DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 28.11.2024. u 18:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,48
2.167
140
15,10
16,90
-1,95%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

fond300, 25.12.2021. u 22:09

Joniwayne na cemu si ti brate da pises takve gluposti I zavaravas sebe a onda zamaras ostale???

Bozic je a ti pises desetak postova sumanuto na temi ddjh i pokusavas nekoga uvjeriti u nesto sto nije.

Ako si toliko siguran suti i kupuj a ne da navlacis druge da sprze nofce.

Tragikomično je čitati ovo sve. Oni se ponašaju kao da će iz svega izaći kao neki nadnaravno uspješni investitori, a u stvarnosti su već nepovratno izgubili pola novca i tko zna koliko će još? Gubit će ekipa ludi novac na Amazonu kad za to kucne trenutak, a da ne bi gubili na DDJH. Prvi korak za neku svijetlu budućnost kompanije bi bio da se promijeni adresa sjedišta društva. Ili da se barem promijeni naziv ulice. Već to je dovoljno loša karma sama po sebi, a kud sve ostalo.

Cijeli ovaj tramak sa dionicama radi se radi pokrica gubitka . I to vam jasno navode.

Smanjenje nominale sa 20 na 10..pa spajanjem 50 dionica u 1 pa dokap od 101 mil kuna pa opet spajanje 2 u 1 i “pokrili” ste gubitak tvrtke od cca 250 mil kuna !

Znaci vrlo jednostavno da cete nakon svega imat 100 x manje dionica nego li imate sad.

Vase .. nase ..zajednicke tvrtke koja niz godina samo “pali” novac kako bi opstala ..i sad to netko treba platit.

Kad bi se islo drugaciom logikom onda se ne pokriva gubitak niti ima ikakvog smisla iskakva spajanja !?

Po logici “optimista” tumačenja točke1 i nominale od 500 kn ..tocka 3 bi znacila .spajanaj 2 u 1 znaci da bi se dvije od 500 spajale u jednu od 1000 ?!?..Sta s tim dobijete..Koja je svrha toga !?.

O cemu i o kojoj tvrci mi pricamo???..250 mil kuna gubitka treba netko platit !!!

Placamo svi ..kako kroz drzavni novac tako kroz osobnu imovinu pa ne vrijeđajte one koji osobno ne posjeduju dionicu.

Ili tako ili stecaj..likvidacija..

Ovako vam jos uvijek ostaje nada da ce jedne godine dionica vrijedit 100 x vise da bi dosli na vrijednost sadasnje.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Đuro Đaković ima posla i imat će, ĐĐ će okretati za koju godinu milijarde kn.

Lijepo je vidjet trud koji ulažete u pisanje na dionice koje nemate 👍😊

Ako smo mi dioničari spalili lovu, MI smo spalili svoju lovu, ne vašu, ne državnu, već svoju.

Tu ste se okupili kako bi trejdali i liparili i takve dioničare sad već ozbiljna tvrtka ĐĐ ne treba.

Ovo što ste navukli ekipu na PREDVIĐA SE 😊👍 ste navukli, mene i ljude poput mene niste.

Ulazio sam 2019 kad je bilo stečaj ili opstanak, a dalje vjerujem u CSG kao ozbiljne igrače, a ne prevarante 👍

ps. Mercedes za koju godinu će biti mala beba za ĐĐ 😉

Lucijan, 26.12.2021. u 17:00

Cijeli ovaj tramak sa dionicama radi se radi pokrica gubitka . I to vam jasno navode.

Smanjenje nominale sa 20 na 10..pa spajanjem 50 dionica u 1 pa dokap od 101 mil kuna pa opet spajanje 2 u 1 i “pokrili” ste gubitak tvrtke od cca 250 mil kuna !

Znaci vrlo jednostavno da cete nakon svega imat 100 x manje dionica nego li imate sad.

Vase .. nase ..zajednicke tvrtke koja niz godina samo “pali” novac kako bi opstala ..i sad to netko treba platit.

Kad bi se islo drugaciom logikom onda se ne pokriva gubitak niti ima ikakvog smisla iskakva spajanja !?

Po logici “optimista” tumačenja točke1 i nominale od 500 kn ..tocka 3 bi znacila .spajanaj 2 u 1 znaci da bi se dvije od 500 spajale u jednu od 1000 ?!?..Sta s tim dobijete..Koja je svrha toga !?.

O cemu i o kojoj tvrci mi pricamo???..250 mil kuna gubitka treba netko platit !!!

Placamo svi ..kako kroz drzavni novac tako kroz osobnu imovinu pa ne vrijeđajte one koji osobno ne posjeduju dionicu.

Ili tako ili stecaj..likvidacija..

Ovako vam jos uvijek ostaje nada da ce jedne godine dionica vrijedit 100 x vise da bi dosli na vrijednost sadasnje.

Pozdrav

Suštinski točno. Jedino ne vjerujem da bi došlo do stečaja Đure zbog njegove djelatnosti. Država bi ga vjerojatno spašavala po 3/3 Stečajnog zakona.

Ali što spašena kompanija znači za dioničare, pogotovo male, koji ne sudjeluju u povećanju temeljnog kapitala? Izgubio sve ili 91%, dođe ti skoro isto… Gubit kakvih 45-50% izgleda benigno u usporedbi.

I dobro ste ovo rekli – vrijeđanje onih koji ne posjeduju dionicu. Zato se i ja ovdje javljam. I vi ostali se javljate da se i nas čuje… Netko neupućen tko bi čitao ove postove, pomislio bi da je sve super, bolje nego ikad… Optužuje se regulatora da on ‘pljačka’ naivne investitore. U stvarnosti su ‘ulaganja’ bila špekulativna jer su se svi koji su kupovali i držali nadali nekim novim poslovima, povećanim prihodima, sređivanju bilance, itd. te posljedičnom rastu cijene dionice. Tko pri zdravoj pameti bi rekao da priželjkuje ikakvu, a kud ovakvu dokapitalizaciju? To je ko kad se bena ide tuć pa dobije batine i kasnije sebe pokušava prikazat kao žrtvu, a ako je lud i ko ‘pobjednika’. Nije išao s namjerom da batine pobere, nego da ih dade. A pobrao je. Itekako je pobrao.

Znamo i što slijedi ukoliko slučajno sje.u branitelje otevši im imovinu 👍😉

Kad su bili štrajkovi u ĐĐ za koliko dana se pronašla lova za plaće 😊 e društvo, nije ĐĐ agrokor i zahebancija.

Mogu političari i vlada predviđat, ali se pita i braniteljski stožer 🙂

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vlasnistvo-jos-nije-upisano.html?amp-article

jel zna tko, pošto je CERP braniteljima računao ove dionice u podjeli ?

20 kuna ili više ? Ne mogu se sjetiti jesu ili dijelili prije zadnjeg smanjenja kapitala ili nakon

Nominalna je tamo 2013. čini mi se bila 80 ili 100 kuna.

sitnariba, 26.12.2021. u 17:49

Đuro Đaković ima posla i imat će, ĐĐ će okretati za koju godinu milijarde kn.

Lijepo je vidjet trud koji ulažete u pisanje na dionice koje nemate 👍😊

Ako smo mi dioničari spalili lovu, MI smo spalili svoju lovu, ne vašu, ne državnu, već svoju.

Tu ste se okupili kako bi trejdali i liparili i takve dioničare sad već ozbiljna tvrtka ĐĐ ne treba.

Ovo što ste navukli ekipu na PREDVIĐA SE 😊👍 ste navukli, mene i ljude poput mene niste.

Ulazio sam 2019 kad je bilo stečaj ili opstanak, a dalje vjerujem u CSG kao ozbiljne igrače, a ne prevarante 👍

ps. Mercedes za koju godinu će biti mala beba za ĐĐ 😉

To i ja pokušavam objasniti, pa me tu neki lik šta koristi 2 profila, a to je malo i nepošteno prema ostalima, napada kao da “navlačim ulagače”

A kakvo je to navlačenje nakon što je dionica pala sa 80 na 2 kuna u nekoliko godina, doista mi nije jasno..

Baš ćemo vidjeti kako će proći tužitelji-dioničari na prvim ročištima protiv Dalekovoda d.d. krajem siječnja.  Ja držim palčeve da im uspije i da sutkinja naloži upravi Dalekovoda ili novim vlasnicima da isplate tim tužiteljima pravičnu naknadu zbog izvlaštenja.

Onda bi to bio odličan primjer i ovdje Česima, unaprijed, da ne glasaju onako kako je to radio

Konsolidator d.o.o., što je u biti bilo kriminalno jer je i država uložila naših 50 000 000 kuna u te iste papire .. Da ne kažem, spalila.

Eto, nadam se da će mi ovo biti obavljeno pa da mogu odmoriti od ove teme, tko je trebao shvatio je šta i kako se može

Nije fer da stalno “veliki” peru male, da ih gaze i varaju, i nikome ništa, a institucije bolje da ne komentiramo , baš ono propuh malo jači

Vrijeme za kontraofenzivu malih dioničara diljem zemlje, i možda čak  i za veliko ujedinjenje nasamarenih dioničara Dalekovoda i Đure Đakovića, jer bi to bila onda i kritična masa za prvi

prosvjed protiv Vlade za dopuštanje ovakvih prijevara i držanje svijeća državnim udjelima.

Dosta je toga kvragu

To bi sve bilo u redu i ispravno, ali vidjeli smo već puno dosada da ne ide tako. Sve sastavnice Agrokora koje su poslovale najbolje od svih tvrtki u HR i imale strašne dobiti i ogromne book-ove, svi njihovi dioničari su ostali s 0,00 kn.

Pa onda Dlkv s bookom od 3,5 kn, otišao na kraju po 0,10 kn.

Da to nismo doživjeli na svojoj koži, mislim da nema te osobe koja bi povjerovala da je nešto takvo moguće.

S obzirom da je ovdje kapital negativan, samo zbog intervencije države će vrijednost kapitala po dionici na kraju biti 0,10 kn, inače bi firma morala u likvidaciju.

Znam za ovaj dio gdje su kupovali sa popustom

ĐĐ Holding dobio ugovore od HFP-a

I ovaj dio kad im je 2015 vlada donirala dionice

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/vlada-donirala-braniteljima-dionice-duro-dakovic-holdinga-267252

johnwayne, 26.12.2021. u 20:02

jel zna tko, pošto je CERP braniteljima računao ove dionice u podjeli ?

20 kuna ili više ? Ne mogu se sjetiti jesu ili dijelili prije zadnjeg smanjenja kapitala ili nakon

Nominalna je tamo 2013. čini mi se bila 80 ili 100 kuna.

pročitavši x puta priopćenje, mislim da će ipak biti dionice spojene 50 u 1 nominale 10 kn

daleko od toga da ddjh vrijedi o,1 kn. vrijedio bi sutra bar 5 puta toliko da je priopćenjeglasilo – stečaj

nakon spajanja, bit će vrlo malo slobodnih dionica. a dobre vijeesti bi upravo tad trenale početi pristizati. jednom kad česi zasjednu, to bi trebalo ići strelovito naprijed

ja mislim da ću izvući najmanje 50 posto. a unutar godine dana i 75 posto. to je više no pošteno jer da je nastupio stečaj, bilo bi 0 kn. ovako kad dotaknemo uskoro dno, slijede bolji dani

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

forumas., 26.12.2021. u 20:20

To bi sve bilo u redu i ispravno, ali vidjeli smo već puno dosada da ne ide tako. Sve sastavnice Agrokora koje su poslovale najbolje od svih tvrtki u HR i imale strašne dobiti i ogromne book-ove, svi njihovi dioničari su ostali s 0,00 kn.

Pa onda Dlkv s bookom od 3,5 kn, otišao na kraju po 0,10 kn.

Da to nismo doživjeli na svojoj koži, mislim da nema te osobe koja bi povjerovala da je nešto takvo moguće.

S obzirom da je ovdje kapital negativan, samo zbog intervencije države će vrijednost kapitala po dionici na kraju biti 0,10 kn, inače bi firma morala u likvidaciju.

Sastavnice Agrokora, čak i zdrave, poput Leda i Jamnice, davno su preuzele jamstva za obveze cijelog konzorcija. Jamstvo nije dug, ali se lako pretvori u dug i pretvorilo se. Znalo se za dug… tko god je ulagao u te ‘perjanice’ je znao, odnosno morao je znati za dug. A i bilo je prilike da se izađe…uz gubitke naravno, ali da se izađe sa dosta više od 0,00kn. Budimo ozbiljni.

Sad sasvim druga je priča je li to trebalo biti odrađeno tako, protuustavno. Po meni ne, nego je trebalo primjetiti Stečajni zakon. A ima i niz EU legislative koja bi bila od pomoći… Politička odluka je bio cirkus zvan Lex Agrokor. I glavne atrakcije tog cirkusa Martina Dalić i Ante Ramljak.

Trebalo bi ipak prije sutrašnjeg otvaranja, razjasniti samo još i to što predstavlja vrijednosni papir DDJH-R-A.

Podaci sa ZSE kažu da je Izdavatelj papira poduzeće imena tvrtke Đuro Đaković Grupa d.d.

Dakle govorimo o dionicama ĐĐ Grupe d.d., ne i grupacije Đuro Đaković.

Možemo još provjeriti što će reći SKDD, i kako će ovo pravno pitanje tumačiti regulator marketa.

Đuro Đaković Grupa d.d. ima ‘Book value’ od 1.56 kunu i 249 miliona prenesenih gubitaka,

uz rezerve cca 50 mio kn , i ukupan kapital + 8 miliona kuna.

Nakon spajanja 50 dionica u 1 komad od 500 kuna, sa prethodnim smanjenjem temeljnog kapitala na pola, ostaje 149 miliona kuna prenesenih gubitaka i isti ukupan kapital jasno.

Nakon unosa državnog duga od 101 miliona kuna u kapital poduzeća, imamo opet

temeljni kapital iznosa 205 miliona, preneseni gubici ostaju isti – 149 mio, a ukupan kapital

raste sa 8 na 109 miliona kuna.

Pored toga, raste osjetno knjigovodstvena vrijednost jedne (stare) dionice.

Dionica je u toj fazi restrukturiranja kapitala cca 400 000 jer je nešto otpalo i kod spajanja.

Tih 400 000 dionica svaka nosi oko 280 kuna BV-a, što je isto kao da je po staroj dionici

BV 280/50 = cca 5.6 kune.

Tu smo dakle već na realnoj vrijednosti dionica DDJH-R-A Izdavatelja Đuro Đaković Grupa d.d. u trenutku tj. neposredno nakon pružanja 1. komponente državne pomoći.

Ovo sve do sada je matematika, tko god želi slobodno neka koristi digitron, ja množim i dijelim napamet, ali to je više manje to, +/- 20 lipa

Sada slijedi najslađi dio , a to je onaj koji dokazuje da nema apsolutno nikakve potrebe da se kod društva kapitala “Prebrišu” postojeći dioničari sa liste u SKDD-u smanjenjem nominalne vrijednosti dionica DDJH-R-A na 0,10 ili 0,20 kn kako neki forumasi navode, što inače nigdje ne piše u povlaštenoj informaciji za ovo poduzeće.

I gotovo bizarno  – da novi investitori iz Češke glasaju za to da im se neposredno pred dobivanje državne pomoći odobrene od EK pobriše sadašnji paket, kojim su zajedno sa 3.-im dioničarem stekli kontrolu nad društvom.

I da onda još kao neki “spletkaroši” , prije toga koriste glasove vlastitog paketa, samo zato da bi malim dioničarima “pobrisali”, “izvlastili” tih 7% ili 8% od ukupne serije dionica, koliko im ostaje prema povlaštenoj informaciji objavljenoj putem službenih stranica Zagrebačke burze d.d.   Takvo ponašanje mi je osobno nespojivo sa jednim globalno renomiranim brandom “TATRA”.   Govorimo o Daimleru među vojnim kamionima.

Mislim da bi već u tom trenutku izvlaštenje malih dioničara bilo toliko očito, da bi

se odvjetnički uredi počeli sami javljati malim dioničarima u nevolji.  Pogotovo onima sa liste top twenty ili top 30.

Nakon što je RH odradila 1. dio komponentne državne pomoći i zamijenila dug za kapital, slijedi još jedno spajanje dionica 2 u 1, za koje također točkom 3. nije definirano nikakvo smanjenje kapitala sa npr 500 na 250 kuna.

u zakonskom smislu, samim “spajanjem dionica” kapital se niti povećava niti smanjuje. Ne postoji tako nešto kao “Smanjenje temeljnog kapitala spajanjem dionica”, postoji samo smanjenje nominalne vrijednosti dionica prije spajanja dionica, pa onda spajanje ili prije diobe dionica, pa onda dioba.

Povlaštena informacija apsolutno nigdje ne navodi da će se dionicama smanjivati nominalna vrijednosti ispod 10 kuna.  O tome sam već pisao, i znao sam i zašto to navodim.

Trgovačko se pravo se ne bavi time “što je netko mislio”, nego isključivo onime što je na papiru.  Česi ako su to sastavljali , a htjeli su doista u Hrvatskoj izvoditi onakve egzibicije zbog kojih Končar i ekipa sada muku muče sa upisom novih dionica, onda su se trebali jasno i artikulirano izjasniti prilikom objave povlaštene informacije.

Mi moramo za sada pretpostaviti načelom “presumpcije nevinosti” da Česi neće varati kao ovi naši,  i da će ova dokapitalizacija biti izvršena po američkim modelima.

u Americi se čak i u stečaju, ako firma ne ide u likvidaciju spase i mali dioničari.

Da, uglavnom razvodnjeni, ali ne i “izbrisani” kao u Dalekovodu.

Briše ih se tek ako su dugovi recimo 3, 4 ili 5 puta veći od imovine.

Ovdje je ukupan dug čak mrvu manji od ukupne imovine, a nakon unosa prava u kapital,

taj se omjer značajno mijenja u korist – imovine.

Ajmo sada reći da će Česi i ovi naši majstori poslati ispriku investicijskoj javnosti prije objave poziva na GS., i reći da su kod točke 3. izostavili navesti da se PRETHODNO SPAJANJU dionica 2 u 1, kapital još jednom reže , smanjuje na pola, i to smanjenjem nominalne vrijednosti dionica sa 500 na 250 kuna.

Time dobivamo šta točno ?

Još 100 miliona za pokriće gubitaka.

Preneseni gubici padaju na svega 49 miliona kuna, a ukupan kapital sada premašuje 100 miliona.   Par excellence!

Tko god da je ovo osmislio je svojevrsni genijalac za financije i dionice, i valja mu skinuti kapu. Ne bi me čudilo da NB još djeluje iz sjene, u nadi da će dobrim ljudima, njih 6000 malih dioničara nadoknaditi barem dio gubitka što su stvorile dugogodišnje, nikada sankcionirane krađe u poduzećima grupacije.

To  bi bilo fer, a fer je fer.  Znamo svi šta je fer, šta varanje.  To nema potrebe da objašnjavam.

Na burzama se puno vara, i to jest dio trgovanja na burzama.

Ali ajmo biti fer i pustiti dioničare koji su plaćali i po 40 kuna ove dionice, da ipak ako ništa drugo, shvate svoja zakonom pisana prava.

I ona koja im jamči Ustav, do čega još nismo došli.

Nakon spajanja 2 dionice od 250 kuna u 1 komad opet smo na 500 kuna i imamo 202 500 dionica.

I državi i svima ostalima kapital je još jednom smanjen na pola.

Sada je temeljni kapital ponovno cca 105 miliona kuna, gubici kao što smo rekli 49, rezerve i dalje 50 … ima tu dakle 100 miliona ukupnog kapitala.

Nema uopće potrebe da se poduzeću imena tvrtke ĐĐ Grupa d.d. kojim se trguje na uređenom tržištu ZSE, preneseni gubici u ovoj fazi stanje na nulu.

Jer za tip povećanja kapitala koji će se raditi potom Zakon o trgovačkim društvima ne propisuje nuždu člankom 304. – da se preneseni gubici smanje na nulu prije uplate uloga u novcu.

Kao što će učiniti češki investitori nakon što smanjenjem kapitala u dva navrata prime ukupno 75 miliona kuna državne pomoći, 50 na ime rezanja novog kapitala stečenog unosom prava, i 25 rezanjem onih prvih 25% državnih dionica sa 20 na 10 kn nominalne vrijednosti.

75 miliona, više nego pošteno za početak. I jedini način da RH ipak ostane unutra sa cca 20% dionica, kako je bilo najavljeno više puta priopćenjima ministarstava.

Konačno, grand finale — Češki investors upisuju novih 454 000 dionica svaka nominalne vrijednosti od 500 kuna.

To mi nekako i jest “NB-ov” potpis, on doduše kontrolira jedan Varteks, ali valja poznavati njegovu ulagačku povijest, da bi znali stil, ukus takvog ulagača.

Počevši od Arene, pa Tekstilpromet, Lošinjska… NB se ipak pokazuje kao čovjek koji voli “de lux” dionice, a kojima ekskluzivitet daje  između ostaloga i visoka nominalna vrijednost.

500 kn nije ništa pretjerano visoko, imamo mi jedan ACI ili JNAF sa bitno većom nominalom.

Ali 500 kuna za Đuru koji je godinama vrijedio 20-ak kn, na burzama pao i na eto ove 2 smiješne kune (a možda padne i do 1.63) , zvuči odlično.

Renesansa u svakom smislu, jedna velika Božićna priča.

Pa tko želi prevariti 6000 građana za Božić, prevesti ih “žedne preko vode”?

Sumnjam da češki investitori razmišljaju baš na takav način, ne bi to bio lijep start.

Tako da mi nakon upisa tih 454 000 novih dionica, u korist naših Čeha imamo konačnu

bilancu sa čak 327 miliona temeljnog kapitala, zanemarivih 49 miliona kuna prenesenih gubitaka, i još rezervi 50 miliona.

BV je rano računati, jer ne znamo kako će se dalje taj kapital u novcu rasporediti, upotrijebiti.

Bitnije je gledati koliko će biti prihoda po dionici u 2022 – 2025.

Imat ćemo ukupno 656 000 dionica, pa bi svega 300 miliona prihoda bilo tih 500 kn po dionici.

Može se dogoditi da prihodi skoče na preko 1 milijardu, ako uvezemo one Bradleya, i Česi dio proizvodnje Tatra asortimana presele baš u našu Slavoniju.

Šta će onda raditi ovi današnji prodavatelji po 2 kn, to jest 200 kuna nove dionice?

Čupati se za kosu eto šta, jer će mali volumen slobodnih papira, ovu dionicu odvesti na razinu od 900  – 1100 kuna.

Ako govorimo o istoj dionici. Ja govorim o dionici Đuro Đaković Grupa d.d.

Neću ulaziti u to koje dionice i papire imaju određeni forumaši ovdje, ali ovi što su ispisani u SKDD-u imaju te dionice.  Kažem, možda najbolje da HANFA razmotri ova pravna pitanja, kako ne bi bilo opet tužbi zbog uzvodnih i nizvodnih jamstava.

Ako ovo poduzeće npr drži udjele u drugim poduzećima, a ona su izravno posuđivala novce od HBOR ili koga već, onda jako teško da je ovo društvo kapitala bilo jamac za te iste novce.

Tako da ne možemo govoriti da je kapital negativan, a i da je Book value – 25 kuna, kada je BV ove firme 1.56 kn, prema bilanci, stanje na kraju Q3 2021.

A nakon opisanog slijeda u 3 čina koji je priopćen putem službenih stranica Burze, mi vidimo

da taj BV osjetno raste. I  da kod Grupe d.d. nema potrebe za razvodnjavanjem većim od 75%, što je zapravo otpis 3 četvrtine sadašnje vrijednosti uloženog kapitala malih dioničara.

Svaki pošten investitor koji drži do svojeg ugleda i ugleda svojih marki tu će sigurno povući crtu.  Ne treba nikome 6000 nezadovoljnih i “odigranih” malih dioničara, i sporovi za vratom.

50-ak miliona prenesenih gubitaka im super dođe za buduća razdoblja, nisu došli sebi dijeliti dobit nakon 6 mjeseci, nego proizvoditi, stvarati. Dobiti im samo Tatra godišnje donese

20-ak miliona eura.  Tako će i Đuro, samo ne iduće ljeto, nego do 2024.

Jednostavno, priča sa brisanjem malih dioničara bez podloge u smislu financijskog i operativnog razloga, a ionako oni neće imati više od 7% nakon predloženog restrukturiranja kapitala ne drži vodu.

Kod  Uljanika je bila upravo suprotna priča.  Većina je imovine bila u Uljanik Brodogradilištu ,

a Uljanik d.d. je bio opterećen ogromnim dugom, uz malo imovine.

https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRDDJHRA0007

Velim, piše “Đuro Đaković Grupa d.d.”

Pitanje je i kako će se otpisivati financijska imovina koju ovo poduzeće drži u Industrijskim rješenjima d.d., i gdje će Česi prebaciti dionice Specijalnih vozila d.d.

Specijalna vozila sama imaju temeljni kapital od 170 miliona kuna.

Pa je stoga jasno da ne može ova dionica kojom trgujemo biti odgovorna za dugove

kompanija u kojima drži dionice i udjele.

Ako dođe slučajno do spora najprije ćemo se baviti “udjelima u ovisnim društvima” i revizijom ugovora sa njima.  Pitaj Boga šta su oni sve tamo potpisivali, i da li je to sve bilo prema uredbama i zakonima RH,  Čisto sumnjam, ako je istina ono što se pisalo po medijima.

Tako da kažem, potrebe za drastičnim “udaranjem” po malim dioničarima poduzeća tvrtke “Đuro Đaković Grupa d.d.” čije se dionice DDJH-r-a oznake vrte na burzi, baš i nema.

Ljudi nekada ne shvate koje blago drže u rukama, sve dok im to netko ne odnese.

Vješt lopov ili profesionalni prevarant.  A nekad čak i slučajni prolaznik.

Tumačiti možemo do prekosutra.  Ali papir ne trpi previše manipulacije, jer se zgužva.

I to se onda jako vidi.

1.56 BV, tako da sve oko te cijene danas, i ispod nje je fantastično ulaganje.

“Bilo jednom u Češkoj”

New Report

Close