DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam jesu li oni koji će zaustaviti dokapitalizaciju ako se temeljni kapital bude smanjivao preko leđa hrvatskih branitelja i ostalih malih dioničara dužni poslati na ZSE povlaštenu informaciju da postoji viši rizik da neće biti dokapitalizacije u 2022.-oj ?! :I :I

Prejako haha , ekipa bježi van po 2 kune, a plaćali od 4 do 10-ak

Ovi kojima su dionice podijeljene po 20 kuna sada obavljaju razgovore po renomiranim odvjetničkim uredima.

Ali ako dokapitalizacija propadne, onda je DDJH gotova priča, sve ide na 0,00.

Ako uspije, onda ulozi idu na 0,10, nakon čega bi trgovanje moglo ići kao na DLKV, negdje na 0,70 – 0,80.

To je valjda već svima jasno.

Kolega johnwayne, pa DLKV se kupovao kao lud po 1.500 kn, prije par godina dokapitalizirao po 10 kn, a sad je 0,80 kn.

Mirovinci su u LEDO prije par godina ulagali po negdje 7.500 kn, a sad vrijedi 0,00 kn.

PTKM ogroman gubitak za dioničare, itd  …

Pa vjerujem da niste na burzi od jučer …

Kolega forumas, sve ja to znam…

Ali za Ledo i Jamnicu i ostale je Borg skupina, koja je zaposjela i samu republičku vladu uredila i izglasala putem svojih zastupnika u parlamentu poseban zakon, lex speciali putem kojeg su dionice malih dioničara “spaljene”, tzv. “zrcaljenjem dugotrajne i kratkotrajne materijalne i financijske imovine” na novoosnovane empty-shell tvrtke.  Što je svojevrsni hrvatski izum u polju mikroekonomije, a kakve je kvalitete neka sude prevareni mali dioničari  i mirovinski fondovi.

Na DLKV koji je puno sličniji slučaj Đuri, sa razlikom što bi kod Đure za izvlaštenje malih dioničara ipak morala podržati sama RH svojim glasovima, što onda aktivira primjenu članka 50. Ustava, dokapitalizacija još uvijek visi na tankim granama.

i kao što vidimo ni Končar ni Malta nemaju niti jednu dionicu.

Većinski vlasnik je neko društvo sa 30 000 kn kapitala, putem Konsolidatora d.o.o.

Tako bi se slično moglo dogoditi i ovdje, samo što bi to češkim investitorima bilo jako nezgodno.   Jer odobrenje EK za “State aid” ima sigurno i svoj rok trajanja.

Uostalom mali dioničari će, ukoliko ih se pokuša prevariti ,sigurno pisati i samoj EK i tražiti od nje da pojasni kako je mogla odobriti program u kojem se dugovi nadoknađuju kapitalom malih dioničara, tj. privatnim vlasništvom , pošto je to strogo zabranjeno upravo europskim propisima.

Osobno sumnjam da ikakvo smanjenje nominalne vrijednosti ispod 10 kuna prije spajanja dionica piše u tom programu.

A ovo “ako dokapitalizacija propadne sve ide na 0,00 ” zvuči kao loša emotivna ucjena kolega.

Ništa ne propada, nego će se tražiti novi model bolji za male dioničare, postojeće , dakle

ONE KOJIMA JE REPUBLIKA HRVATSKA DIONICE PODIJELILA RAČUNAJUĆI IH 20 KUNA KOMAD

Česi će iznaći novac za nagodbu i stvar ide dalje.

Zato će i biti puno tužbi, jer ljudi u Hrvatskoj polako postaju svjesni da “velikim igračima” i državnim fiškalima moraš prvo pomrsiti račun, da bi oni potom prestali račun svojih cjelovečernjih pijanki prestali prebacivati na leđa građana

Pa nećemo im valjda mi dovijeka plaćati te pijanke kolega ?!

Jeste li vi ludi možda ili na nekoj opojnoj drogi ?

Gdje je nestalo 300 miliona kredita koje je država nedavno dala Đuri ? Istovremeno su dijelili dionice CERP-a po računici 20,00 kn komad

Sada bi se pred EK za taj fijasko skrivali preko leđa tih istih dioničara.

Non passaran

Eto prespavali ste mirno noć 😊

Idemo dalje onda 👍😉

Mislite da je vrsni matematičar dr.Bakić slučajno 2017 još dokupio dionice ? naravno da nije, već je izračunao koliko će novom vlasniku trebati % da ga se posluša, kako bi se izbacila bagra iz većine.

Zatim je našao str.partnera Čehe, zatim su poslali sve na EK i na kraju očekujem ponovni ulazak dr.Bakića i dokapitalizaciju od Čeha i povrat dugova u ĐĐ kako su Česi i tražili

Uz Čehe će stati branitelji sa svojim % vlasništva i dr.Bakić kojem su Česi produžena ruka..

Baš na dan kad je odobrena potpora od EK izlazi vijest o onim točkama koje se PREDVIĐAJU 👍😊

Nema predaje 👍

Znamo što mali dioničari misle o smanjenju TK 😉😊 jel prošlo ? nije i neće!

Iz arhive:

Mali dioničari neće dići ruku za smanjenje temeljnog kapitala

Iz arhive:

https://www.jutarnji.hr/globus/biznis/nenad-bakic-povecao-udio-u-duri-dakovicu-ulozio-u-dokapitalizaciji-jos-18-milijuna-kuna-6518962

I jel donesena odluka o smanjenju ? paaaaa nije 🤣🤣

Iz arhive: tik pred predaju Česima, to je bio zadnji korak Bakića da se izbori za male i za ulazak Čeha  dalje je predao mašineriji CSG 😊

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/skupstina-dure-dakovica-nije-donijela-odluku-o-smanjenju-temeljnog-kapitala-15015376

danas, sutra i prekosutra moglo bi na ovoj dionici biti većih iskrcavanja po kupnji od strane onih koji su u plusu i obvezi plaćanja poreza na KD zbog zarade na drugim dionicama jer bi prodajom dionica ddjh (s minusom) mogli smanjiti poreznu osnovicu i tako platiti manji porez na KD. sad je mnogima idealna prilika da se riješe ovih dionica i još smanje poreznu osnovicu,bar ja to tako vidim

eto-mene, 28.12.2021. u 13:34

danas, sutra i prekosutra moglo bi na ovoj dionici biti većih iskrcavanja po kupnji od strane onih koji su u plusu i obvezi plaćanja poreza na KD zbog zarade na drugim dionicama jer bi prodajom dionica ddjh (s minusom) mogli smanjiti poreznu osnovicu i tako platiti manji porez na KD. sad je mnogima idealna prilika da se riješe ovih dionica i još smanje poreznu osnovicu,bar ja to tako vidim

Iole iskusan trgovac na burzama zna da kada je “Mnogima idealna prilika za iskrcavanje”, kupuju “čvrste ruke” koje će kasnije jako teško, ili u pravilu nikako biti raspoložene da dionice otpuste za manje od nekoliko godina.

Kada veći dio slobodnih dionica pređu iz “Slabih ruku” u Čvrst ruke , trend se naglo okreće i tečaj počinje značajno rasti.

Kolega , nemojte da vam promaknu trendovi, nije fora dočekati 2022. u  širokim hlačama , sa šeširom na glavi i  mamuzama na  čizmama blatnjavim od borbe s bikovima, poput mene.

Vidite da nisam baš popularan 😉

Ali dionica Đure Đakovića nikada nije bila popularnija, barem sudeći prema volumenu prodane , ali i kupljene količine.

Pod uvjetom da su  u 2021. masno zaradili 🙂 🙂

Reci to dioničarima DLKV haha, mislim da su takvi kupovali i Đuru po 4 – 5 kn.

Ovi koji su zgrnuli lovu na plovidbama teško da su ovdje ulazili osim sa par soma komada, što je neznatno.

Mislim da je ovih 2 kune izvrsna cijena , a da li za prodati ili za kupiti svatko najbolje može procijeniti sam , pogledom na ekran.

Pogledajte te količine i pritisak na prodavatelje.  Rijetko sam ovako nešto vidio, a na burzama

sam sigurno 14 – 15 godina, možda i dulje.

to jest svojevrstan burzovni rizik…ostaje za vidjeti koliki će ulagači iskoristiti tu mogućnost…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ma nije stvar u tome, nego najviše u vrijednosti dionice koja će ispasti nakon spajanja 100 u 1.

New Report

Close