tony: ” tenkista: ” Malo ozbiljnosti molim. Čačić ulaže samo u fondove. ” a da malo prije proučite i upamtite štogod? evo stanje od 24. svibnja 2007. 1. FIMA VALIDUS D.D. 68.045 13,48 Osnovni račun 2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 50.000 9,90 Skrb. račun 3. CROATIA LLOYD D.D. 35.000 6,93 Osnovni račun 4. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 31.299 6,20 Osnovni račun 5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 24.000 4,75 Skrb. račun 6. FIMA-VRIJEDNOSNICE D.O.O. 23.966 4,75 Osnovni račun 7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 23.700 4,69 Skrb. račun 8. HORVAT MILAN 18.271 3,62 Osnovni račun 9. ČAČIĆ RADIMIR 15.000 2,97 Osnovni račun 10. BABIĆ DRAGO 14.925 2,96 Osnovni račun Ukupno: 60,26 ” Čij je to top 10? Đurin nije.
Šta je to ta se lista povlači tuda već duže vrijeme
Pitam se, pitam, ko li je radio te kuglaste spremnike za Inu…
VATRENE KUGLE Supervizor gradnje spremnika tvrdi da je Uprava Ine znala za propuste
Spremnici za plin od najlošijeg čelika
Autor Nikola Sever Šeni
Čelik kojim se grade kuglasti spremnici za plin u Urinju i Sisku nije prikladan za tu namjenu. Uprava Ine bila je upoznata s time, ali nije učinila ništa da se opasna gradnja spremnika zaustavi.
Večernji list u posjedu je analiza čelika koje su napravljene u francuskom Institutu de Soudure te slovenskom Institutu za kovine i tehnologiju, ali i dopisa kojim supervizor gradnje Predrag Dukić (imenovala ga uprava) obavještava upravu o ozbiljnosti propusta u gradnji kuglastog spremnika za plin u Urinju.
Umjesto ugljikova čelika SA 516-70, kakav je predviđen u projektnoj dokumentaciji spremnika, Ina je nabavila termomehanički obrađen sitnozrnati čelik koji po kemijskom sastavu ne odgovara nijednoj vrsti čelika po američkim ili EU normama i njegova svojstva potpuno su nepoznata.
Francuski elaborat
Institut de Soudure u svom elaboratu navodi da “ne mogu dati suglasnost da se analizirani čelik koristi za gradnju kuglastih spremnika.” S druge strane, slovenski Institut za kovine, na zahtjev P. Dukića, napravio je kemijsku analizu uzorka. Prema postotku ugljika, dokazano je da nije riječ o čeliku s deklaracije.
– Čelik sa 0,03 posto ugljika ne postoji i može ga se nazvati jedino škartom. Materijal s deklaracije mora imati 0,27 do 0,28 posto ugljika. Svojstva nabavljena materijala potpuno su nepoznata i nikako se ne bi smio ugraditi u kuglaste spremnike za plin kaže mr. Predrag Dukić.
Suprotno tome, prof. dr. Slobodan Kralj sa Fakulteta strojarstva u svojoj ekspertizi čelika navodio da je on “podoban za predviđenu namjenu” iako je iz popratne dokumentacije razvidno da to nije tako. Osim lošeg materijala, Dukić je u nadzoru otkrio i cijeli niz nepravilnosti od loših varova do nepreciznog krojenja ploča.
Prijetnja direktora
– Direktori Milan Purgar i Ivan Rubeša ucijenili su me da izmijenim za njih nepovoljne podatke u izvješću uz prijetnje da, ako to ne učinim, moja tvrtka više nikad neće dobiti posao od Ine te da mi napravljeno izvješće neće platiti otkriva Dukić domećući kako svoju ekspertizu nije izmijenio pa mu Ina duguje nekoliko stotina tisuća kuna za posao.
to je greškom uneseno stanje od BREZA invest, koja btw. ima udio u DDJH 16.081 kom
Breza je zatvoreni investicijski fond, dakle Čačić nije uložio u dionice nego u fond kao što je tenkista i tvrdio.
Breza ima 0,5% DDJH, a Čačić 2,7% Breze što nije ni približno 2,7% DDJH. Što mislim nije uopće neki poseban argument zašto bi Čaćić bio bitan u priči o Đure…
a kaj je s ovim kuglastim spremnicima[smiley1] opet se netko svojski trudi zaustavit rast Đure? za taj problem se zna od prije i baš se pojavio sad kad je Đuro krenuo rast[smiley2]
Meni je drago da je netko konačno i to spomenuo.I ja navijam za Đuru ali ukazivanje na probleme mi se čini zdravijim od golog drukanja.
ja i dalje čekam kraj lipnja…..jedino me zanima da li prodati 26 lipnja po 320 kuna ili čekati 30 lipnja, pa po 350 kuna :))) čekat ću…a što mogu… još se kuvajčanima i sviđa Dubrovnik, pa ako ga ne kupe 🙂 barem bi mogli malo na odmor….a onda po blakanski, malo cuge, malo komada i poslovi su tu 🙂
Đuro je jedna jako perspektivna dionica koju su svi prepoznali .I prije bovova i Kuvajčana ona ide prema 350-400kn ,a onda samo up.Prije su day trejderi stalno mešetarili sa ovom dioni,a gle sad niko nema hrabrosti ju prodavat jer se boje dje moči više nadokupiti
kupnja
282,00 325
281,00 100
280,10 100
280,05 63
280,00 7
prodaja
283,99 7
284,00 40
284,82 42
284,99 45
285,00 51
a gle sad niko nema hrabrosti ju prodavat jer se boje dje moči više nadokupiti
slijede premise: ja jesam trejder, ja sam je prodao, ja se ne bojim da je neću opet moći kupovati…
čisto sam naveo da ukažem na to da postoje i dalje takvi…
p.s. moram priznati da me usitinu oduševljava ova dionica koliko je žilava… možda i ne uspijem je kupiti niže zbog toga