Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
“Samo malo me brine što se u MORH-u ponašaju kao djeca.Čitao sam nekidan ( 5. 6. ) u Jutarnjem da su u godišnjem izvještaju za 2007. poslali podatak OESS-u da je projekt opremanja oklopnjacima već realiziran.
Iznosili su i podatke o količini i opremi istih, uključujući i oružane sustave, za koje još ni nije raspisan natječaj.
Šta bi to trebalo značit? Može li mi neko to malo prokomentirat?[smiley9][smiley9][smiley9]”
Natječaj je možda bio[smiley1]
ovo prenosim s drugog foruma, komentar od jučer, 16:57, kolege exciter:
a kad se spoje ova dva dijela[smiley1]
fakat se neš čudno događa!
u prethodnoj poruci koju ne mogu uredit[smiley7] ono od jučer je zapravo prekjučer, jer je taman 00:00[smiley2]
evo i link: http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=1936&page=113
malo sam pogledao transakcije kod Đurice…evo ovako to sve stoji do 13.sati i 16 minuta protrgovano po prodaji 4151 komad po prosječnoj cijeni 304,89 u to isto vrijeme prošlo 1927 komada po kupnji cijena 301,22 kuna največa protrgovana količlina u komadu je 1099 komada po prosječnoj cijeni od 298,38 kuna
—zatim slijedi pripremanje terena za dokup tj rušenje cijene —
prvo ide transakcija od 1951 komad po prosječnoj cijeni od 303,76
zatim 2200 komada po cijeni prosječnoj 291,86 kuna ,
kupnji se zatvara i na još 1443 komada po cijeni od 295, 64 kune
istovremeno po prodaji je protrgovano 1058 komada po cijeni od 300,04 kune
53 tranaskcije je prošlo po prodaji a po kupnji 30 transakcija, tako da uz pomoč različitih trikova koje izvode fond menađeri teško će biti zaustavit masu koja želi kupit ili dokupit đuricu…
evo malo sam imao vremea i analizirao sam transakcije, vjerujem da će već sutra ti isti koji su u blokovima rušili cijenu ponovo kupovat…mogu samo reći da je to napravio skrbnički HPB, malo je prodvao pa kupovao i sad je mislim da ima više nego ikad..igrice…6. mjesec 17.550 a u 4 mjesecu je imao 17.242 u međuvremenu je pao na 16.tisuća i nešto..ali mislim da će oni sad i po skupljim cijenama dokupljivat
O tome stalno i govorim ,teško se sada više može rušiti cijena i jeftino nadokupljivati ova dionica .Pre riskantno je
O tome stalno i govorim ,teško se sada više može nadokupljivati ova dionica .Pre riskantno je
Valjda misliš da je preriskantno prodavati!!!! [smiley2][smiley2]
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D./REDOVNA DDJH-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 956.180 29,54 Osnovni račun
2. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
3. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 98.879 3,05 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 23.048 0,71 Skrb. račun
9. HPB D.D. 17.550 0,54 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 16.081 0,50 Skrb. račun
Ukupno: 84,75
HPB i dalje kupuje
ANRICOM: ” O tome stalno i govorim ,teško se sada više može nadokupljivati ova dionica .Pre riskantno je ” Valjda misliš da je preriskantno prodavati!!!! [smiley2][smiley2]
Da, jer mi je to pre dobra dionica da bih se s njom zafrkavao.
Podcijenjena je i pred njom je budučnost , a ja takve volim
HPB i dalje kupuje
to je dobro za nas [smiley2]
a oni su mogli to i prije da su bili malo pametniji…ili ima neka fora u tome što su tek sada poceli skupljat?
Arap: ” HPB i dalje kupuje ” to je dobro za nas [smiley2] a oni su mogli to i prije da su bili malo pametniji…ili ima neka fora u tome što su tek sada poceli skupljat?
Zašto tek sad ,znači da je ljudi smatraju jeftinom
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,6,7,hrvatska_nato,77627.jl%5B/url%5D
Evo zašto je još uvijek to jeftina dionica ,pa prosudite sami
Riječ je o postrojbi 800 do 1000 vojnika sa 63 nova borbena oklopna vozila. Prema DPR-u, u sastavu Oružanih snaga trebala bi biti 73 oklopna vozila. Bez tih vozila Hrvatska ne može sudjelovati u nekoj ozbiljnoj međunarodnoj operaciji, kao što je, primjeriece, ona u Libanonu.
alan_poh: ” Arap: ” HPB i dalje kupuje ” to je dobro za nas [smiley2] a oni su mogli to i prije da su bili malo pametniji…ili ima neka fora u tome što su tek sada poceli skupljat? ” Zašto tek sad ,znači da je ljudi smatraju jeftinom
eee kazem ja…”sto ljudi sto cudi”…..mogli su to i prije shvatit da je jeftina…..ali im se mozak aktivirao tek kad je izaslo FI…..
pokusat cu objasnit zasto HPB kupuje, dok se sve ostale banke i fondovi iskrcavaju. znam da ce me vecina popljuvat, ali pokusat cu, mozda nekom pomogne. dakle.
masa ljudi je navuceno na DDJH. kad kazem masa mislim MASA, DDJH je imao takvu propagandu zadnjih mjeseci da svatko ko je dosao na forum prvo sta je uocio je optimizam oko DDJHa, i tako su svi masovno poceli kupovat DDJH, i onda se veselili kad je poceo rast. dokaz te tvrdnje je broj dionicara, koj se samo u 3 mjeseca, od 1.1.2007 do 31.3.2007 popeo sa 1000 na 1600. sad je, ovo je moja osobna procjena, oko 2500. i tako su ljudi kupovali, i divili se kako cjena raste dok kupuju, nesto slicno dvogodisnjem djetetu, koje se divi pljuskanju vode kad skace u lokvu vode, dok u jednom trenutku nije doslo do zasicenja. oni koji su se mogli navuc su se navukli, i pokupovali, i jednostavno je prifalilo svjezeg mesa. sad bi ljudi rekli padat ce cjena, ali tu ja ubacujem faktor margin kredita. kako je prifalilo novca, a svi se pomamili za dionicom koja citiram, ‘suprotno svim ocekivanjima nastavlja nekontrolirano rasti’! i tako su mase kad je prifalilo casha za kupnju DDJHa pocele podizat margin kredite. nesvjesni da im HPB odobrava i daje te kredite, cijim novcem oni onda kupuju dionice, i nesvjesni da se te dionice knjize na HPB kod SDA, a ne na njih, poceli su se svi veselit kako HPB nadokupljuje jer je konacno prepoznala potencijal dionice, i jos vise kupovat.
evo, ako sam nekome pomogao ne treba mi zahvaljivat. ako netko misli da moje skrabanje po forumu moze nastetiti dionici, neka se zapita u kakvu to dionicu ulaze 🙂