Nebi ti pisao tako da si u Đuri. To znaju i mala djeca. Ti hoćeš dokupiti.
misliš na mene? nene nisam ja više u Đuri i onda ne želim dokupiti – želim kupiti [smiley2]
a kada budem kupovao neću pitati za cijenu, odluka će se formirati na osnovu cijene i nekih drugih čimbenika… jel dobro?
Da se vratite malo unazad vidjeli bi da je ta arbitraža već unesena u izvješću za 3Q prošle godine
I bio sam slobodan da citiram našeg kolegu “Vorda” koji je tada komentirao ovaj slučaj na drugom forumu:
Old 11.09.2006., 12:13 #189
vorDa
Registrirani korisnik
Član od: 01.03.2006.
Poruka: 232
Default Odgovor na: Đuro Đaković holding – DDJH-R-A
Citat:
istranin
Kakav je to spor gdje se tuzi đuro?
Dok se ne jave Milken ili Master evo mog laičkog mišljenja. Ne radi se o tužbi jer HGK ne vodi sudske sporove nego arbitrira u slučajevima kada se dvije strane ne mogu sporazumjeti. Uglavnom se to odnosi na tumačenje ugovornih obveza.
Pozdrav
A šta ti nije jasno ANRICOM, ovaj spor će uskoro biti riješen jer je i u izvješću za 2005. bila ova napomena. E sad ti meni odgovori kakav će to utjecaj imati na dionicu DDJH ukoliko Đuro izgubi spor, a šanse su 50:50???? I ovo nije nikakva spekulacija niti drukanje nego činjenica koja je objavljena u godišnjem FI.
Ne slažem se s vama da su šanse 50:50. O konkretnom sporu nemam pojma, ali samo postojanje spora i dvaju stranaka ne znači 50:50. Treba vidjeti što je predmet spora, zbog čega i što se traži. Ako ja tvrdim da sam vam posudio auto, a vi mi ga niste vratili (ma da ništa od toga nije istina) i podignem tužbu kod Opčinskog suda u ZG (to je samo primjer – ne znam gdje živite), parnica će biti pokrenuta i postupak će se voditi toliko dugo koliko bude potrebno sudu da utvrdi istinu. Ali vi meni recite kolike su moje šanse da dobijem spor?? Jesu li 50:50? 🙂
@Goran8
bravo… to je odgovor, a ne ove glave pune konspirativnih misli…
Nebi ti pisao tako da si u Đuri. To znaju i mala djeca. Ti hoćeš dokupiti.
tenkista, daj ne zaje…
zar stvarno mislis da taj moj post moze srusit djuru tako da ga idemo dokupljivat po diskontu?
jadan je nas djuro ako je to istina…
samo da vas podsjetim snho je dobio taj spor kod arbitražne komisije pa ipak još nije sve razriješeno s LRH,, eto malo pojašnjenje kako i to može izgledat
A što se tiče spora jedino sumljivo što sam za sada uspio pronaći je ovaj članak
Talijanska korporacija Same Deutz Fahr Group (SDF) kupila je 86 posto udjela u županjskoj tvornici Đuro Đaković Poljoprivredni strojevi i uređaji za 8,7 milijuna eura. Tvornica trenutačno zapošljava 138 radnika, a namjera je talijanskog strateškog ulagača da broj zaposlenih u idućih pet godina poveća na 400 do 500. S kooperantima taj bi broj mogao dosegnuti 2000. Županjska tvrtka bila je dio holdinga Đuro Đaković koja je od 1980. proizvodila kombajne i strojeve za branje kukuruza prema tehnologiji Deutz Fahra. Tvrtka je godinama uspješno poslovala ostvarujući većinu prihoda od izvoza, do odlaska Županjske banke u stečaj. Naime, Poljoprivrednim strojevima neopravdano su prenijete obveze Županjske banke od oko 10 milijuna eura, koje je imala prema stranim bankama, premda Poljoprivredni strojevi novac nikada nisu dobili.
http://www.nacional.hr/articles/view/17826/9/
Piše: Nacionalova redakcija, 22.03.2005
Nema me 2 sata a forum i DDJH poludili. Što se tiče ovoga spora pred HGK, jel to neki sud časti u kojem je najveća kazna objava presude i isprike u dnevnim novinama? Nešto slično onome što je peugeot morao napraviti kad je zeznuo onog tipa s potrošnjom 307mice? Ili se varam?
Nema me 2 sata a forum i DDJH poludili. Što se tiče ovoga spora pred HGK, jel to neki sud časti u kojem je najveća kazna objava presude i isprike u dnevnim novinama? Nešto slično onome što je peugeot morao napraviti kad je zeznuo onog tipa s potrošnjom 307mice? Ili se varam?
Ne, ovo je klasična arbitraža – kao ona čiji prijedlog Slovenci odbijaju kao rješenje granica.
Naime, prije arbitraže obje strane se obvezuju da će poštivati odluku arbitra nakon postupka. Odluka naravno nema sudsku snagu.
a gdje su radnici i njihove dionice, zašto se oni više ne spominju? predlažem onima koji nisu sigurni u đuru da pričekaju rješenje sudskog spora i da se pridruže onima koji čekaju radničke dionice tamo negdje od 140kn [smiley2]
znaci hrvatska gospodarska komora arbitrira u Hrvatskoj izmedju tvrtke od strateskog znacaja z a Hrvatsku i talijanske firme.. hmmmm kako bi to samo moglo zavrsiti..[smiley11]