DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 28.11.2024. u 22:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,48
2.167
140
15,10
16,90
-1,95%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Table 1.

Hypothetical Example of a 1-for-8 Reverse Share Split:

Period

# of Shares

Net Asset Value (NAV)

Total Value

Pre-Split

120

$5

$600

Post-Split

15

$40

$600

Primijeniti ovo na objavu danas na DDJH i vidjet šta se dobije.

Ja sam dobio 500 kn nominalu, 73.44% u rukama Čeha, 19.78% u rukama države.

7% u rukama malih dioničara.

Ukupno cca 450 miliona kuna plusa za “kapital + rezerve manje akumulirani gubitak”

I to na ovaj način:

1.  Smanjenjem kapitala na pola 100 miliona

2. Otpisom duga Industrijskih rješenja d.d. iz bilance Holdinga 120 miliona

3. Smanjenjem kapitala nakon spajanja 2 dionice u 1 još 100 miliona

4. Unosom novog kapitala 227 miliona

Kome 450 miliona plusa nije dosta za neki solidan restart taj previše traži.

Ako bi baš tih 50 miliona još koji mogu nastati popularnim “Nulovanjem” malih dioničara bili od ključnog značaja za kompaniju , tj da joj ni 450 miliona ne može pomoći..

Ma onda je i bolje za sve da ode u stečaj, jer će ionako u njemu završiti.

Tako da 500 kn nova nominala ide, a tko se skrio magarac je bio 🙂

Hoooo vidi zainteresiranu ekipu za ĐĐ 🤣🤣

Fino ste navukli male danas da se preplaše 👍🤣🤣 ili ste vi prodavali međusobno pa što se ulovi na prepad ulovilo se ..

Uz male 41,64% i Čehe 28% plus Bakić jer vi stvarno mislite da će država imati glasa 🤣🤣🤣👍👍 koja je pokrala, uništila , razjeb… 100 godišnju firmu od koje živi pola Slavonije ???

U ovih 41,64 % su branitelji, mi mali, Čehi i dr.Bakić i da će nas sje.. ova bagra ??

Da li je Bakić bio prije za spajanje dionica ? prema tome, danas tko je prodao popuši.o je 🤣🤣🤣

Citat iz članka M.B.: “Ovo rješenje koje je utvrđeno kao jedini put za očuvanje proizvodnje u Đuri Đakoviću, razočaralo je male dioničare, koji su najbrojniji, no, do sada nisu organizirano nastupali na skupštinama.”

Naprave li “scenarij DLKV” samo će Česima naškoditi, jer neće biti upisa novih dionica do kraja 2023. 

Uostalom vidimo na SKDD koliko je Končar upisao novih dionica DLKV. Samo se hvale okolo po novinama sa “uspješnom akvizicijom”, a u praksi teži debakl.  Razvlači ih 30-ak malih dioničara po ovim sporim hrvatskim sudovima kao srbijansku harmoniku. 

U UK ili DE bi odavno cijela uprava i jednog i drugog poduzeća sama dala ostavku da im tako grupa od niti 5% kapitala zaustavi akviziciju tešku 50 mio eur.  

Al’ gle, istina Bog nisu se baš isprsili i ponudili tužiteljima fer nagodbu.  Tako da će i 2022. provesti bez tih dionica, hvaleći se uspješnom sinergijom i šta god. 

Česi to sada sve promatraju negdje, i sigurno si misle “samo nam još treba da ovakva tužba dođe do Komisije koja je jedva odobrila još jednu državnu pomoć” 

Tako da ja očekujem poštenu dokapitalizaciju, a ako žrtva malih dioničara kroz prvo smanjenje kapitala sa 20 na 10 kn i potom još sa 1000 na 500 kn po točki 3. nije dosta, pa ja doista ne znam šta bi onda bilo dovoljno, a bez rizika stopiranja cijele priče tužbama protiv odluka GS.

Kako god, firma će nastaviti poslovati i dioničari neće ostati praznih ruku kao kod “agrokorki”, dionice kako god ih spajali i dalje će u određenom broju ostati u rukama sadašnjih dioničara, a kolika će im biti cijena na burzi ovisit će isključivo o poslovanju, a ne o tome je li nominala 10 kn ili 500 kn kako mašta johnwajne. No s brisanjem dugova kroz smanjenja temeljnog kapitala i dokapa u novcu, firma će dobiti clean start i kvalitetne većinske vlasnike iz koji znaju posao i koji su iz branše. Sve će to biti veliki plus za poslovanje i vrijednost dionice, samo će trebati vremena dok se sve to posloži jer to ne ide preko noći.

Ignore: KressoM, delux

johnwayne, 24.12.2021. u 02:15

Table 1.

Hypothetical Example of a 1-for-8 Reverse Share Split:

Period

# of Shares

Net Asset Value (NAV)

Total Value

Pre-Split

120

$5

$600

Post-Split

15

$40

$600

Primijeniti ovo na objavu danas na DDJH i vidjet šta se dobije.

Ja sam dobio 500 kn nominalu, 73.44% u rukama Čeha, 19.78% u rukama države.

7% u rukama malih dioničara.

Ukupno cca 450 miliona kuna plusa za “kapital + rezerve manje akumulirani gubitak”

I to na ovaj način:

1.  Smanjenjem kapitala na pola 100 miliona

2. Otpisom duga Industrijskih rješenja d.d. iz bilance Holdinga 120 miliona

3. Smanjenjem kapitala nakon spajanja 2 dionice u 1 još 100 miliona

4. Unosom novog kapitala 227 miliona

Kome 450 miliona plusa nije dosta za neki solidan restart taj previše traži.

Ako bi baš tih 50 miliona još koji mogu nastati popularnim “Nulovanjem” malih dioničara bili od ključnog značaja za kompaniju , tj da joj ni 450 miliona ne može pomoći..

Ma onda je i bolje za sve da ode u stečaj, jer će ionako u njemu završiti.

Tako da 500 kn nova nominala ide, a tko se skrio magarac je bio 🙂

to ja zovem optimizmom 😁

@radek

Teško je priznati si da si spalio vlastiti kapital. Država i Česi su se dogovorili, a ti okupi 50%+1 dionicu i neka ti Bog pomogne u tome.”

U ovakvim situacijama treba biti razuman i uhvatiti se u koštac sa stvarnošću. Kako će firmi ići, za malog dioničara je gotovo pa u potpunosti nebitno. Razvodnjen je. Investicijski kapital mu je spaljen i pitanje je hoće li ikad uspjeti vratiti ono s koliko je krenuo. Izgubiš 50%, treba ti 100% prinosa da se samo vratiš na ono s čime s krenuo… To je stvarnost, a sve ostalo je ‘coping’. Najgore je što ljudi čak ni u ovakvim situacijama ne žele sami sebi priznati i to im opet stvara iste probleme u budućnosti jer apsolutno ništa ne nauče iz ovoga te ponavljaju isti obrazac ponašanja.

Uglavnom, mali su se istresli na riječ:  predviđa 😉

Predviđali su i prije spajanje pa mahuna 🤣🤣

Nisam prodao i ne mislim i još uvijek sam u plusu

Nije nagovor na ništa moj tekst 👍

sitnariba, 24.12.2021. u 14:19

Uglavnom, mali su se istresli na riječ:  predviđa 😉

Predviđali su i prije spajanje pa mahuna 🤣🤣

Nisam prodao i ne mislim i još uvijek sam u plusu

Nije nagovor na ništa moj tekst 👍

Još uvijek si u plusu? Haha, koliko 0,1%?

Nemoj zavaravati sam sebe. Postat ćeš joj sitnija ribica ako ne istovariš prvom prilikom.. Još stigneš spasiti dio kapitala.

Zavaravaš sebe, a i druge, što je još gore..

Ovdje je stvar više nego jasna.

U 1. krugu se nominala smanjuje sa 20 na 10 kuna i zatim se 50 tih dionica od 10 kuna spaja u jednu od 500 kuna.

Sve drugo bi nakon ovakve objave povlaštene informacije bilo zavaravanje investicijske javnosti, i kazneno djelo protiv tržišta kapitala iz ZKDPTK-a , članak 4. čini mi se

Pa vi vidite šta ćete i kako ćete.  Nas već ima 13 koji ćemo dokap zaustaviti tužbom , ako

nas bilo koja strana pokuša namagarčiti, bilo RH bilo Česi.

To se zove organizacija u kratkom roku

Sve najbolje za Božić dragi dioničari vama i vašim obiteljima i ne dajte se zaj… od tih kvazi “velikih igrača” ,to su samo obični ljudi , i to onaj tip ljudi koji se sami osjećaju tjeskobno i funkcioniraju jedino kada imaju neka “leđa” iza sebe i kad su u grupi, a na kontu milioni.

Takve mažem za doručak umjesto Filadelfija sira

sitnariba, 24.12.2021. u 08:59

Hoooo vidi zainteresiranu ekipu za ĐĐ 🤣🤣

Fino ste navukli male danas da se preplaše 👍🤣🤣 ili ste vi prodavali međusobno pa što se ulovi na prepad ulovilo se ..

Uz male 41,64% i Čehe 28% plus Bakić jer vi stvarno mislite da će država imati glasa 🤣🤣🤣👍👍 koja je pokrala, uništila , razjeb… 100 godišnju firmu od koje živi pola Slavonije ???

U ovih 41,64 % su branitelji, mi mali, Čehi i dr.Bakić i da će nas sje.. ova bagra ??

Da li je Bakić bio prije za spajanje dionica ? prema tome, danas tko je prodao popuši.o je 🤣🤣🤣

Teško je priznati si da si spalio vlastiti kapital. Država i Česi su se dogovorili, a ti okupi 50%+1 dionicu i neka ti Bog pomogne u tome.

Znači nije država ništa napravila, već dr.Bakić, te ponavljam da su Česi produžena ruka dr.Bakića, koji je predao svoje dionice igračima koji mogu,znaju i hoće..

Znači nikad nije bio taj lik koji je htio izigrat male dioničare, branitelje itd..

Plus kad je ovo sa EK prošlo, vjerujem da se vraća na velika vrata 🙋

Pogledajte samo gdje je danas Valamar, na tronu!

https://m.sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/industrija/nisam_htio_stajati_na_putu_transformacije_dd_grupe.aspx#.YcbxNWnR9zA

New Report

Close