Drage kolege,
Kod svake dionice važno je razlučiti koliko je namjeravate držati.
U slučaju DDJH;
a) vrlo kratko i špekulativno (u tom slučaju sve je bitno „ pa i prehlada nekoga iz uprave“ naravno karikiram )
Svakako da će se ishod zahjeva branitelja (djelatnika) DDJH odrazit na cijenu dionica. Ovisno o ishodu
dogovora može biti pomak cijene na gore ili dolje. Nadam se da su radnici svjesni što bi eventualni
prosvjedi značili za Holding i to baš sad kada ih Predsjednik i vlada hvale i preporučuju po svijetu.
b) dugoročno (npr 6 mjeseci do -2 godine)
– važni su fundamenti (dobra financijska izvješća)
– realizacije najavljenih poslova (sve ono o čemu piše na forumu)
– ulazak RH u NATO
– privatizacije ili pronalaženje dobrih strateških partnera
Vrlo sam radostan što je napokon izašlo FI 2006 i 1Q, rezultati su u skladu sa očekivanjem što je i burza akceptirala.
Čestitam svim imateljima dionice.
P.S
Posebna čestitka i „teniksti“. Drago mi je što ste i Vi uhvatili prvi veći rast DDJH.
Čestitam svim imateljima dionice[/b]. P.S Posebna čestitka i „teniksti“. Drago mi je što ste i Vi uhvatili prvi veći rast DDJH.
Skoro da zaboravim.
Hvala i čestitke svim djelatnicima DDJH na čelu sa upravom na ovako dobrim rezultatima, bez njihovog truda i zalaganja ovo danas bi bilo samo iluzija.
… Svakako da će se ishod zahjeva branitelja (djelatnika) DDJH odrazit …
Dio “ovih” branitelja više nisu djelatnici ĐĐ
Ako si dokupio danas po 290 jel bi ti bilo krivo da sutra dokupiš po 250?Il letaš od cvijeta do cvjijeta?
Zbog kojeg scenarija bi do ovoga došlo?
Hvala!
rocky: ” Svaka cast,Tenkista! Ja sam prizeljkivao dobro kvartalno izvjesce i to se i dogodilo,sad jos trebaju kuvajcani dodati narudzbu i brzo smo na 350kn. Nije u redu da nam LKRI ovako bjezi! pozdrav ” LKRI je popiz**la radi najave gradnje nove pruge, pa mislim da u ovimokolnostima nije usporedivo
…a za novu prugu trebaju i novi vagoni i evo nam opet Đure u igri!
Kao i svaka dionica na ovome tržistu, tako i ova nije sigurna da će jos rasti, nakon dobrog izviješća.
Đuro nije dionica koja če odletiti nebu pod oblake kao i npr
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D./REDOVNA DDJH-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 956.180 29,54 Osnovni račun
2. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
3. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.199 6,49 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 98.879 3,05 Skrb. račun
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 23.048 0,71 Skrb. račun
9. HPB D.D. 16.987 0,52 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 16.081 0,50 Skrb. račun
Ukupno: 84,73
Kolege, dok vi raspravljate o tenkovima, radnicima, sporovima, drugi dokupljuju[smiley2]
8. +981 komada
9. +222 komada
Pa i tango je dokupio +232 [smiley2][smiley1]
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D./REDOVNA DDJH-R-A Vlasnik računa Stanje [%]
Vrsta računa 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 956.180 29,54 Osnovni
račun 2. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun 3. MINISTARSTVO FINANCIJA
REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun 4. PBZ D.D. 210.199 6,49
Skrb. račun 5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU
104.771 3,24 Zast. račun 6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA
GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 98.879
3,05 Skrb. račun 7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.136 1,46 Osnovni račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA MAXIMUM OTVORENI
INVESTICIJSKI FOND 23.048 0,71 Skrb. račun 9. HPB D.D. 16.987
0,52 Skrb. račun 10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA
D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 16.081 0,50 Skrb. račun Ukupno: 84,73
Kolege, dok vi raspravljate o tenkovima, radnicima, sporovima, drugi
dokupljuju[smiley2]
8. +981 komada
9. +222 komada
Arape gospoda koja dokupljuje nemaju poima šta rade [smiley2]
Kakva se ovdije žestoka tema vodi a šta bi bilo da dionica ne raste kako raste [smiley6]
Vidim da neki još nisu do kraja shvatili ovo s dionicama branitelja:
1. Ovdje je riječ o braniteljima koji su početkom 90tih bili zaposlenici Đure. Dok su oni početkom 90tih bili na ratištu provela se prodaja dionica radnicima đure. Kako su oni bili na ratištu nisu mogli doći u Đuru i potpisati ugovor o kupoprodaji dionica.
Radnici su početkom (oko 92-3-4) dobili dionice, tj otkupili na način da su imali diskont na nominalu ovisno o godinama radnoga staža. ako me još dobro sjećanje služi mogli su uzeti za 20000 DEM a nominala je bila 100DEM. Kako je većina nakon nekoga vremena shvatila da je kupovanje po toj cijeni pljačka većina ih nije otkupila paket do kraja. po mojoj procijeni jedan radnik ima 100-150 dionica max. Jedino radnici koji su bili na ratištu nisu mogli sudjelovati iz očitog razloga i u zadnjih pola godine poteglo se pitanje njihova prava na dionice. To je OK da dobiju.
2. Ono što većina krivo misli je da kada se ovi branitelji jave da su to branitelji iz Fonda branitelja (koji npr imaju par postotaka HT-a). A nisu. Branitelji Đure traže prava koja bi imali i ostvarili da tih mjesec dana kada su radnici otkupljivali dionice nisu bili na ratištu.
3. Ovo neće sruštit cijenu jer njih nema puno
4. Par ljudi je ovdje spomenulo da je država sanirala Djuru i da radnici zbog toga nemaju šta tražiti dionice. Pri tome vjerojatno ne znaju da je država potrošila kikiriki na Đuri u odnosu na Lenac, Banke, razno razne kombinate. Također mnogi ne znaju da kada je prije 2-3 godine Babcock bankrotirao (Đurin najveći partner u Njemačkoj) da su radnici Montaže sanirali rupe u Cash-flowu na način da su svaki mjesec kroz godinu dana pristali na pomicanje roka isplate plaće za 3-5 dana. Na taj način su ostavili jednu mjesečnu plaću i bar malo pomogli Montaži i Đuri. Po logici onih koji vele da onaj tko je sanirao može dobiti vlasništvo dionice dana s imaju pravo tražiti samo ti koji su se odrekli plaće tj radnici Montaže. Sumnjam da će se bilo tko složiti sa mnom.
5. Da me se neopravdano ne napadne ne radnim u DDJH, imam dionice i DDJH I DDJM koje kupujem svako malo