mi kao mali dioničari(a i ostali koji nisu tako mali) možemo na temelju nečega(pozivanje na ugovor iz 93. a današnja nominala, može li to tako?) žalit na ovu odluku ako je stvarno provedu? Tražit nekakvu naknadu ili nešto?
I ako je HFP tako osjetljiv na probleme branitelja, zašto nisu stavili zabranu na 1 godinu, pa bi branitelji imali bar 30-50% više. Jako zanimljivo zvuči puštanje 500.000 komada dionica bez lanca na burzu i to baš pred potpisivanje 2 važna ugovora!
Ja se slažem da branitelji dobiju svoj dio koji trebaju dobit, ali po fer tržišnim uvjetima!
Ovo treba stavit da javnost vidi!
nevjerojatno koju vi svi odreda ovdje klimu panike stvarate…kao da ce biti smak svijeta…tako i prosli tjedan….cim se situacija malko stabilizira istog casa sve zaboravljate sto ste prije toga rekli…..
ne dizite paniku…. pomazete u rezanju te grane na kojoj ste i vi i svi ostali 🙂
..ako krene jako dolje, ponoviti ce se scenarij od proslog tjedna: panicna rasprodaja i onda blokada, a onda nakon blokade vracanje na staro stanje 🙂
….za mnoge jos jedna dobra prilika za dokup
Evo da podijelim saznanja sa ostalima došao i ja do ugovora poslali mi faksom.Nemože čovijek vjerovati čitam i nevjerujem da ga čitam.Nudili mi da ga otkupim za 121 tisuću kuna ali odmah sutra naravno da nisam pristao jednostavno zbog morala možda sam i glup i znam da će mnogi na ovom forumu reći da sam glup ali jednostavno nemogu biti ko ovi koji su sve ovo smislili jednostavno bi se osjećao ko govno.No dobro sutra ću ga u firmi skenirati i staviti na forum negdje oko 10-11h a ako uspijem možda i prije.Dalje imali su danas radnici sastanak u ĐURI di su upozoreni od vodećih ljudi ĐURE da ne prodaju ugovore i vodeći ljudi su im osigurali da mogu dići kredite u zg banci za otkup ugovora. Da zaključim 125000kn/748 dionica=167 km po dionici na Slavonskoj Brodskoj burzi a na Zagrebačkoj 245 kn po dionici čini mi se da se cijene približavaju prije neki dan je bilo 130/260 eto toliko od mene
Mislim, da bi morao prihvatiti ponudu! Ako je mogučnost nešto dobiti, šta ti i pripada moraš to uzeti, jer neče biti druge prilike. A zašto bi se loše osječao?! Ja imam dionice ddjh, koje sam kupovala na burzi, i koje se spremam i dokupiti, ako če doči toliko komada na burzu, jer če se i to dogodiditi samo jednom ili dva puta. Jednom se več dogodilo u jesen, kad je bila razprodaja kad je prodavao fond i ko je imao tada novac i priliku je kupovao, a ko ne ne!
Po mome mišljenju bilo bi ti dobro uzeti te dionice, ako još možeš, i ako misliš da češ se zbog toga loše osječati, onda ih drži na dugi rok za svog sina ili kčer. Nikog nečeš sa time povrijediti, jer smo mi svi znali, da če radnici jednom dobiti dionice, tako da smo morali biti pripremljeni na ovakvu situaciju! Neka radnici kupe i prodaju, a onda če biti i za nas veselo, kad če biti rasprodaja!
Ja ddjh več imam, i samo ču ga ponovo kupovati, jer i ja pripremam novac, tako kao i radnici.
Ja se slažem da branitelji dobiju svoj dio koji trebaju dobit, ali po fer tržišnim uvjetima! Ovo treba stavit da javnost vidi!
Amerikanci, DDJH, Nato, branitelji, izbori, FIMA… kada sve posložiš postane vrlo logično…
ono što mene veseli je činjenica da kakva god bila sadašnja vlada – sposobnija je nego sve druge do sada [smiley2] (sposobna u onome u čemu svaka vlada bilo koje uspješne države je sposobna)
oberst: ” Ja se slažem da branitelji dobiju svoj dio koji trebaju dobit, ali po fer tržišnim uvjetima! Ovo treba stavit da javnost vidi! ” Amerikanci, DDJH, Nato, branitelji, izbori, FIMA… kada sve posložiš postane vrlo logično… ono što mene veseli je činjenica da kakva god bila sadašnja vlada – sposobnija je nego sve druge do sada [smiley2] (sposobna u onome u čemu svaka vlada bilo koje uspješne države je sposobna)
Elvare, da nisi i ti neki politicar… onako, mislim, citajuci gornji post