Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
Đuro je rasao postepeno, bez nekih velikih skokova, u skladu sa poslovanjem, reklo bi se kvalitetno, no eto zbog nekih naših specifičnosti dešava se ovo što se dešava, u neku ruku dobra prilika u drugu ruku žalosno za jednu ovako kvalitetnu dionicu, no kažem sve je to psihologija i ne sumnjam u oporavak ove dionice.
Moj prosjecni ulaz je na 280kn i jedino sto mogu je cekati da se stvari stabiliziraju i cijena vrati na normalu.
Ne brinem se za sdbinu svojih novaca, ali moram priznati da jedva cekam da se stvari stabiliziraju i drago mi je sto je danas napokon jasno da su branitelji dobili dionice.
I oni koji to zele neka ih prodaju sto prije.. 🙂
ovaj forum na ddjh sve više liči na plašenje ovog dragulja,svi zaboravljaju da su kuvajčani još kod nas .Možda su došli na turizam
[smiley10]
Možda je ovo razlog:
BROD: Braniteljima Đure Đakovića ipak dionice
SLAVONSKI BROD – Branitelji-radnici “Đure Đakovića” koji su u vrijeme upisa dionica u redovnoj privatizaciji (25.10.- 15.11.1993.) bili na ratištu, nakon pet mjeseci pregovora od načelnog potvrđivanja prava napokon iz Hrvatskog fonda za privatizaciju dobivaju i ugovore kojima postaju dioničarima Holdinga “Đ. Đaković”. Od 1.025 zahtjeva pravo na upis paketa od 748 dionica po nominalnoj cijeni od 100 kuna, s općim popustom od 20, zatim po jedan posto za svaku godinu radnog staža i dodatnih 50 posto popusta za plaćanje gotovinom, odobreno za 682 branitelja. No, zasigurno će ih biti i znatno više, jer je približno 1.500 radnika sa statusom branitelja, a kad su vidjeli da to nisu puste priče zahtjeve podnose i oni koji u to dosad nisu vjerovali. Računice pokazuju da će svi oni koji su bili branitelji u onih 20-ak dana privatizacije financijski izuzetno dobro proći – paket od 748 dionica, koji nominalno vrijedi 74.000 kuna, a na Burzi oko 200.000 kuna (dionica je 270 kuna), branitelj s 20 godina radnog staža “u kešu” plaća 22.000 kuna. Zato i nije čudo što je većina dosadašnjih ugovora već uplaćena.
– Većina kolega s današnjom plaćom teško bi uštedjela taj iznos, ali su uzeli kratkoročne nenamjenske kredite koje Privredna banka Zagreb ili one koje smo baš za njih ugovorili s varaždinskom VABA bankom, koja u zalog uzima dio paketa dionica, kaže predsjednik Kluba branitelja “Specijalnih vozila” Ivan Barić.
A što će s dionicama, za većinu njih koji žive “od plaće do plaće”, pravim malom bogatstvom na tržištu vrijednosnica?
– Možda prodam manji dio, za pokrpati najnužnije rupe u kućnom budžetu, ostatak neka stoji i oplođuje se, treba nešto ostati i za djecu, kazuje 52-godišnji kovinobrusač Ivan Markovac iz “Strojne obrade”, koji s 32 godine staža svoj paket plaća samo 18.500 kuna. Mislim da su najveće teškoće iza nas, vjerujem u uprave i svoje firme i Holdinga, koje će novim poslovima i povećati vrijednost dionica.
Slično misle strojobravar Dragutin Šmit (45) i strojar specijalist Dragan Đuretić (43) iz Specijalnih vozila, ne žure s odlukom jer znaju što će. Zajedno s već postojećim dioničarima iz redovne privatizacije osnovat će Udrugu malih dioničara, koja će s uskoro možda i 25-postotnim udjelom u Holdingu (samo branitelji dosad s ugovorima u ruci već imaju 17 posto), dakle kontrolnim paketom, imati pravo glasa u Nadzornom odboru Holdinga, čime i djelimičnog utjecaja na sve važnije poslovne odluke.
Autor: Z. MATIČIĆ
Vidite kako se to mijenja iz trena u tren. Idealna dionica za dejtrejdere. Stvarno se da dobra lovica dignuti na igrama fondova
Ma ovo je katastrofa kad se politika umješa u posao. Nakon svih ministarskih kikseva evo i ministra obrane, naime BOV se već davno trebao proizvoditi ali evo sad odgađaju do listopada, pa promjena vlade, pa najmanje pola godine dok se novi poslože……. Jučer sam ušao po 257 i mislio sam da je to dobar posao, sad kao što i drugi kažu POPIT PIVU I ČEKAT BOLJE DANE !!!!!!!!!!!
već mi polako čupa živce, ali iz inata neću je prodati. neka ide i ispod 200 ovu dionicu neću prodati. kada za par desetljeća odem u mrovinu onda ću razmišljati o prodaji[smiley2]
Mali odbijanac – zadnja 245… istinabog na maloj količini.
U panici najviše ipak puše paničari.
Ja nisam prodao ni danas.
već mi polako čupa živce, ali iz inata neću je prodati. neka ide i ispod 200 ovu dionicu neću prodati. kada za par desetljeća odem u mrovinu onda ću razmišljati o prodajismiley2
Tako je zeko idemo na pozitivu.[smiley2]
Sjela lova na račun!
Sada sam i ja spreman za radničko dioničarstvo u Hrvata, made by Đuro Đaković. [smiley2]
Sjela lova na račun!
Sada sam i ja spreman za radničko dioničarstvo u Hrvata, made by Đuro Đaković. [smiley2]
Sad si ti mene razočarao. Trebao bih ti naći onu pjesmu i pustiti.[smiley2]